Τα Tesla είναι σχεδόν… άχρηστα - H Αστυνομία της Καλιφόρνια πήρε θέση

Πολλά αστυνομικά τμήματα στην Καλιφόρνια διαπιστώνουν στην πράξη, ότι τα Tesla περιπολικά τους, είναι ανεπαρκώς εξοπλισμένα και σχεδόν… άχρηστα.

  • -
  • -

Η πολιτεία της Καλιφόρνια, θεωρείται και είναι, η πιο «πράσινη» από τις 50 συνολικά που απαρτίζουν τις Η.Π.Α. Εδώ και χρόνια οι αρχές, έχουν επιβάλλει αυστηρούς περιβαλλοντικούς νόμους και έχουν επίσης δεσμευτεί, για μηδενικές εκπομπές ρύπων το αργότερο μέχρι το 2035.

Η ηλεκτροκίνηση, όπως είναι φυσικό γνωρίζει μεγάλη άνθηση στην Καλιφόρνια, όχι όμως μόνο στους κατοίκους, ως ιδιοκτήτες δηλαδή ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και σε ποικίλους δημόσιους τομείς και υπηρεσίες. Όπως για παράδειγμα, στα αστυνομικά τμήματα της πολιτείας. Τα οποία έχουν αποκτήσει στόλους ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σίγουρα, δεν είναι τα περιπολικά του μέλλοντος

Αστυνομικοί, ανώτατοι αξιωματικοί, διοικητές τμημάτων, άπαντες στην Αστυνομία, δηλώνουν απογοητευμένοι και θυμωμένοι, με τα ηλεκτρικά περιπολικά που τους έχουν παραχωρηθεί. Τα οποία στην πλειονότητά τους είναι Tesla, Model 3 και Model Y.

Διαπιστώνουν με πιο απλά λόγια στην πράξη, ότι τα συγκεκριμένα οχήματα όχι μόνο δεν είναι τα περιπολικά του μέλλοντος όπως υποστήριζαν όταν τους τα παραχωρούσαν, αντιθέτως, είναι σχεδόν άχρηστα και ανεπαρκώς εξοπλισμένα.

Ειδησεογραφικό Μέσο της πολιτείας πραγματοποίησε μεγάλη έρευνα σε ποικίλα αστυνομικά τμήματα και δημοσίευσε συνεντεύξεις που πήρε από τρεις αρχηγούς τμημάτων στη Βόρεια Καλιφόρνια. Το αποτέλεσμα; Άπαντες κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι τα περιπολικά Tesla και εν γένει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δεν επαρκούν στην παρούσα φάση, ώστε να υποστηρίξουν τις ανάγκες των αρχών επιβολής του νόμου.

«Το Tesla Model 3, είναι απλώς «πολύ μικρό» για περιπολικό. Υποτίθεται ότι είναι ένα τετράθυρο σεντάν με θέσεις για έως και πέντε επιβάτες αλλά μετά βίας μπορεί να χωρέσει στο πίσω του κάθισμα δύο άτομα. Αυτομάτως λοιπόν κρίνεται ως ανίκανο για τις ανάγκες μας. Επιπλέον, δυσκολευόμαστε πολύ να μπούμε και να βγούμε από την καμπίνα με φουλ εξάρτηση. Δεν προσφέρουν την ευκολία και την πρακτικότητα των Charger (Dodge) που είχαμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός, Cedric Crook, του αστυνομικού τμήματος της Ukiah.

Στον αντίποδα, ο αρχηγός David Norris και η ομάδα δράσης του από το Menlo Park συμφώνησαν με το συνάδελφο τους αναφορικά με την έλλειψη χώρου αναφέροντας μάλιστα ότι και το μεγαλύτερο Model Y, έχει πολλά προβλήματα πρακτικότητας όπως τα στενά μπροστινά καθίσματα τα οποία δεν είναι σε θέση να φιλοξενήσουν έναν «πάνοπλο» αστυνομικό κατά τη διάρκεια της βάρδιας του.

Ο Neil Cervenka αρχηγός επίσης στο αστυνομικό τμήμα του Fort Bragg της Καλιφόρνια συμφώνησε και αυτός με τους προλαλήσαντες συναδέλφους του, «πηγαίνοντας» το θέμα ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας λόγω και για περιορισμένη εμβέλεια κίνησης αυτών των οχημάτων!

Δείτε ακόμη: Πόσο ικανοποιημένοι είναι όσοι έχουν ηλεκτρικά;

«Τα περιπολικά δεν είναι αυτοκίνητα βόλτας. Θα εμπλακούν σε καταδιώξεις, θα λάβουν μέρος σε αποστολές παρακολούθησης υπόπτων και μπορεί να χρειαστεί να διανύσουν πολλά μίλια στις βάρδιες τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Cervenka  για να προσθέσει «Πίστευα ότι αποκτώντας το Ford F-150 Lightning για τις ανάγκες του τμήματος μου, θα έλυνα όπως και συνέβη, το πρόβλημα του χώρου και της πρακτικότητας που αντιμετωπίζαμε με τα Tesla Model 3 & Y. Δυστυχώς όμως στην περίπτωση αυτή βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το πρόβλημα της αυτονομίας. Μετά βίας μπορούμε να υπερβούμε τα 250 km ημερησίως χωρίς φόρτιση. Από τα 500 km (320 miles) που υποτίθεται ότι είχε αυτονομία το pick up της Ford, υπάρχει τεράστια διαφορά».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...