H απάντηση της Porsche στη Ferrari F80 και τη McLaren W1

Ferrari και McLaren άνοιξαν την αυλαία της νέας γενιάς hypercar, και όλοι αναμένουν την απάντηση της Porsche

  • -
  • -

Η στιγμή που οι λάτρεις της αυτοκίνησης περίμεναν, έχει φτάσει. Βρισκόμαστε στην περίοδο κατά την οποία κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες επιδόσεων ανεβάζουν εκ νέου τον πήχη στα hypercars. Κάτι που είχε συμβεί πριν από μία δεκαετία, όταν μάρκες όπως οι Ferrari, McLaren και  Porsche, είχαν αποκαλύψει τα κορυφαία μοντέλα τους. Δημιουργίες όπως η LaFerrari, η P1 και η 918 φρόντισαν να συγκλονίσουν τον κόσμο της αυτοκίνησης. Αρχικά, η αποκάλυψη της McLaren W1 και εν συνεχεία της Ferrari F80, άνοιξε το νέο κύκλο γενιάς hypercar. Οι προδιαγραφές, η τεχνολογία που κρύβουν κάτω από το αμάξωμα τους και οι ασύλληπτες επιδόσεις τους δημιουργούν νέα στάνταρ στην… "κλειστή λίγκα" των κατασκευών του είδους. Πλέον, αυτό που περιμένουν όλοι είναι την απάντηση της Porsche…

Καταρχήν, είναι δεδομένο ότι η θρυλική μάρκα από τη Στουτγάρδη θα παρουσιάσει το δικό της hypercar. Άνθρωποι της Porsche έχουν επιβεβαιώσει τη σχεδίαση και την κατασκευή του, χωρίς όμως να θέσουν χρονικό όριο. Το μεγάλο ερώτημα που απασχολεί τους περισσότερους είναι κατά πόσο ο διάδοχος της 918 θα ανήκει στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών hypercar ή θα εφοδιάζεται με θερμικό κινητήρα. Το 2023, στον εορτασμό των 75 ετών της μάρκας, η Porsche είχε αποκαλύψει το πρωτότυπο Mission X. Ήταν ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο οι άνθρωποι της γερμανικής φίρμας ανέφεραν πως θα σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο μοντέλου παραγωγής στη θρυλική πίστα του Nurburgring. Η επιλογή των McLaren και Ferrari, αλλά και εταιριών όπως η Pagani και η Lamborghini, αποδεικνύει πως δύσκολα θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Δείτε ακόμη: Ήρθε στην Ελλάδα η κορυφαία Porsche - Τιμή

Και η πραγματικότητα είναι πως η Porsche δεν έχει καταλήξει στην κινητήρια μονάδα που θα εφοδιάζει το επόμενο hypercar της. Αυτό σημαίνει ότι η απάντηση στις Ferrari F80 και McLaren W1 δεν θα έρθει σύντομα. Σίγουρα, όμως, αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...