Ένα καλύτερο μέλλον για τον πλανήτη περνά μέσα από το αυτοκίνητό σου - Μάθε πώς

Η πράσινη μετάβαση για τον κόσμο της αυτοκίνησης έρχεται και γίνεται πλέον πολύ πιο εύκολη. Το επόμενο βήμα είναι να το αποκτήσεις με την πιο αξιόπιστη λύση της αγοράς!

  • -
  • -

Κλείσε τα μάτια και φαντάσου το πρωινό μιας Παρασκευής. Βγάζεις το αυτοκίνητο από τον φορτιστή και πηγαίνεις τα παιδιά στο σχολείο. Πριν κλείσουν την πόρτα τούς υπενθυμίζεις ότι σήμερα θα περάσεις να τα πάρεις αμέσως μετά το τέλος των μαθημάτων για να πάτε εκδρομή το ΣΚ.  Καθώς βγαίνουν από το αυτοκίνητο, ο δάσκαλος του τμήματος φτάνει με το ηλεκτρικό του πατίνι και το αφήνει στο ειδικό σταντ. Πριν βάλεις μπροστά και φύγεις, σκρολάρεις την infotainment οθόνη και ανοίγεις τον χάρτη με τους διαθέσιμους σταθμούς φόρτισης μέχρι να φτάσετε στον προορισμό που θα περάσετε το Σαββατοκύριακό σας. Ο ΣΕΑ Αταλάντης είναι ιδανικός για να κάνετε και μια μεγαλύτερη σε διάρκεια στάση πριν ολοκληρώσετε το ταξίδι σας. Φεύγεις και ακόμα δυσκολεύεσαι να συνηθίσεις τον αθόρυβο κινητήρα του αυτοκινήτου.

Μην νομίζεις ότι μια σκηνή όπως η παραπάνω απέχει πολύ από το σήμερα. Έως το 2035 τα  αυτοκίνητα που κινούνται με βενζίνη ή diesel θα έχουν αποσυρθεί από τη Ε.Ε.. Παράλληλα, μερικές από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως επενδύουν συστηματικά όλο και μεγαλύτερα ποσά στην έρευνα και ανάπτυξη για την παραγωγή ηλεκτροκίνητων μοντέλων, ενώ εφαρμόζουν ήδη πρακτικές για το σημαντικό περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Οκ, αυτά είναι ευχάριστα να τα ακούς στη θεωρία. Ας δούμε πώς γίνονται πράξη.

Βιώσιμη κινητικότητα

Κάτι θα έχεις καταλάβει διαβάζοντας όλα τα παραπάνω. Η βιώσιμη κινητικότητα δεν είναι απλώς ένα «πιασάρικο» σλόγκαν το οποίο έχουν υιοθετήσει οι αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά και ο κλάδος της αυτοκίνησης και των μεταφορών συνολικότερα. Αποτελεί ένα όραμα για έναν πιο πράσινο πλανήτη καθώς και για κοινωνίες που θα θέτουν στο επίκεντρο τις ανάγκες των πολιτών, διασφαλίζοντας παράλληλα το μέλλον των παιδιών τους. Η κινητικότητα, επομένως, θα είναι κομμάτι της οικολογικής μας ταυτότητας και ευσυνειδησίας. Θα απευθύνεται σε πολίτες και όχι σε καταναλωτές. Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο μεταβάλλονται ριζικά οι τάσεις στις μεταφορές καθώς και ο τρόπος με τον οποίο τις αντιλαμβανόμαστε. Το ζητούμενο είναι πλέον να κάνουμε περισσότερα με όσο το δυνατό λιγότερα: λιγότερη κατανάλωση φυσικών πόρων, λιγότερους ρύπους, λιγότερο θόρυβο και μικρότερο ρίσκο.  Όταν θα χρειαστεί να επιλέξεις το επόμενο αυτοκίνητό σου, θα πρόκειται για μια απόφαση που δεν θα αφορά απλώς τον τρόπο που μετακινείσαι, αλλά τον τρόπο με τον οποίο βλέπεις το «αύριο» του πλανήτη και τη θέση σου μέσα σε αυτόν.

Τα ηλεκτροκίνητα θα κυριαρχήσουν

Ήδη οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν στρέψει μεγάλο μέρος των πόρων τους προς την περαιτέρω ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης. Βρισκόμαστε σε ένα σημείο αντίστοιχο με εκείνο που βρισκόταν ο κλάδος των κινητών τηλεφώνων κάπου στα μέσα του 2000. Τότε δεν γνωρίζαμε και ίσως δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι το πολύ ακριβό και πολύ μικρό τηλέφωνο που είχαμε σε λίγα μόλις χρόνια θα έχανε τη θέση του από μια συσκευή πιο ογκώδη, με οθόνη αφής και ένα πλήθος εφαρμογών που τη μετέτρεπαν σε μικρό υπολογιστή. Κι όλα αυτά θα συνέβησαν τόσο ραγδαία ώστε σήμερα να μην μπορούμε καν να θυμηθούμε πώς έμοιαζε η εποχή πριν τα smartphones.  Αντίστοιχα, το μέλλον της αυτοκίνησης «τρέχει» με ρυθμούς που σήμερα δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε εύκολα. Σίγουρα όμως σε μερικά χρόνια από σήμερα θα μας φαίνεται αδιανόητη η σκέψη ότι κάποτε στους δρόμους δεν υπήρχαν ηλεκτροκίνητα οχήματα. Γνώρισε σήμερα κιόλας αυτόν τον συναρπαστικό κόσμο και εξοικειωθείς μαζί του μέσα από τις προσφορές leasing της Ayvens σε ηλεκτρικά αυτoκίνητα.

Προτίμησε το leasing

Δεν είναι όμως μόνο τα ηλεκτροκίνητα τα οποία μπορείς να τα γνωρίσεις μέσω leasing. Η μακροπρόθεσμη ενοικίαση δεν αποτελεί ένα trend στο χώρο των μετακινήσεων αλλά μια αξιόπιστη λύση που προσφέρει πολλά σε όποιον τη δοκιμάζει. Η Ayvens διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία επιλογών, ανάμεσα στις οποίες θα βρεις αυτή που σου ταιριάζει καλύτερα. Πλέον θα απολαμβάνεις ένα καινούργιο αυτοκίνητο το οποίο θα ευθυγραμμίζεται εκείνο με τις δικές σου ανάγκες και ταυτόχρονα θα συνεισφέρεις με πράξεις στο ζήτημα της βιωσιμότητας. Η Ayvens, που δημιουργήθηκε από τη συνένωση των δυνάμεων της LeasePlan και της ALD Automotive, είναι πρωτοπόρος σε αυτό τον τομέα διότι είναι ο κορυφαίος πάροχος παγκοσμίως στην κινητικότητα χαμηλών ή μηδενικών ρύπων.

Μην υποτιμάς τα μεταχειρισμένα

Η επιλογή ενός μεταχειρισμένου οχήματος μικρής ηλικίας μπορεί και αυτή να συμβάλει στο όραμα ενός βιώσιμου πλανήτη. Ναι, είναι δύσκολο να το βρεις, όχι όμως και ανέφικτο. Η Ayvens διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Ελλάδα και δίνει μια δεύτερη ζωή τα αυτοκίνητα leasing. Μέσα από ένα εύχρηστο και εύκολο στην πλοήγηση site θα μπορέσεις να επιλέξεις ανάμεσα σε αυτοκίνητα έως πέντε ετών και να βρεις αυτό που σου ταιριάζει, ελεγμένο, καλοσυντηρημένο με 12 μήνες εγγύηση αλλά και τη δυνατότητα επιστροφής μέσα σε 14 μέρες.

Οι υπηρεσίες leasing και η αγορά των μεταχειρισμένων είναι ο δρόμος για το αύριο και όλο και περισσότεροι καταναλωτές αναμένεται να στραφούν σε αυτές τα επόμενα χρόνια. Δεν θα το κάνουν όμως γενικά και αόριστα. Θα αναζητήσουν καινοτομία και νέες τεχνολογίες στις προσφερόμενες υπηρεσίες. Θα αναζητήσουν προσωποποιημένη και εξατομικευμένη προσέγγιση και προσαρμογή στις ανάγκες τους. Θα αναζητήσουν διαρκή εξέλιξη. Θα αναζητήσουν βιώσιμη κινητικότητα στην πράξη, μέσα από αξιόπιστες, έξυπνες και πράσινες λύσεις που θα αποτελούν παράδειγμα και θα αντανακλούν αξίες.

Δες το επόμενο αυτοκίνητό σου από την Ayvens.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...