Δεν έμεινε ούτε ένα Audi - Ξεπούλησε το αυτοκίνητο όνειρο

Αποτελεί πιθανότατα το κύκνειο άσμα των αμιγώς θερμικών εκδόσεων του είδους του και όπως είναι λογικό αγοράστηκε μέχρι και το τελευταίο κομμάτι, παρά την εξωφρενική τιμή.

  • -
  • -

Σε μία εποχή που οδεύει προς την ηλεκτροκίνηση, πολλές θρυλικές σπορ κατασκευές που παλαιότερα χρησιμοποιούσαν μεγαλειώδη μοτέρ, για να επιζήσουν στρέφονται προς τον εξηλεκτρισμό. Υιοθετούν υβριδικές συνήθειες ώστε να γίνουν ακόμη πιο ισχυρά, αλλά ταυτόχρονα και λιγότερα βλαβερά προς το περιβάλλον. Το είδαμε να συμβαίνει σε supercars όπως η Ferrari 296, αλλά και σε πιο οικογενειακές κατασκευές όπως η Mercedes-AMG C63 S. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις είχαμε προγόνους που εξοπλίζονταν με θηριώδη V8 σύνολα, ενώ τώρα κάνουν τη δουλεία εξηλεκτρισμένα 6κύλινδρα και 4κύλινδρα μοτέρ.

1

Πριν λοιπόν περάσει αυτό το «κατώφλι» και η Audi με το RS6, αποφάσισε να του χαρίσει μία τελευταία, απόλυτη έκδοση. Ένα περιορισμένης παραγωγής αποχαιρετιστήριο δώρο στους θαυμαστές του κτηνώδους station wagon κόστους… 219.355 €. Το Audi RS6 GT λοιπόν, το οποίο οδηγήσαμε πρόσφατα στη Γερμανία αντιπροσωπεύει την πιο σκληροπυρηνική υλοποίηση του θρυλικού οικογενειακού supercar-killer, η οποία ξεπούλησε τη στιγμή που παρουσιάστηκε. Ακόμη και να θέλατε να αποκτήσετε ένα, δυστυχώς για εσάς το αυτοκίνητο έγινε ανάρπαστο, πουλώντας και τα 660 κομμάτια τον ίδιο μήνα που παρουσιάστηκε.

2

Η ιδέα για τη δημιουργία της συγκεκριμένης εκδοχής προέκυψε από το project RS 6 GTO, το οποίο και είχε αποκαλυφθεί το 2020. Ντυμένο με τα πιο εκλεκτά καλούδια της μάρκας μέσα και έξω, το επιβλητικό station wagon αποδίδει 630 ίππους και 850 Nm ροπής. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να πραγματοποιήσει τη διαδικασία του 0-100 km/h σε μόλις 3,3 sec, αλλά και το 0-200 km/h σε 11,5 sec! Όσον αφορά την τελική ταχύτητα, αυτή αγγίζει τα 305 km/h! Σημειώστε, ότι το RS 6 GT προσφέρεται αποκλειστικά με κεραμικούς δίσκους. Φυσικά, όπως κάθε ισχυρό Audi, η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς με το σύστημα all wheel drive Quattro, ενώ το κιβώτιο είναι το γνωστό Tiptronic των οκτώ σχέσεων. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα διαβάστε για την εμπειρία μας μαζί του στη Γερμανία εδώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...