CUPRA Tavascan: Η σπορ προσέγγιση στη νέα εποχή

Ανεξαρτήτως τεχνολογίας η CUPRA μιλάει στο συναίσθημα και το νέο Tavascan εκφράζει απόλυτα το DNA που χαρακτηρίζει την ισπανική φίρμα.

  • -
  • -

Για την CUPRA το αυτοκίνητο δεν είναι απλά το μέσο για να μεταφερθείς από το ένα σημείο στο άλλο. Κάθε μοντέλο της ισπανικής μάρκας καταφέρνει να προκαλεί το συναίσθημα, είτε το παρατηρείς σταθμευμένο είτε βρεθείς πίσω από το τιμόνι του. Οι δημιουργίες της αφορούν όσους παραμένουν λάτρεις της αυτοκίνησης και της οδήγησης, χωρίς όμως να χρειάζεται να κάνουν συμβιβασμούς στην καθημερινότητα. Το νέο Tavascan εκφράζει όλες τις παραπάνω αρχές της μάρκας. Το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο και πρώτο Coupe SUV της CUPRA μεταφέρει τις αξίες που παραδοσιακά τη χαρακτηρίζουν, και στην ηλεκτροκίνηση. Και είναι εδώ με ξεκάθαρο στόχο να πρωταγωνιστήσει… 

Εκφραστής του οράματος της CUPRA

Με την παρουσίαση του πρωτοτύπου Tavascan στην έκθεση της Φρανκφούρτης το 2019, η CUPRA αποκάλυψε το όραμα της για το μέλλον. Οι προσεκτικά σμιλεμένες γραμμές του αμαξώματος μας έδωσαν μία σαφή εικόνα για τη σχεδιαστική γλώσσα που θα διακρίνει τα μοντέλα της ισπανικής μάρκας. Και το αποτέλεσμα ενθουσίασε… Δεν είναι τυχαίο, ότι σε σχέση με το πρωτότυπο οι αλλαγές είναι ελάχιστες. Είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως CUPRA, αλλά παράλληλα φουτουριστικό και θελκτικό. Οι καμπύλες του αμαξώματος, σε συνδυασμό με τις γραμμές που ρέουν στο προφίλ του και με τους εντυπωσιακούς μεγάλους τροχούς που γεμίζουν τους θόλους, το καθιστούν μυώδες. Η εντυπωσιακή μάσκα με το φωτιζόμενο σήμα και την χαρακτηριστική υπογραφή της CUPRA δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης της ταυτότητας του, ενώ το συμπαγές και δυναμικό πίσω μέρος ολοκληρώνει ιδανικά την εικόνα του. Είναι δεδομένο, πως μόλις το αντικρύσεις θα σου προκαλέσει έντονα συναισθήματα, ακόμα και αν είσαι ο πιο αυστηρός κριτής. 

Royal flush!

Η γοητεία που ασκεί το Tavascan δεν σταματά στο θελκτικό αμάξωμα. Η ανάγλυφη σχεδίαση βρίσκει συνέχεια και στη καμπίνα των επιβατών που σε κερδίζει με την αισθητική, την ποιότητα και το κορυφαίο τεχνολογικό της προφίλ. Κύριο χαρακτηριστικό είναι το αιωρούμενο στοιχείο που οριοθετεί το χώρο οδηγού και συνοδηγού, θυμίζοντας cockpit αεροσκάφους! Αμέσως γίνεται αντιληπτός ο οδηγοκεντρικός χαρακτήρας και ο δυναμισμός που εκφράζει η σχεδίαση του εσωτερικού. Την ίδια ώρα, τα σκουρόχρωμα μαλακά πλαστικά συνδυάζονται με καλαίσθητα φιλέτα στο χρώμα του χαλκού, με την ποιότητα των υλικών και της κατασκευής να δίνει στη καμπίνα μία αύρα πολυτέλειας. Και για να μην ξεχνάς πως βρίσκεσαι στο εσωτερικό ενός μοντέλου με σπορ καταβολές, τα εντυπωσιακά μπάκετ καθίσματα φροντίζουν να σε εξιτάρουν με την αισθητική, αλλά και την πλευρική τους στήριξη. Η διαβίωση στο CUPRA Tavascan δεν είναι ευχάριστη μόνο για τον οδηγό, αλλά και για όσους τον συντροφεύουν στις μετακινήσεις του. Η πληθώρα πρακτικών θηκών απλοποιεί την καθημερινότητα, ενώ μέχρι και πέντε ενήλικες θα ταξιδέψουν στο εσωτερικό του, με τον χώρο αποσκευών των 540 lt να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους της κατηγορίας.

Αύρα τεχνολογικής υπεροχής

Το όραμα της CUPRA για το μέλλον εκφράζεται και από το τεχνολογικό υπόβαθρο που ενισχύει ακόμα περισσότερο την digital υπόσταση του νέου Tavascan. Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκεται η οθόνη αφής των 15’’ που δεσπόζει στη κεντρική κονσόλα. Είναι η μεγαλύτερη που έχει τοποθετηθεί σε μοντέλο της μάρκας, με το σύστημα πολυμέσων CUPRA Connect να προσφέρει ασύρματη σύνδεση με Apple CarPlay και Android Auto, όπως επίσης σύστημα πλοήγησης με διαδραστικούς χάρτες και φωνητικές εντολές. Στο κομμάτι της ψυχαγωγίας, το ηχοσύστημα της Sennheiser, κορυφαίας εταιρείας στο κομμάτι του ήχου, με 12 ηχεία και 425 Watt απόδοσης χαρίζει εντυπωσιακά ποιοτική μουσική ακρόαση. Και για να βρίσκεσαι σε άμεση επαφή με το δικό σου Tavascan, αρκεί να χρησιμοποιήσεις το CUPRA App που σου επιτρέπει να έχεις τον έλεγχο απομακρυσμένων ενημερώσεων και λειτουργιών.

Το κορυφαίο τεχνολογικό προφίλ του Tavascan αναδεικνύεται επιπλέον από τα καινοτόμα και τελευταίας γενιάς συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού που ενσωματώνονται κάτω από το εντυπωσιακό αμάξωμα. Ένα από αυτά είναι το νέο Car2x, το οποίο επιτρέπει την επικοινωνία ανάμεσα στα αυτοκίνητα, έτσι ώστε να μοιράζονται πληροφορίες για την κίνηση ή έκτακτα περιστατικά, επιτρέποντας να προλάβουμε απρόοπτα στο δρόμο. Η καθημερινότητα γίνεται ακόμα πιο άνετη με το νέο συνδεδεμένο Travel Assist, το οποίο λειτουργεί συνδυαστικά με το adaptive cruise control και σύμφωνα με τις πληροφορίες που συλλέγει από το Cloud διατηρεί το αυτοκίνητο στην πορεία του ή μειώνει ταχύτητα! Και αυτά είναι μόνο μερικά από τα σύγχρονα συστήματα που καθιστούν το Tavascan απόλυτα ασφαλές, προσφέροντας σήμερα μία γεύση από το αύριο.

Δυναμισμός και κορυφαίες επιδόσεις

Κάθε μοντέλο που βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής της CUPRA καταφέρνει και εξιτάρει τις αισθήσεις από τη στιγμή που θα βρεθείς πίσω από το τιμόνι του. Ακόμα και στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, η ισπανική μάρκα έχει καταφέρει να βρει τη συνταγή να δημιουργεί οδηγοκεντρικές κατασκευές. Και το Tavascan δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Βασίζεται σε μία νέα πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τις ανάγκες των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, εστιάζοντας στα δυναμικά του χαρακτηριστικά. Η κορυφαία έκδοση VZ με τους δύο ηλεκτροκινητήρες και τη μετάδοση της κίνησης στους τέσσερις τροχούς καταφέρνει και συναρπάζει! Η συνδυαστική τους απόδοση με τους 340 ίππους και τα 545 Nmροπή του επιτρέπει να σημειώσει το 0-100 km/h σε μόλις 5,5 sec.

Ακόμα και η μικρότερη εκδοχή που συναντάμε στη βάση της γκάμας, με τον ηλεκτροκινητήρα των 286 ίππων τοποθετημένο στον πίσω άξονα και μετάδοση της κίνησης από τους πίσω τροχούς, χαρίζει έντονες συγκινήσεις και κορυφαίες επιδόσεις στο δυναμικό Coupe SUV. Και όλα αυτά, χωρίς συμβιβασμούς σε επίπεδο αποδοτικότητας. Η μπαταρία των 82 kWh καταφέρνει και εξασφαλίζει αυτονομία 522 km στην έκδοση VZ, με την πισωκίνητη έκδοση προσφέρει χιλιομετρική ελευθερία 568 km. Όσον αφορά τη φόρτιση, με ισχύ έως 135 kW σε σταθμούς συνεχόμενου ρεύματος DC μπορεί να ανανεώσει την ενέργεια του από το 10% στο 80% σε μόλις 28 λεπτά! Η σπορ προσέγγιση του Tavascan δεν αναδεικνύεται μόνο από την ισχύ των ηλεκτροκινητήρων. Η ανάρτηση και τα ελατήρια έχουν εξελιχθεί για τη μέγιστη οδηγική απόλαυση, αλλά και τη βέλτιστη πρόσφυση, με το αμάξωμα να είναι κατά 15 mm εμπρός και 10 mm πίσω πιο κοντά στο έδαφος. Το ESC έχει προγραμματιστεί για να ενισχύει τα δυναμικά του χαρακτηριστικά, ενώ τα επτά προγράμματα οδήγησης φροντίζουν για την ιδανική λειτουργία του δυναμικού Cοupe SUV ανάλογα τις απαιτήσεις του οδηγού!

Γεννώντας συναίσθημα…

Αυτή είναι η επιτυχία των μοντέλων της CUPRA και το νέο Tavascan προκαλεί πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα. Αντισυμβατικό, θελκτικό από όποια γωνία και αν το παρατηρήσεις, χωρίς συμβιβασμούς σε επίπεδο άνεσης και πρακτικότητας. Ένα Coupe SUV που συνδυάζει ό,τι ονειρεύεσαι από ένα σύγχρονο μοντέλο, αφού μπορεί να σου χαρίσει έντονες συγκινήσεις πίσω από το τιμόνι του, καταφέρνοντας να προκαλέσει το χαμόγελο στα χείλη σου σε κάθε σου διαδρομή. Το νέο Tavascan είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά και μπορείς να το κάνεις σήμερα δικό σου με 39.900 € με την κρατική επιδότηση "Κινούμαι Ηλεκτρικά 3"! Μάθε περισσότερο για τη νέα δημιουργία της CUPRA ή βρες τον κοντινότερο σε σένα αντιπρόσωπο για να το δεις από κοντά και να γοητευτείς από το όραμα της ισπανικής μάρκας για το μέλλον.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...