Τεράστια ζημιά σε πυροσβεστικό σταθμό στη Γερμανία - Τον έκαψε ηλεκτρικό όχημα

Χρειάστηκαν λίγα μόλις λεπτά, για να καταστραφεί ολοσχερώς ένας ολοκαίνουργιος πυροσβεστικός σταθμός στη Γερμανία εξαιτίας φωτιάς που ξέσπασε σε ηλεκτρικό όχημα.

  • -
  • -

Ο πυροσβεστικός σταθμός Feuerwehr στο Stadtallendorf είναι «ολοκαίνουργιος». Για την ακρίβεια, τα εγκαίνια είχαν πραγματοποιηθεί λιγότερο από ένα χρόνο πριν. Θεωρούνταν από τις πλέον σύγχρονες μονάδες της πυροσβεστικής υπηρεσίας στη Γερμανία, και φιλοξενούσε πολλούς πυροσβέστες και τουλάχιστον 10 οχήματα-φορτηγά πυρόσβεσης. Ωστόσο, ένα ηλεκτρικό υποστηρικτικό όχημα της πυροσβεστικής που φόρτιζε εκείνη την ώρα στα γκαράζ του σταθμού πήρε φωτιά και κατέκαψε στην κυριολεξία τα πάντα!

Ζημιές άνω των 25 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με το euronews , η φωτιά που προήλθε από το ηλεκτρικό όχημα, κατέστρεψε πέραν των οχημάτων πυρόσβεσης και ολόκληρο σχεδόν το σταθμό, προκαλώντας σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ζημιές που ξεπερνούν τα 25 εκατ. ευρώ!

Ο σταθμός Feuerwehr βέβαια δεν διέθετε σύστημα συναγερμού και πυρόσβεσης (!) που να ενημερώνει για πυρκαγιά στη μονάδα και να την σβήνει εάν χρειαστεί, κάτι ομολογουμένως ανήκουστο, που σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Υπηρεσιών Πυροσβεστικής και Διάσωσης (CTIF) εγείρει πλήθος ερωτημάτων, ενώ και τα υψηλόβαθμα στελέχη του γερμανικού κρατιδίου δήλωσαν εξοργισμένοι με το γεγονός.

Ενδεχομένως, εάν υπήρχε μια προειδοποίηση και προφανώς ένα αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης, η φωτιά που ξέσπασε στο ηλεκτρικό όχημα μπορεί να μην είχε αυτήν την έκταση, καταστρέφοντας δηλαδή ολόκληρη την εγκατάσταση.

Δείτε ακόμη: Αεροπλάνα και πυροσβεστικά έριχναν νερό για 15 ώρες σε ένα Tesla Semi

«Πιστεύω ότι αυτό που συνέβη θα κάνει όλους τους αρμόδιους να σκεφτούν και να δράσουν πλέον διαφορετικά. Τόσο σε ότι έχει να κάνει με την ασφάλεια των σταθμών όσο και με τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων σε αυτά», δήλωσε ο Norbert Fischer, επικεφαλής της ένωσης των πυροσβεστικών υπηρεσιών στο κρατίδιο του Hesse.

Photo: www.dpa.de

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...