Στην Ελλάδα το νέο MINI Cooper JCW: Με 231 ίππους και 6,1 για το 0-100 km/h!

Η κορυφαία εκδοχή του MINI Cooper συνοδεύεται φυσικά από το λογότυπο JCW και έρχεται να συνεχίσει το θρύλο του καυτού hatchback. Δείτε τις τιμές στην Ελλάδα.

  • -
  • -

Τις τελευταίες δεκαετίες, η έκδοση John Cooper Works έχει καταφέρει να χτίσει το δικό της μύθο επάνω στο αμάξωμα του ΜΙΝΙ Cooper. Μπορεί η γερμανική μάρκα να έχει επενδύσει στον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως γυρνάει την πλάτη στις αξίες και τις παραδόσεις της. Έτσι, η νεότερη γενιά του Cooper «φόρεσε» την πιο extreme στολή του και με τα λογότυπα JCW τοποθετημένα επιμελώς στο αμάξωμα, έρχεται για να τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας του στιλάτου hatch.

Σχεδίαση που εντυπωσιάζει!

Καταρχήν, η έκδοση JCW θα είναι διαθέσιμο τόσο σε hatchback αμάξωμα, όσο και σε κάμπριο εκδοχή. Η εικόνα του είναι σαφώς διαφοροποιημένη, επιδεικνύοντας τις διαθέσεις του. Η οκταγωνική μάσκα σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα με το λογότυπο John Cooper Works και τους μεγάλους αεραγωγούς κυριαρχεί στο μπροστινό μέρος. Χαρακτηριστικές είναι οι εισαγωγές αέρα με κάθετους ανακλαστήρες βαμμένους σε κόκκινο χρώμα, ενώ προαιρετικά είναι διαθέσιμες κόκκινες ή μαύρες ρίγες στο καπό. Οι προβολείς LED έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για την έκδοση JCW, ενώ το πίσω μέρος ξεχωρίζει με την μεγάλη αεροτομή και τον μαύρο διαχύτη. Η εξάτμιση είναι παραδοσιακά τοποθετημένη στο κέντρο, ενώ οι ζάντες των 17’’ ή 18’’ έχουν αποκλειστική σχεδίαση για την κορυφαία εκδοχή του MINI Cooper.

Με σπορ προσανατολισμό

Στο εσωτερικό η εικόνα και η αισθητική έχει ως κύριο συστατικό τη νεότερη σχεδιαστική φιλοσοφία της MINI. Μία σειρά από λεπτομέρειες αναδεικνύουν το δυναμικό χαρακτήρα του, με πρώτη και κύρια διαφορά τον κλασσικό χρωματικό συνδυασμό κόκκινου μαύρου. Νέα είναι τα τύπου μπάκετ καθίσματα με τις κόκκινες ραφές, ενώ διαφορετική είναι η σχεδίαση και του τριάκτινου τιμονιού, το οποίο συνδυάζεται με paddles για τη χειροκίνητη λειτουργία. Τέλος, η επιφάνεια στο ταμπλό, σε μαύρο κόκκινο μοτίβο, παραπέμπει στη αγωνιστική ιστορία του MINI John Cooper Works.

Δείτε ακόμη: Το νέο MNI Cooper Cabrio στην Ελλάδα - Τιμή

Οι τιμές των νέων Cooper JCW και Cabrio JCW

Οι σημαντικότερες αλλαγές κρύβονται κάτω από το μυώδες αμάξωμα του νέου MINI Cooper JCW, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στον δίλιτρο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα TwinPower Turbo, ο οποίος αποδίδει 231 ίππους και 380 Nm. Τα πρώτα 100 km/h από στάση έρχονται σε μόλις 6,1 sec, όταν η κάμπριο εκδοχή χρειάζεται μόλις 6,4 sec για την ίδια διαδικασία. Αντίστοιχα, η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 250 km/h για το hatchback και τα 245 km/h για το JCW Cabrio. Αλλαγές έχουν και στο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ενώ νέα ρύθμιση έχει γίνει στην ανάρτηση και τα ελατήρια, την ώρα που αναβαθμισμένα είναι και τα φρένα με τις δαγκάνες σε κόκκινο χρώμα.

Όσον αφορά τις τιμές, το ΜΙΝΙ Cooper JCW ξεκινά στην Ελλάδα από 42.250 ευρώ και το Cabrio JCW από 49.990 ευρώ. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...