Tο πιο ισχυρό Skoda Fabia παραγωγής – Για μία μόνο αγορά, σε τιμή 30.900 ευρώ

Η Skoda δημιούργησε μια συλλεκτική έκδοση για το Fabia η παραγωγή της οποίας θα περιοριστεί σε μόλις 100 μονάδες.

  • -
  • -

Η τέταρτη γενιά του Skoda Fabia δεν απέκτησε ποτέ μια καυτή έκδοση στα πρότυπα του συγγενικού μοντέλου της Volkswagen, του Polo GTI. Παρόλο λοιπόν που η τσέχικη φίρμα δεν έριξε στην αγορά, μαζικά, ένα hot hatch supermini, δημιούργησε μια συλλεκτική έκδοση του μοντέλου, εμπνευσμένη προφανώς από τους αγώνες ράλι και την οποία θα κυκλοφορήσει σε μία μόλις αγορά, την ισπανική, σε 100 αριθμημένες μονάδες.

Skoda Fabia Rally2 Cohete Suarez

Το Skoda Fabia Rally2 δημιουργήθηκε λοιπόν, για να τιμήσει τον José Antonio "Cohete" Suárez, έναν «Αστουριανό» οδηγό ράλι, που κέρδισε το Ισπανικό Πρωτάθλημα (S-CER) το 2021 και το 2023.

Ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας TSI των 1,5 λίτρων έχει δεχτεί τις κατάλληλες αναβαθμίσεις ώστε να αποδίδει 190 ίππους με 290 Nm ροπής, με την ισχύ, να μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός διπλοσύμπλεκτου κιβωτίου DSG επτά σχέσεων.

Εκτός από την επιπλέον ιπποδύναμη, το Fabia Rally2 Cohete Suarez, φέρει ενισχύσεις στο πλαίσιο, είναι χαμηλωμένο κατά 15 mm, έχει νέες ρυθμίσεις στην ανάρτηση του και εφοδιάζεται επίσης με ένα νέο σετ μαύρων τροχών 17’’ της OZ (Racing Superturismo WRC) με ελαστικά Michelin Pilot Sport 5.

Το συλλεκτικό Fabia Rally2 δεν έχει βέβαια το αγριεμένο look της αγωνιστικής έκδοσης, ούτε φορά κάποιο bodykit που να το θυμίζει, αλλά διαθέτει μερικές σπορ πινελιές που το ξεχωρίζουν από την υπόλοιπη γκάμα. Highlight αποτελεί η βαφή Mamba Green, η οποία κατά κύριο λόγο «ντύνει» τα μοντέλα Skoda RS, ενώ υπάρχουν επιπλέον, μια διακριτική πίσω αεροτομή, μαύροι ματ λασπωτήρες και τα λογότυπα «Rally2» στα πλαϊνά του αυτοκινήτου.

Επίσης, στην καμπίνα, συναντά κανείς μαύρες επενδύσεις στα μπάκετ καθίσματα, σπορ τιμόνι με paddles για τις αλλαγές των σχέσεων και ένα συλλεκτικό «ταμπελάκι» με τον αριθμό παραγωγής του μοντέλου και την υπογραφή José Antonio "Cohete" Suárez.

Ο José Antonio "Cohete" Suárez δήλωσε χαρακτηριστικά: «Για μένα είναι μεγάλη τιμή και είμαι πράγματι πολύ ενθουσιασμένος. Η Skoda έβαλε το όνομά μου σε ένα μοναδικό μοντέλο, μια ειδική έκδοση του αυτοκινήτου που αγωνιζόμαστε στα ράλι και γιορτάζουμε νίκες με αυτό στο Ισπανικό Πρωτάθλημα. Χωρίς αμφιβολία, που δίνεται ένα τεράστιο κίνητρο ώστε να επαναλάβουμε τις επιτυχίες μας τη νέα σεζόν».

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το νέο Škoda Elroq, με τιμή στα 33.000 ευρώ

Το Skoda Fabia Rally2 θα κατασκευαστεί όπως προαναφέραμε σε 100 μονάδες, αποκλειστικά για την ισπανική αγορά με το κόστος να ανέρχεται σε 30.900 €. Οι πρώτες παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο του 2025.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...