Η νέα τεράστια γέφυρα της Ελλάδας των 4 km – Μεγαλύτερη από το Ρίο Αντίρριο

Τον Μάιο του 2027 θα παραδοθεί ο νέος σύγχρονος αυτοκινητόδρομος με την εντυπωσιακή γέφυρα των 4 km, η οποία ξεπερνά σε μήκος και αυτή στο Ρίο Αντίρριο.

  • -
  • -

Η γέφυρα που ενώνει το Ρίο με το Αντίρριο, δεν αποτελεί απλά τη μεγαλύτερη γέφυρα στην Ελλάδα αλλά και την μεγαλύτερη καλωδιωτή στον κόσμο. Η σωστή ονομασία μάλιστα είναι καλωδιωτή γέφυρα πολλαπλών ανοιγμάτων και με μήκος που φτάνει τα 2.252 μέτρα (2.883 μέτρα μαζί με τις προσβάσεις) βρίσκεται στην κορυφή του είδους της και συνδέει την Πελοπόννησο με την Στερεά Ελλάδα.

Το 2027 ωστόσο, θα παραδοθεί μια νέα γέφυρα που θα ξεπερνά αυτή του Ρίου-Αντιρρίου. Θα αποτελεί τμήμα της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης, γνωστή ως Flyover. Το κυριότερο αντικείμενο της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου, είναι η γέφυρα μήκους 4 km και πλάτους 22 μέτρων.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/d4afce33da37595a0d87b98ddfc7d876.png

Η γέφυρα στον Flyover θα είναι η μεγαλύτερη που έχει κατασκευαστεί ποτέ στην Ελλάδα και όπως όλος ο αυτοκινητόδρομος της νέας Περιφερειακής Θεσσαλονίκης δεν θα έχει διόδια. Για την κατασκευή της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου - μήκους 4 χλμ. - σε συνεχή γέφυρα, θα χρησιμοποιηθεί κυλιόμενο μεταλλικό καλούπι που θα κινείται υδραυλικά επί των βάθρων.

Δείτε ακόμη: Η No1 γέφυρα του κόσμου βρίσκεται στην Ελλάδα - Τι ξεχωριστό έχει;

Τα έργα κατασκευής της γέφυρας βρίσκονται σε εξέλιξη, με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα να επισκέπτεται πρόσφατα το εργοτάδιο, προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών.

flyover

Από τη γέφυρα του Flyover θα περνούν 10.000 αυτοκίνητα ανά ώρα

Όπως ανέφερε ο υπουργός, το Flyover είναι ένα αναγκαίο έργο για τη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και θα βελτιώσει το επίπεδο οδικής ασφάλειας. Μετά την ολοκλήρωσή του, η νέα Περιφερειακή Οδός θα μπορεί να εξυπηρετεί 10.000 οχήματα ανά ώρα, σε σύγκριση με τα 5.000 οχήματα που διέρχονται σήμερα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/8a33bcc9e33ff9d0527e30d8de02dcb2.jpg

Οι εργασίες στον νέο αυτοκινητόδρομο μήκους 13 km προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς και αν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα η νέα Περιφερειακής Οδός Θεσσαλονίκης με την Υπερυψωμένη Ταχεία Λεωφόρο θα παραδοθεί τον Μάιο του 2027.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...