Το φθηνότερο Volvo που σαρώνει σε πωλήσεις – Έφτασε τις 100.000 σε 12 μήνες

Από το λανσάρισμα του η Volvo, είχε δηλώσει ότι θα είναι το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στην γκάμα της. Και οι προσδοκίες της ανταποκρίθηκαν στο μέγιστο βαθμό.

  • -
  • -

Είναι το μικρότερο μοντέλο στη γκάμα της Volvo, το φθηνότερο και το πιο ισχυρό που έχει παρουσιάσει ποτέ. Και προφανώς είναι και ηλεκτρικό. Και έχει ήδη σαρώσει σε πωλήσεις σε Ευρώπη και Κίνα σε λιγότερο από ένα χρόνο ζωής. Ο λόγος γίνεται φυσικά για το EX30 το οποίο από τη νέα χρονιά θα πατήσει τους τροχούς του και στην αγορά των Η.Π.Α.

Σε λιγότερο από ένα χρόνο, περισσότερες από 100.000 πωλήσεις

Παρά το γεγονός ότι το Volvo EX30 παράγεται ένα περίπου χρόνο, η Volvo έχει ήδη «γράψει» εξαψήφια παραγωγή, δηλαδή πάνω από 100.000. Το compact ηλεκτρικό SUV των Σουηδών, το οποίο κατασκευάζεται στο Zhangjiakou της Κίνας, δεν διακρίνεται μονάχα για το στυλ του ή την ποιότητα του ή ακόμα και για το τεχνολογικό του υπόβαθρο αλλά κυρίως για την τιμή πώλησης του.

Σε πολλές αγορές έχει ως τιμή εκκίνησης τα 30.000 ευρώ, στην Κίνα είναι ακόμα φθηνότερο (εκκινεί από τα 28.000 ευρώ), ενώ στη χώρα μας, με την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» πωλείται επίσης από τα 30.000 ευρώ.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα προαναφέραμε, είναι κατά κάποιο τρόπο λογικό και το αποτέλεσμα. Που μαρτυρά ότι το EX30 ήταν το δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη τον Αύγουστο, και το τρίτο μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις της Volvo συνολικά τον Σεπτέμβριο, καταγράφοντας 9.610 ταξινομήσεις σε ένα μήνα. Δίχως μάλιστα να πωλείται στις Η.Π.Α, όπου θα ξεκινήσει το εμπορικό του ταξίδι από το νέο χρόνο.

Δείτε ακόμα: Δοκιμάζουμε το Volvo EX30 AWD 428 PS

Θυμίζουμε, πως το Volvo EX30 διατίθεται σε δυο εκδόσεις. Η «μικρή» και πισωκίνητη των 272 ίππων κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα, ενώ η κορυφαία της γκάμας, αποδίδει 428 ίππους, φέρει δυο ηλεκτροκινητήρες και σύστημα τετρακίνησης. Δείτε αναλυτικά τις τιμές και τα χαρακτηριστικά του EX30 στην Ελλάδα

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...