Η Hyundai ανοίγει τρύπα στα αυτοκίνητά της – Ο λόγος είναι σοβαρός

Το Drill Lance της Hyundai είναι ένα εργαλείο που μπορεί να ανοίξει τρύπα σε μόλις 2 λεπτά στο κάτω μέρος των αυτοκινήτων και να ψεκάσει κατευθείαν νερό.

  • -
  • -

Σύμφωνα με επίσημες έρευνες, τα ηλεκτρικά δύσκολα πιάνουν φωτιά. Αν όμως συμβεί αυτό, τότε τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνα. Λόγω της χημικής σύστασης της μπαταρίας και του πολύ μεγάλου θερμικού φορτίου, γίνονται συνεχώς αναζωπυρώσεις και η πυρκαγιά δεν σβήνει με τίποτα.

ev

Προκειμένου να βάλει ένα τέλος ή τουλάχιστον να περιορίσει τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα, η Hyundai δημιούργησε ένα καινοτόμο εργαλείο. Ονομάζεται EV Drill Lance και θα τοποθετηθεί στα πλοία μεταφοράς ηλεκτρικών οχημάτων. Το «όπλο» πυρόσβεσης σχεδιάστηκε για το τρομακτικό σενάριο πρόκλησης φωτιάς σε καράβι που μεταφέρει EV.

Σύμφωνα με το τμήμα Hyundai Glovis πού το σχεδίασε και κατασκεύασε, το εργαλείο έχει τη δυνατότητα να ανοίξει τρύπα στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου σε λιγότερο από 2 λεπτά και να ψεκάσει απευθείας νερό στην μπαταρία. Φυσικά, το αξεσουάρ θα το χειρίζονται εξειδικευμένοι εργαζόμενοι με γνώσεις πυρόσβεσης, χρησιμοποιώντας μια ρυθμιζόμενη λαβή.

hyundai

Αφού τρυπήσει το αυτοκίνητο, το εργαλείο αντλεί νερό από τον πυροσβεστικό κρουνό και το ρίχνει κατευθείαν στην μπαταρία, περιορίζοντας την πυρκαγιά σε περίπου 30 λεπτά. Πρόκειται για εντυπωσιακό χρόνο, αν αναλογιστούμε πως ειδικά σε καράβια μεταφοράς, η πυρκαγιά διαρκούσε ολόκληρες μέρες, καταστρέφοντας τα πάντα. Η κορεατική εταιρεία σκοπεύει εξοπλίσει και τα 32 πλοία της με το Drill Lance.

Δείτε ακόμη: Βυθίστηκε το πλοίο με τα 4.000 VW, Porsche, Audi και Lamborghini

Ωστόσο, δεν γίνεται σαφές τι θα συμβεί μετά το τρύπημα. Είναι γνωστό εξάλλου ότι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου εμφανίζουν ιδιαίτερη ευαισθησία σε τυχόν ρήγματα και γι΄αυτό εταιρείες όπως η LG Chem και η 24M αναπτύσσουν τεχνολογίες για να σταματήσουν τη θερμική διαφυγή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...