Η εταιρεία που επέστρεψε μετά από 44 χρόνια – Ανήκει στη Volkswagen

Η Scout Motors υπό τη σκέπη πλέον της Volkswagen, επέστρεψε στο προσκήνιο παρουσιάζοντας μετά από πολλές δεκαετίες τα πρώτα δύο μοντέλα της: Τα Traveler (SUV) και Terra (pickup).

  • -
  • -

Η Scout Motors, μετά από μια μεγάλη «παύση» των δραστηριοτήτων της για τέσσερις δεκαετίες (τα αυθεντικά οχήματα Scout κατασκεύαζε η International Harvester μεταξύ 1961 και 1980) επιστρέφει στις επάλξεις, κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου Volkswagen.

Το deal φαντάζει εξαιρετικό και για τις δυο πλευρές, αφού η μεν Scout Motors αναγεννάτε από τις στάχτες της, η δε VW, θα μπορεί επιτέλους να «χτυπήσει» την αμερικανική αγορά στο δόξα πατρί. Στα μεγάλα δηλαδή και μπρουτάλ SUV όπως είναι το Traveler και φυσικά στα αγαπημένα pickup όπως το Terra. Η δε νότα νοσταλγίας που προσφέρουν αμφότερα στο ντιζάιν τους φαντάζει ως ένας ακόμη κρυφός άσος στο μανίκι.

Ηλεκτρικά και… Range Extender

Τα δύο brand new μοντέλα της Scout, σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν πάνω σε μια λευκή κόλλα χαρτί. Πατούν πάνω σε ολοκαίνουργια πλατφόρμα, έχουν πάνω 30 cm απόσταση από το έδαφος και δυνατότητα υδάτινου περάσματος σχεδόν… ενός μέτρου.

Τα off-road βέβαια πλεονεκτήματα δε σταματούν εδώ. Τα Traveler και Terra διαθέτουν μπλοκέ διαφορικά, κλείδωμα της τετρακίνησης και «κοντά», είναι με πιο απλά λόγια καθαρόαιμα off-road μοντέλα. Επιπλέον, τo Traveler μπορεί να ρυμουλκήσει έως και 3.175 kg, ενώ το Terra ξεπερνά τα 4.500 kg.  

Τα μοντέλα της Scout χάρη στη σύγχρονη αρχιτεκτονική τους (800 V) θα μπορούν να φορτίσουν σε ισχυρούς DC φορτιστές (350 KW), με τα πρώτα στοιχεία να κάνουν λόγο πως η αυτονομία τους θα υπερβαίνει τα 500 km. Ωστόσο, η Scout θα προσφέρει τα Traveler και Terra και με το σύστημα «Harvester». Ένα range extender δηλαδή που θα επεκτείνει την αυτονομία κίνησης των μοντέλων και θα μειώνει σημαντικά και το άγχος των οδηγών!

Σύμφωνα με τη φίρμα, το σύστημα Harvester, θα προσφέρει έξτρα 200+ km αυτονομίας, που σημαίνει ότι τα μοντέλα της Scout θα μπορούν να διανύσουν μίνιμουμ 700 km! Ακούγεται εντυπωσιακό, μένει να επαληθευτεί και στην πράξη…

Ο κινητήρας βενζίνης (δεν ανακοινώθηκε τίποτα περί αυτού) δεν θα κινεί τους τροχούς, αντίθετα, θα φορτίζει την μπαταρία όπως στην συμβαίνει στη πλειονότητα των οχημάτων αυτού του είδους. Η Scout δεν παρείχε περισσότερες τεχνικές πληροφορίες για τα δυο νέα μοντέλα της, αρκέστηκε ωστόσο να αναφέρει, ότι το σπριντ από τα 0 έως τα πρώτα 100 km/h θα πραγματοποιείται σε μόλις 3,5’’.

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το νέο Tayron, το 7θεσιο SUV της VW

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές των Traveler και Terra της Scout μπορούν να κάνουν από σήμερα κιόλας κράτηση για το μοντέλο της αρεσκείας τους, καταβάλλοντας το ποσό των 100 $. Σε ότι αφορά το κόστος κτήσης, το Traveller θα εκκινεί από τα 50.000 $, ενώ το Terra από τα 51.500 $, συμπεριλαμβανομένων των επιδοτήσεων που «τρέχουν» αυτή τη στιγμή στην αμερικανική αγορά. Τα πρώτα μοντέλα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα παραγωγής της φίρμας θα παραδοθούν στους αγοραστές τους μέσα στο 2027.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...