9 ηλεκτρικά λεωφορεία έγιναν στάχτη – Μέσα στο αμαξοστάσιο

Περισσότεροι από 46 πυροσβέστες και 21 πυροσβεστικά οχήματα πάλευαν για ώρες να σβήσουν τη φωτιά…

  • -
  • -

Τα οχήματα που κινούνται με θερμικούς κινητήρες ενδεχομένως, να συγκεντρώνουν περισσότερες πιθανότητες να… «τυλιχτούν» στις φλόγες. Τα ηλεκτρικά όμως, άπαξ και πιάσουν φωτιά οι μπαταρίες τους, η «θερμική διαφυγή» είναι τόσο μεγάλη σε «ισχύ» και ένταση που χρειάζεται υπερ-προσπάθεια για να σβηστεί. Προ ημερών, οι μονάδες πυρόσβεσης στην Ταιβάν ένιωσαν στο πετσί τους τι σημαίνει φωτιά σε ηλεκτρικό όχημα. Και δη σε λεωφορείο. Και όχι σε ένα, αλλά σε εννιά…

Όλα ξεκίνησαν από τη φόρτιση

Πριν από λίγες ημέρες σας είχαμε ενημερώσει, για τη μεγάλη πυρκαγιά που προκλήθηκε σε πυροσβεστικό σταθμό στη Γερμανία, η οποία προήλθε από ηλεκτρικό όχημα που φόρτιζε και κατέστρεψε ολοσχερώς όχι μόνο τα πυροσβεστικά οχήματα που βρίσκονταν στο χώρο αλλά ολόκληρο το σταθμό, με τις ζημιές, να ξεπερνούν τα 25 εκατ. ευρώ.

Κάτι αντίστοιχο, συνέβη και στην Ταιβάν. Σύμφωνα λοιπόν με το Taiwan News, η φωτιά ξεκίνησε από το σταθμό φόρτισης των λεωφορείων στην πόλη Taichung την ώρα, που ένα εκ των λεωφορείων φόρτιζε.

Το αμαξοστάσιο φιλοξενεί πολλά ηλεκτρικά λεωφορεία, ευτυχώς όμως λόγω της ώρας αρκετά από αυτά ήταν σε υπηρεσία στους δρόμους. Πάρα ταύτα, η πυρκαγιά που ξέσπασε κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να κάψει ολοσχερώς 9 ηλεκτρικά λεωφορεία!

Η πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης Taichung ανταποκρίθηκε άμεσα και άκρως δυναμικά στην κλήση που έλαβε στέλνοντας 46 πυροσβέστες και 21 πυροσβεστικά οχήματα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των πυροσβεστών, η φωτιά κατέστρεψε και τα 9 λεωφορεία που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο χώρο και μέρος των εγκαταστάσεων. Ευτυχώς όμως δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός εργαζομένου.

Δείτε ακόμα: Ηλεκτρικό πήρε φωτιά μέσα σε πυροσβεστικό σταθμό, κάηκαν τα πάντα

Τα λεωφορεία ήταν της εταιρείας Sifang Electric Bus Company, μιας φίρμας η οποία είχε συνάψει πολλές συμβάσεις με το Δημόσιο στην Ταιβάν, ωστόσο εδώ και ένα χρόνο περίπου έχει κηρύξει πτώχευση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...