Μπαταρία για plug in hybrid με αυτονομία 400 km – Χρειάζεται κανείς ηλεκτρικό;

Η νέα μπαταρία της CATL μπορεί σε θεωρητικό επίπεδο να προσφέρει στα plug-in hybrid μοντέλα που θα την ενσωματώσουν, αυτονομία μεγαλύτερη από πολλά ηλεκτρικά της αγοράς.

  • -
  • -

Η νέα Freevoy Super Hybrid Battery του κινεζικού κολοσσού που ακούει CATL, υπόσχεται να προσφέρει στα plug-in hybrid μοντέλα που θα την ενσωματώνουν στα ενδότερα τους, αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία κίνησης, της τάξεως των 400 km! Σε περίπτωση που τα «νούμερα» επαληθευτούν και στην πράξη, αντιλαμβάνεται κανείς, πως πολλά ηλεκτρικά μοντέλα της αγοράς με μικρότερη ηλεκτρική αυτονομία, δε θα έχουν πλέον καμία τύχη στο αυτοκινητικό στερέωμα.

Οι εταιρείες που θα αποκτήσουν τη νέα μπαταρία

Τα plug-in hybrid μοντέλα της Chery, της GAC, της VOYAH αλλά και της Geely, θα αποκτήσουν τη νέα μπαταρία της CATL, από τις αρχές του νέου έτους. Μέχρι πρότινος, τα plug-in hybrid μοντέλα δεν προσέφεραν κάποια «σοβαρή» ηλεκτρική αυτονομία κίνησης. Τα πράγματα βελτιώθηκαν σημαντικά βέβαια την τελευταία 3ετία φθάνοντας στο σημείο, πολλοί κατασκευαστές, να προσφέρουν plug-in hybrid μοντέλα τους με +100 km και έως 150 km, αμιγούς ηλεκτρικής κίνησης.

Η CATL έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω σε αυτόν τον τομέα. Εκτός από την παροχή σημαντικής αύξησης στην εμβέλεια των μπαταριών της, η εν λόγω μπαταρία υποστηρίζει και «υπερταχεία» φόρτιση 4C. Αυτό σημαίνει ότι θα αρκεί μια γρήγορη στάση 10 λεπτών ώστε να προσφέρει στο plug-in hybrid μοντέλο, 280 km αυτονομίας εξαφανίζοντας ουσιαστικά μια για πάντα, το περίφημο «range anxiety» που βαραίνει τους «ώμους» των οδηγών αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.

Η μπαταρία ιόντων νατρίου Freevoy, κατασκευάζεται από προηγμένα υλικά και… χημεία αιχμής. Σύμφωνα με την CATL, ο σχεδιασμός της μπαταρίας ενσωματώνει τεχνολογία τροποποίησης της επιφάνειας για το υλικό της καθόδου, σε συνδυασμό με μια καινοτόμο σύνθεση ηλεκτρολύτη υψηλής τάσης, που δημιουργούν ένα νανοπροστατευτικό στρώμα, το οποίο, ελαχιστοποιεί τις «παρενέργειες» εντός του «ενεργού πυρήνα» της μπαταρίας.

Δείτε ακόμη: Τα 5 plug-in hybrid SUV με τη μεγαλύτερη αυτονομία

Από το 2025 λοιπόν και σύμφωνα με όλα όσα ανακοίνωσε η CATL η νέα μπαταρία της θα εφοδιάσει τουλάχιστον 30 plug-in hybrid μοντέλα των Chery, GAC, Geely και VOYAH, θέτοντας τις βάσεις για μια νέα εποχή στα υβριδικά οχήματα που θα μπορούσε κάλλιστα να «τρενάρει» ακόμα πιο πολύ, την πλήρη μετάβαση της αυτοκινητοβιομηχανίας στην ηλεκτροκίνηση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...