H Mazda συνεχίζει την επένδυση στη βενζίνη - Ο νέος τετρακύλινδρος κινητήρας

Θέλοντας να ικανοποιήσει κάθε είδους αγοραστή, η Mazda δεν απαρνείται τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και σχεδιάζει έναν νέο που θα τον εισάγει στην αγορά το 2027.

  • -
  • -

Όσοι ενδιαφέρονται για τον κόσμο της αυτοκίνησης και παρακολουθούν τις εξελίξεις, θα γνωρίζουν ότι η Mazda είναι μια εταιρεία που επενδύει σημαντικά στις μηχανολογικές καινοτομίες και την αρτιότητα των κινητήρων της. Για παράδειγμα, ο Skyactiv-X, ήταν ένα μοτέρ που συζητήθηκε πολύ καθώς συνδύασε την ανάφλεξη με συμπίεση (όπως οι diesel) χωρίς ο σπινθηρισμός να προκαλείται αναγκαστικά από τα μπουζί, όπως γίνεται πάντα στους βενζινοκινητήρες. Συνεχίζοντας την εξέλιξη των θερμικών μηχανών η ιαπωνική φίρμα ετοιμάζει τον Skyactiv-Z, ο οποίος θα αντικαταστήσει τόσο τον Skyactiv-X που αναφερθήκαμε παραπάνω, όσο και τον πιο «συμβατικό» Skyactiv-G.

Νέα δεδομένα στην αποδοτικότητα

Για την ώρα οι πληροφορίες σχετικά με τον Skyactiv-Z είναι ελάχιστες και η Mazda κρατάει κλειστά τα χαρτιά της, δίχως να αποκαλύπτει λεπτομέρειες. Λέγεται ότι το νέο τετρακύλινδρο σύνολο που περιμένουμε να εμφανιστεί από το 2027 και έπειτα θα υιοθετεί μια νέα τεχνολογία ανάφλεξης του καυσίμου με περισσότερα δεδομένα από τους αισθητήρες «λάμδα», τα οποία θα επιτρέπουν στον εγκέφαλο να ψεκάζει ακριβώς όσο καύσιμο χρειάζεται για να καλυφθεί η σωστή αναλογία αέρα-βενζίνης. Ούτε σταγόνα περισσότερη. Έτσι η καύση θα είναι σχεδόν τέλεια και η διαχείριση του καυσίμου, πολύ αποδοτική.

Η νέα γενιά κινητήρων Skyactiv-Z θα τοποθετηθούν στην γκάμα της Mazda τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ευρώπη. Για αυτό και στην Ιαπωνία θα δουλέψουν πολύ σκληρά ώστε το νέο τους σύνολο να καλύπτει τις αυστηρές προδιαγραφές του Euro 7. Φυσικά, θα αντικαταστήσει όλους τους τετρακύλινδρους στην γκάμα, τόσο της οικογένειας Skyactiv-G, όσο και της Skyactiv-X. Άρα αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διατίθεται και σε μια ευρεία «βεντάλια» απόδοσης, περίπου από τους 122 ίππους έως και τους 190 ίππους, όπως τα δίλιτρα τετρακύλινδρα που χρησιμοποιεί σήμερα η αυτοκινητοβιομηχανία στα μοντέλα της.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...