2011 Infiniti M35h

Οικολογικό προφίλ και επιδόσεις

  • -
  • -

Ένα από τα πιο σημαντικά εκθέματα, στο περίπτερο της Infiniti, στην έκθεση του Παρισιού, θα είναι το νέο M35h, του οποίου οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη την επόμενη άνοιξη.

Βασικά χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου, είναι ο σπορ χαρακτήρας, συνδυασμένος με την πολυτέλεια και την υβριδική υπόσταση. Ο V6 βενζινοκινητήρας των 3.5 λίτρων, αποδίδει 306 ίππους και 350 Nm ροπής. Πολύτιμος σύμμαχος είναι ο ηλεκτροκινητήρας των 68 ίππων, ο οποίος προσφέρει ροπή από μηδέν rpm, ενώ φτάνει να αποδίδει 270 Nm στις μόλις 1000 rpm. O ηλεκτροκινητήρας εδράζεται σε κοινή διάταξη με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων (7 σχέσεων), σε μια ιδιαίτερα μελετημένη διάταξη που χρησιμοποιεί δύο συμπλέκτες (ένας ξηρού τύπου χρησιμοποιείται για την σύζευξη του κινητήρα εσωτερική καύσης και του ηλεκτροκινητήρα). Παράλληλα χρησιμοποιούνται νέες τεχνολογίες στο σύστημα διεύθυνσης (on demand assistance) και το σύστημα πέδησης. Οι μπαταρίες είναι τεχνολογίας ιόντων λιθίου, με μελετημένη δομή, όσον αφορά την ψύξη και την βέλτιστη απόδοση τους.

Η επιτάχυνση του βάρους 1885 kg M35h από στάση στα 100 km/h είναι 5.9 sec, με την τελική να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Η μέση τιμή της κατανάλωσης που ανακοινώνει η Infiniti είναι μόλις 7.3 lt/100km, ενώ οι εκπομπές CO2 είναι 170 gr/km. Τo Μ35h μπορεί να κινηθεί μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα, σε αυτοκινητόδρομο με ταχύτητα 80 km/h, ενώ η αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία διατηρείται για ταχύτητες μέχρι 140 km/h. Σε αστικές συνθήκες, με χαμηλές ταχύτητες, το M35h μπορεί να κινηθεί για 2 km αποκλειστικά με την χρήση του ηλεκτροκινητήρα.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...