Toyota: Νέο οικογενειακό Crown, plug-in υβριδικό και υδρογονονίκητο! [video]

Με αμάξωμα crossover, SUV, wagon και sedan, αλλά και με υβριδικά και υδρογονοκίνητα σύνολα έρχεται η νέα σειρά μοντέλων της ιαπωνικής μάρκας.

  • -
  • -

Η Toyota μόλις προχώρησε σε μία σημαντική αποκάλυψη η οποία περιλαμβάνει όχι ένα, όχι δύο, αλλά τρία νέα μοντέλα τα οποία σκοπεύει να προσφέρει στο άμεσο μέλλον. Πρόκειται για την σειρά Crown που αποτελείται από τέσσερα διαφορετικά μοντέλα. Ένα crossover που κυκλοφορεί ήδη σε μερικές αγορές του πλανήτη, ένα sedan, ένα wagon και ένα SUV για τα οποία πλέον όχι μόνο έχουμε περισσότερες πληροφορίες στα χέρια μας, αλλά τώρα ξέρουμε και πότε να τα περιμένουμε στην παγκόσμια αγορά, καθώς η είσοδος τους όχι μόνο στην ελληνική, αλλά ακόμα και στην ευρωπαϊκή αγορά, φαίνεται δύσκολη.

2

Αφού είδαμε την εξωτερική εμφάνιση λοιπόν να υιοθετεί την νέα σχεδιαστική ταυτότητα της ιαπωνικής μάρκας, ακολουθώντας στα χνάρια του νέου Prius, τώρα η Toyota έδωσε στην δημοσιότητα και τρία video, στα οποία βλέπουμε το εσωτερικό των μοντέλων. Παράλληλα έχουμε και έναν νέο πίνακα τεχνικών χαρακτηριστικών ώστε να καταλάβουμε καλύτερα που κατατάσσεται το καθένα συγκριτικά με την υπόλοιπη αγορά. Να θυμίσουμε πως όλα τα μέλη της σειράς Crown βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα TNGA, ενώ πλέον ξέρουμε ότι τα wagon και SUV θα είναι διαθέσιμα με full hybrid και plug-in hybrid σύνολα, ενώ το sedan θα χρησιμοποιεί συστήματα κίνησης full hybrid και με κυψέλες καυσίμου, δηλαδή με καύσιμο το υδρογόνο.

Toyota-crown-series-specs

Όλα τα είδη αμαξώματος θα έχουν μήκος γύρω στα 5 μέτρα με το SUV (το Sport σύμφωνα με τον πίνακα) να είναι το μικρότερο (4.710mm) και θα έχουν 5-θέσια διάταξη. Όσον αφορά τώρα την κυκλοφορία του καθενός, η Toyota φαίνεται πως βρίσκεται πιο κοντά στην παραγωγή απ’ ότι πολλοί θα νόμιζαν με την διαθεσιμότητα των SUV και sedan να ξεκινά από το ερχόμενο φθινόπωρο. Στην περίπτωση του SUV μιλάμε μόνο για το full hybrid σύνολο, με την plug-in hybrid έκδοση να κυκλοφορεί λίγο αργότερα, μέχρι το τέλος του έτους. Το sedan πάλι θα είναι διαθέσιμο εξαρχής και με τα δύο σύνολα. Τέλος, το wagon αναμένεται μέσα στο 2024. Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν τα συγκεκριμένα μοντέλα θα γίνουν διαθέσιμα και στην ελληνική αγορά.

Δείτε παρακάτω τo video με το εσωτερικό των τριών μοντέλων.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...