Νέο Volkswagen Golf GTI Clubsport με 300 ίππους και τελική 267 km/h

Το ανανεωμένο GTI Clubsport έκανε το ντεμπούτο του στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Nurburgring ως η πιο εστιασμένη και ισχυρή έκδοση του Golf GTI.

  • -
  • -

Το περασμένο Σαββατοκύριακο διεξήχθη ο συντομότερος στην ιστορία 24ωρος αγώνας αντοχής στην πίστα του Nurburgring λόγω πυκνής ομίχλης. Στα πλαίσια αυτού, η Volkswagen βρήκε την ευκαιρία να παρουσιάσει το ανανεωμένο Golf GTI Clubsport, την ισχυρότερη εκδοχή του hot hatch. Το νέο μοντέλο βασίζεται στο ανανεωμένο GTI που σημαίνει πως απέκτησε το ανασχεδιασμένο εμπρός μέρος και όχι μόνο. Διαθέτει επίσης μεγαλύτερους τροχούς 18 ιντσών ή προαιρετικά 19 ιντσών.

1

Το χάσμα ισχύος μεταξύ του απλού GTI και του Clubsport (CS) μειώθηκε στο Mk8.5. Ενώ το GTI έχει κερδίσει επιπλέον 20 ίππους φτάνοντας τους 265, το Clubsport συνεχίζει να αποδίδει 300 ίππους από το 2λιτρο TSI μοτέρ. Ωστόσο, η διαφορά των 35 ίππων συνδυάζεται και με διαφορά στη ροπή, με το CS να φτάνει τα 400 Nm, όταν το απλό GTI βρίσκεται στα 370 Nm.

2

Όπως και ο προκάτοχός του, έτσι και το νέο Golf GTI Clubsport έρχεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Ενώ το απλό GTI χρειάζεται 5,9 sec για τα πρώτα 100 km/h από στάση, το CS ρίχνει αυτό το χρόνο στα 5,6 sec. Και τα δύο περιορίζονται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, αλλά το CS μπορεί να συνδυαστεί προαιρετικά με το Race Package που αυξάνει αυτό το νούμερο στα 267 km/h, ενώ επίσης προσφέρει και εξάτμιση της Akrapovic. Παράλληλα, το κορυφαίο CS έρχεται με μεγαλύτερα φρένα αλλά και μία ειδική επιλογή στα προγράμματα οδήγησης που το κάνει ακόμη πιο σπορ.

3

Δείτε ακόμη: To Volkswagen που έγραψε ιστορία στη Γερμανία – Έσπασε κάθε ρεκόρ στα crash test

Τόσο αυτό όσο και το απλό GTI διαθέτουν στάνταρ διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και μεταβλητή κρεμαγιέρα, ενώ προαιρετικά μπορεί να προστεθεί η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, γνωστή ως Dynamic Chassis Control (DCC). Στο εσωτερικό, βρίσκουμε μια μεγεθυμένη οθόνη αφής 12,9 ιντσών, σπορ καθίσματα και τιμόνι που έχει αντικαταστήσει τα χειριστήρια αφής με φυσικά πλήκτρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...