Αυτή είναι η νέα BMW X3: Τα 4+1 πράγματα που αξίζει να μάθετε (πρώτες τιμές)

Το premium SUV της BMW με την ονομασία X3 περνά στη νέα του του γενιά, έχοντας ως ατού τη δυναμική φινέτσα, τους γενναιόδωρους χώρους, την σπορ συμπεριφορά, τις τεχνολογίες και τους κινητήρες.

  • -
  • -

Η τέταρτη γενιά της Χ3 είναι γεγονός. Η BMW παρουσίασε με κάθε επισημότητα το Sports Activity Vehicle (SAV) της γκάμας της, ένα αυτοκίνητο με πολυτάλαντο χαρακτήρα, ιδανικό για καθημερινή χρήση και φυσικά για ταξίδια.

Τα υλικά υψηλής ποιότητας, ο πλουσιοπάροχος στάνταρ εξοπλισμός, η προηγμένη ψηφιοποίηση και το νέο BMW iDrive με QuickSelect που βασίζεται στο BMW Operating System 9 δίνουν τον τόνο για την δημιουργία μιας premium ατμόσφαιρας στην πρωτοποριακής σχεδίασης καμπίνα. Στη νέα BMW X3 η οδηγική απόλαυση, η ασφάλεια και η άνεση, αναβαθμίζονται χάρη στην εξαιρετικά ακριβή ρύθμιση του συνολικού setup του οχήματος και την ευρεία γκάμα συστημάτων ημιαυτόνομης οδήγησης και στάθμευσης.

x3

Η νέα X3 θα κατασκευάζεται στα εργοστάσια της βαυαρικής μάρκας στο Spartanburg (ΗΠΑ) και στο Rosslyn (Νότια Αφρική). Το λανσάρισμά της στην αγορά θα ξεκινήσει στην Ευρώπη προς τα τέλη του 2024.

Μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή

Το premium SAV ή όπως γνωρίζουμε οι περισσότεροι SUV της γερμανικής εταιρείας, βασίζεται σε μια νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που παραπέμπει στα μοντέλα BMW X. Οι γενναιόδωρες επιφάνειες συνδυάζονται με λίγες μεν αλλά αυστηρά καθορισμένες γραμμές που διαμορφώνουν ένα δομημένο με σαφήνεια και λιτό εξωτερικό. Η νέα BMW X3 είναι 34 χιλιοστά μακρύτερη από την προκάτοχό της έχοντας μήκος 4.755 mm, ενώ το πλάτος έχει αυξηθεί κατά 29 mm φτάνοντας τώρα στα 1.920 mm. Σε συνδυασμό με την μείωση του ύψους του οχήματος στα 1.660 mm (-25 mm) και τα φαρδύτερα μετατρόχια, η νέα BMW X3 διαθέτει μια πολύ ισχυρή και σπορ εμφάνιση.

x3

Η μεγάλη μάσκα νεφρών με τις κάθετα και διαγώνια διατεταγμένες μπάρες, προσθέτει μια φρέσκια πινελιά. Ο προαιρετικός φωτισμός περιγράμματος BMW Iconic Glow σχηματίζει μια συνεχή γραμμή γύρω από κάθε στοιχείο της μάσκας, ενώ τα φώτα ημέρας, τα πλαϊνά φώτα και τα φλας στους προβολείς LED παράγονται τώρα όλα από επικαλυπτόμενες πηγές φωτός σχήματος L.

Η σπορ σιλουέτα του αυτοκινήτου τονίζεται από τους έντονους θόλους των τροχών, την αεροτομή οροφής, τους παρακείμενους πλευρικούς εκτροπείς αέρα, τις πλαϊνές ποδιές και τις στάνταρ ζάντες 18 ιντσών. Ανάλογα την έκδοση, συναντάμε ζάντες 19, 20 ή 21 ιντσών, αλλά και το πακέτο M Sport.

x3

Όσο για την παλέτα των χρωμάτων, αποτελεί από ένα απλό χρώμα και 8 μεταλλικές αποχρώσεις, συμπεριλαμβανομένου του νέου εξωτερικού φινιρίσματος Dune Grey.

Πολυτελές περιβάλλον με πορτμπαγκάζ 570 lt

Η καμπίνα της νέας BMW X3 συνδυάζει τους άφθονους χώρους με ένα πολυτελές περιβάλλον με ξεχωριστό στυλ. Η κυρτή οθόνη BMW Curved Display, το BMW Interaction Bar, τo τιμόνι με επίπεδο κάτω μέρος και ο νέας σχεδίασης μοχλός επιλογής ταχυτήτων είναι τα καθοριστικά στοιχεία της σύγχρονης σχεδίασης του cockpit, το οποίο εστιάζει στον οδηγό.

x3

Τα νέας σχεδίασης ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και θερμαινόμενα σπορ καθίσματα με επένδυση Econeer είναι στάνταρ, ενώ το ντεμπούτο του σε μοντέλο της BMW κάνει ο προαιρετικός πίνακας οργάνων Luxury, ο οποίος είναι κατασκευασμένος από ανακυκλωμένο πολυεστέρα με πλεκτή υφή υψηλής ποιότητας.

Δείτε ακόμη: Νέα BMW Σειρά 1: Φθηνότερη 9.000 ευρώ στην Ελλάδα από τη Γερμανία - Δείτε τις τιμές

Οι χώροι είναι εξαιρετικοί, φιλοξενώντας με άνεση 5 επιβάτες και τις αποσκευές τους. Το πορτμπαγκάζ ανέρχεται στα 570 lt. – 460 lt. στην X3 30e xDrive – με τη μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης του οχήματος να είναι στα 2.500 κιλά.

Live Cockpit Plus με BMW Maps στον βασικό εξοπλισμό

Οι Βαυαροί εμπλούτισαν σημαντικά τον εξοπλισμό της X3, τοποθετώντας στάνταρ τον αυτόματο κλιματισμό τριών ζωνών, τα ακουστικά τζάμια, το Comfort Access, την αυτόματη λειτουργία πίσω πόρτας, τον ηλεκτρικό μηχανισμό αναδίπλωσης για τους εξωτερικούς καθρέπτες, το BMW Live Cockpit Plus με το σύστημα πλοήγησης BMW Maps που βασίζεται στο cloud, τον ατμοσφαιρικό φωτισμό με Animation Καλωσορίσματος και Αποχαιρετισμού, τη βάση ασύρματης φόρτισης για συμβατά smartphones, τη διεπαφή Bluetooth, τις τέσσερις θύρες USB-C και την πρίζα 12V.

x3

Στάνταρ είναι και τα συστήματα υποβοήθησης, όπως: προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης, Lane Departure Warning και Speed Limit Info, μαζί με το Driving Assistant που περιλαμβάνει το σύστημα Lane Change Warning και χειροκίνητο Speed Limit Assist. Το Parking Assistant (επίσης στάνταρ) περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως το Reversing Assistant και μια Reversing Assist Camera.

Προαιρετικά, υπάρχει το BMW Head-Up Display, η λειτουργία Augmented View στην οθόνη ελέγχου, η  πανοραμική γυάλινη ηλιοροφή, η ημιαυτόνομη οδήγηση και πολλά ακόμη.

x3

Η X3 διαθέτει την τελευταία έκδοση του BMW iDrive με QuickSelect για διαισθητικό και εύκολο έλεγχο. Η νέα αρχική οθόνη προβάλλει κάθετα διατεταγμένα εικονίδια λειτουργιών στο ίδιο επίπεδο. Το QuickSelect επιτρέπει την άμεση ενεργοποίηση των λειτουργιών χωρίς να πρέπει να εισέλθετε σε υπομενού. Επίσης, το νέο BMW iDrive ελέγχεται αποκλειστικά μέσω αφής και φωνής, διευκολύνοντας την εξατομίκευση εμπειρίας.

Βενζίνη, diesel και plug in hybrid

Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ κινητήρων βενζίνης, diesel και plug in hybrid. Στη βάση της γκάμας των βενζινοκινητήρων υπάρχει η έκδοση 20 xDrive, με τον δίλιτρο βενζινοκινητήρα να φέρει ήπιο υβριδικό σύστημα αποδίδοντας 208 ίππους. Δίλιτρο μοτέρ ενσωματώνει και η αντίστοιχη βασική έκδοση 20d xDrive, αποδίδοντας 197 ίππους.

x3

Από την άλλη, η X3 30e xDrive συνδυάζει τον τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2.0 lt με έναν ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στο οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic. Αυτοί ενώνουν τις δυνάμεις τους με τη συνολική παραγόμενη ισχύ να φτάνει τους 300 ίππους. Το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 81-90 km, ενώ διαθέτει και υποδομή για έξυπνη φόρτιση με την επιλογή Connected Home Charging.

x3

Από την άλλη, η κορυφαία X3 M50 xDrive, διαθέτει τον ισχυρότερο εξακύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε μοντέλο M Performance. Ο κινητήρας M TwinPower Turbo των 3.0 lt. συνδυάζεται με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V. Η μέγιστη απόδοση των 398 ίππων μεταφέρεται στο δρόμο μέσω ενός οκτατάχυτου κιβωτίου Steptronic Sport και της έξυπνης τετρακίνησης BMW xDrive. Η BMW X3 M50 xDrive επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 4,6 δευτερόλεπτα.

x3

Όλες οι κινητήριες μονάδες συνδυάζονται με οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic, το οποίο περιλαμβάνει στάνταρ paddles αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι αλλά και με το σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό.

Οι τιμές της νέας Χ3

Η BMW άνοιξε ήδη τα βιβλία των παραγγελιών στη Γερμανία, ανακοινώνοντας παράλληλα και τις τιμές. Στην εγχώρια αγορά, η X3 20 xDrive ξεκινά από 65.230 ευρώ, η X3 20d xDrive από 67.730 ευρώ, η 30e xDrive έχει τιμή εκκίνησης τα 72.630 € και η X3 M50 xDrive τα 82.500 €.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...