Επίσημο: Volkswagen Golf R – Το πιο ισχυρό Golf όλων των εποχών [τιμή]

Με 333 ίππους και 420 Nm ροπής, το νέο VW Golf R, είναι το πιο ισχυρό στα 50 χρόνια ζωής του μοντέλου.

  • -
  • -

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε πριν από λίγους μήνες το φρεσκάρισμα της 8ης γενιάς Golf, οι απανταχού petrolheads, περίμεναν με ανυπομονησία τις καυτές εκδόσεις του μοντέλου με τα λογότυπα «GTI» και «R».

Μετά λοιπόν από τα αποκαλυπτήρια της έκδοσης GTI έφθασε η στιγμή για το κερασάκι στην τούρτα. Το νέο Golf R. Το «απόλυτο» Golf, το ισχυρότερο όλων των εποχών και όπως όλα μαρτυρούν, το τελευταίο με θερμικό σύστημα κίνησης

Και σε έκδοση Golf R Variant    

Πέραν της hatchback εκδοχής, η VW, παρουσίασε και την Variant με τα λογότυπα «R», γιατί μπορεί στη χώρα μας τα στέισον αμαξώματα να μην τυγχάνουν ιδιαίτερης εκτίμησης από τους καταναλωτές, στη κεντρική και βόρεια Ευρώπη όμως, το κοινό ας μου επιτραπεί η έκφραση «τα γουστάρει» και ειδικά, όταν αυτά τα στέισον είναι τόσο καυτά και τόσο οδηγοκεντρικά όπως αναμένεται να είναι το Golf Variant R.

Αμφότερα, κρύβουν κάτω από το καπό τους έναν αναβαθμισμένο (+14 PS) δίλιτρο τούρμπο βενζινοκινητήρα, ο οποίος για την περίσταση, αποδίδει 333 ίππους με 420 Nm ροπής και συνεργάζεται φυσικά με το 7αρι DSG σασμάν.

Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, μπορεί όμως να αυξηθεί έως τα 270 km/h με το προαιρετικό πακέτο R-Performance. Επίσης, για τα πρώτα 0-100 km/h απαιτούνται μόλις 4,6’’. Αυτό καθιστά ουσιαστικά τις δύο εκδόσεις του Golf R τα πιο γρήγορα μοντέλα παραγωγής της Volkswagen στον κόσμο, μαζί με το Arteon R Shooting Brake!

Εκτός από την υψηλότερη τελική ταχύτητα, το πακέτο R-Performance προσφέρει δύο επιπλέον λειτουργίες για τους λάτρεις της οδήγησης: Την Drift και την Special. Η λειτουργία "Special" έχει εξελιχτεί και προσαρμοστεί πάνω στις συνθήκες της πίστας του Nürburgring και προσφέρει περισσότερη κάθετη δύναμη στο αυτοκίνητο μέσω μιας  αεροτομής που βρίσκεται τοποθετημένη στην οροφή. Το πακέτο R-Performance περιλαμβάνει επίσης χρονόμετρο για να καταγράφει κανείς γύρους πίστας, GPS και το G-meter για να βλέπετε και τις δυνάμεις που ασκούνται σε real time…

Το παρών φυσικά δίνει και το σύστημα τετρακίνησης 4MOTION με R-Performance Torque Vectoring, με το τελευταίο, να βελτιώνει την οδηγική ευστάθεια και ευελιξία κατανέμοντας την κινητήρια δύναμη ξεχωριστά στους πίσω τροχούς για βέλτιστη απόδοση στις στροφές, ενώ όσοι επιθυμούν, μπορούν να προσθέσουν και το Adaptive Chassis Control (DCC), εκτός εάν αγοράσουν το Gof R στη Γερμανία, όπου εκεί είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού.

Σπορ και διακριτικό όσο χρειάζεται

Το Golf R διαθέτει νέους προβολείς LED Plus που πλαισιώνουν το φωτιζόμενο logo της VW, ευμεγέθεις αεραγωγούς, κάμποσα αεροδυναμικά βοηθήματα, μαύρο διαχύτη και τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης στο πίσω μέρος.

Υπάρχουν επίσης νέες σφυρήλατες ζάντες 19 ιντσών "Warmenau" οι οποίες όμως διατίθενται προαιρετικά, ενώ στο βασικό εξοπλισμό βρίσκει κανείς τις ζάντες Jerez των 18 ιντσών.

Στο εσωτερικό, η σπορ ατμόσφαιρα δένει αρμονικά με την υψηλή τεχνολογία. Οδηγός και συνοδηγός έχουν στη διάθεση τους σπορ καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα, ενώ όσοι επιθυμούν, υπάρχει ως έξτρα επιλογή ένα μαύρο δερμάτινο εσωτερικό με στοιχεία σε όψη carbon και πολλές μπλε πινελιές διάσπαρτες στο θάλαμο των επιβατών.  

Η οθόνη αφής για το σύστημα του infotainment είναι 12,9’’, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει διαγώνιο 10,2’’, με τα τεχνολογικά συστήματα του Golf R να έχουν και ενσωματωμένη λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης!

Δείτε ακόμα: H Volkswagen κόβει χρήματα από τα ηλεκτρικά και επενδύει στα θερμικά

 

Το νέο Golf R θα ξεκινήσει να πωλείται στη Γερμανία από αρχές Ιουλίου, έχοντας ως τιμή εκκίνησης τα 53.795 €, με την έκδοση Variant να τιμάται από 55.065 €. Θυμίζουμε, πως η πρώτη γενιά του Golf R παρουσιάστηκε το 2002 (R32) και μέχρι σήμερα (αισίως στην 4η γενιά) έχει πουλήσει περισσότερες από 250.000 μονάδες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...