Επίσημο: Νέο Hyundai Inster – Το φθηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο του λαού

Η Hyundai αλλάζει τα δεδομένα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, παρουσιάζοντας το νέο Inster, ένα φθηνό EV, με τιμή κάτω από 20.000 ευρώ.

  • -
  • -

Το νέο της αστικό ηλεκτρικό crossover, ένα αυτοκίνητο που απευθύνεται στον λαό και όχι μόνο στους έχοντες οικονομική ευρωστία, παρουσίασε η Hyundai. Πρόκειται για το Inster, το οποίο παρότι βασίζεται στο Casper που πωλείται στην Κορέα, είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις, προσφέρει επιπλέον χώρους, ενσωματώνει όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες και χαρίζει υψηλή αυτονομία για τα δεδομένα της κατηγορίας.

inster

Το Inster θα είναι παγκόσμιο μοντέλο, δηλαδή θα πωλείται σε όλες τις αγορές, από την Ασία έως και την Ευρώπη. Σχεδιαστικά, θυμίζει ένα εκσυγχρονισμένο Suzuki Ignis, με τους στρογγυλούς προβολείς εμπρός και τα εμπνευσμένα αισθητικά φώτα στη μάσκα, να κάνουν τη διαφορά.

inster

Το μήκος του ανέρχεται στα 3.825 mm, το πλάτος στα 1.610 mm και το ύψος στα 1.575 mm. Όσο για το μεταξόνιο, φθάνει τα 2.580 mm, διαστάσεις που το τοποθετούν μεταξύ των κατηγοριών Α και Β, εξασφαλίζοντας χώρους για 4 ενήλικες και πορτμπαγκάζ που κυμαίνεται από 280 έως 315 lt. ανάλογα τη θέση των πίσω καθισμάτων.

Διπλές ψηφιακές οθόνες 10,25 ιντσών

Το εσωτερικό έχει ιδιαίτερη αισθητική, συνδυάζοντας την πρακτικότητα, με το μοντέρνο στυλ και τις ψηφιακές λύσεις. Μπροστά από το τιμόνι έχει τοποθετηθεί ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών και στο κέντρο της κονσόλας μια ακόμη οθόνη για το infotainment αντίστοιχης διαγωνίου.

inster

Ακριβώς από κάτω είναι το σύστημα κλιματισμού, ενώ υπάρχουν και φυσικοί διακόπτες για τον έλεγχο των βασικών λειτουργιών. Επίσης, υπάρχει θέση για ασύρματη φόρτιση, ενώ στην πιο πλούσια έκδοση συναντάμε θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, ατμοσφαιρικό φωτισμό LED 64 χρωμάτων, ακόμη και ηλιοροφή. Για την ασφάλεια οδηγού και επιβατών, η Hyundai έχει ενσωματώσει το πακέτο τεχνολογιών ADAS.

inster

Εδώ, αξίζει να αναφέρουμε πως τα πίσω καθίσματα σύρονται εμπρός-πίσω και αναδιπλώνονται, εκτοξεύοντας τα επίπεδα ευελιξίας της καμπίνας του Inster.

Αυτονομία 335 km για το Inster

Το νέο Hyundai Inster θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις: τις Standard και Long Range. Η βασική έκδοση τροφοδοτείται από ηλεκτρικό σύστημα απόδοσης 97 ίππων και 147 Nm και η ισχυρότερη απο ηλεκτροκινητήρα 115 ίππων.

inster

Η έκδοση Standard φέρει μπαταρία χωρητικότητας 42 kWh εξασφαλίζοντας αυτονομία 300 km με μια φόρτιση, ενώ η Long Range έχει μπαταρία 49 kWh και αυτονομία 355 km με βάση τον κύκλο WLTP, αριθμός που ελάχιστα αυτοκίνητα πλησιάζουν σε αυτή την κατηγορία. Φορτίζει έως 11 kW σε wallbox και με έως έως 120 kW σε ταχυφορτιστή DC, αναπληρώνοντας από το 10 έως το 80% της ενέργειας σε 30 περίπου λεπτά.

Δείτε ακόμη: Ποιο SUV της Hyundai έχει χώρο για 5 και καίει 4,5 lt / 100 km

Χάρη στη λειτουργία V2L επιτρέπει αμφίδρομη φόρτιση σε άλλες συσκευές, όπως για παράδειγμα σε ηλεκτρικά ποδήλατα και εξοπλισμό κάμπινγκ.

inster

Η εμπορική πορεία του Inster θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα από την Κορέα και σταδιακά θα κυκλοφορήσει στις υπόλοιπες αγορές του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της Ευρώπης. Θα είναι σίγουρα το φθηνότερο μοντέλο της Hyundai, με τις φήμες να αναφέρουν πως θα ξεκινά κάτω από 20.000 ευρώ, κάτι που αν επιβεβαιωθεί θα το μετατρέψει αυτομάτως στο απόλυτο φαβορί των πωλήσεων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...