Αυτό είναι το νέο Ford Capri – Η πρώτη τιμή στην Ελλάδα

Η Ford αναβίωσε το εμβληματικό Capri και το λανσάρει ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό coupe SUV. Δείτε τα στοιχεία του αυτοκινήτου, πότε έρχεται Ελλάδα και ποια είναι η πρώτη τιμή.

  • -
  • -

Το νέο Capri παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα. Η Ford επέλεξε να πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου μοντέλου της γκάμας της στο Λονδίνο, με το GOCAR να παρευρίσκεται στο ντεμπούτο του ολοκαίνουριου ηλεκτρικού coupe SUV της αμερικανικής φίρμας.

Όπως ανέφεραν οι άνθρωποι της Ford, με την αναβίωση του εμβληματικό cult classic ονόματος, τιμούν το παρελθόν και επαναπροσδιορίζουν το μέλλον της μάρκας. Το Capri του 21ου αιώνα, είναι ένα ξεχωριστό αισθητικά αυτοκίνητο με ανατρεπτικό χαρακτήρα.

capri

Σπορτίφ και συνάμα πρακτικό, με εκλεπτυσμένη coupe SUV σχεδίαση, το νέο Capri λανσάρεται ως ένα προηγμένο EV σπορ οικογενειακό όχημα. Διακρίνεται για το πληθωρικό του στυλ, τις κομψές εξωτερικές γραμμές, τους ευμεγέθεις τροχούς και το στιβαρό εμπρός τμήμα.

capri

Η μινιμαλιστική προσέγγιση του εσωτερικού, με τα μαλακά στην αφή υλικά και τις προηγμένες τεχνολογίες στον τομέα της ψηφιοποίησης, εντυπωσιάζουν. Οδηγός και επιβάτες νιώθουν πως βρίσκονται σε ένα ιδανικό περιβάλλον, με τα σπορ καθίσματα με ενσωματώμενο προσκέφαλο εμπρός να παρέχουν τη βέλτιστη στήριξη.

Οθόνη 14,6 ιντσών και πορτμπαγκάζ 572 λίτρων

Στο κέντρο της κονσόλας δεσπόζει η νέα ρυθμιζόμενη οθόνη αφής SYNC Move 1 των 14,6 ιντσών, η οποία διακρίνεται για την πληθώρα εφαρμογών και λειτουργιών και την ταχύτητά της. Εμπρός από το τιμόνι βρίσκεται μια ακόμη μικρότερη οθόνη που προβάλλει τις βασικές πληροφορίες στον οδηγό.

capri

Το εσωτερικό δεν είναι μόνο πολυτελές αλλά και εξαιρετικά πρακτικό, με έξυπνες λύσεις αποθήκευσης όπως το MegaConsole χωρητικότητας 17 λίτρων ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα, αλλά και τον «κρυφό» αποθηκευτικό χώρο My Private Locker. Οι χώροι είναι επίσης κορυφαίοι, με τον όγκο του πορτμπαγκάζ να ανέρχεται στα 572 λίτρα.

Αυτονομία 627 km για το νέο Ford Capri

Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στην Ευρώπη, το νέο Ford Capri είναι άμεσα διαθέσιμο για παραγγελία σε δύο εκδόσεις. Η βασική έκδοση RWD τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 286 PS και 545 Nm ροπής και μπαταρία λιθίου NMC () χωρητικότητας 77 kWh. Η αυτονομία αγγίζει τα 627 km, η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 km/h και τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 6,4 sec.

capri

Η τετρακίνητη έκδοση διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα (AWD), για ακόμα καλύτερες επιδόσεις και ισχύ 340 PS. Η μπαταρία είναι επίσης Extended Range με χωρητικότητα 79 kWh, εξασφαλίζοντας αυτονομία 592 km. Όσο για τις επιδόσεις, η τελική περιορίζεται στα 180 km/h και τα 0-100 έρχονται σε 5,3 sec.

Δείτε εδώ τη δοκιμή του Ford Kuga Active X FHEV AWD

Αμφότερες οι εκδόσεις του Capri φέρουν ενσωματωμένο φορτιστή ΑC 11 kW και υποστηρίζουν ταχεία φόρτιση DC έως 135 και 185 kW, εξασφαλίζοντας την αναπλήρωση της ενέργειας της μπαταρίας από 10 έως 80% σε χρόνο 28 λεπτών για το Capri Extended Range RWD και 26 λεπτών για το Capri Extended Range AWD.

capri

Το νέο Ford Capri αναμένεται στις ελληνικές εκθέσεις των επίσημων αντιπροσώπων της μάρκας τον Νοέμβριο, με τις τιμές να ξεκινούν από 37.200 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...