MG Cyber GTS: Το ηλεκτρικό που θα σταθεί απέναντι στην M2 – Πότε θα κυκλοφορήσει;

Αυτό το νέο τετραθέσιο coupe, μπορεί να έρχεται σε δύο εκδόσεις με κίνηση στους δύο αλλά και στους τέσσερις τροχούς, ενώ η ισχύς θα φτάνει έως τους 510 ίππους.

  • -
  • -

Πριν από 1 χρόνο περίπου, γνωρίσαμε το MG Cyberster. Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό roadster που έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στο Goodwood Festival of Speed, με απόδοση 536 ίππους, 0-100 km/h σε μόλις 3,2 sec και αυτονομία που αγγίζει τα 580 km. Τώρα ήρθε η σειρά του Cyber GTS, όπως το ονομάζουν, το οποίο αποτελεί την «κλειστή» εκδοχή του Cyberster, που τυχαίνει να έχει και ακόμη δύο θέσεις για επιβάτες.

Το νέο 2+2 coupe λοιπόν, μόλις αποκαλύφθηκε στο Goodwood Festival of Speed φυσικά, όντας μέρος του εορτασμού που κάνει φέτος το φεστιβάλ για την MG. Το GTS προς το παρόν αποτελεί concept, αλλά οι σχεδιαστές της εταιρείας Jozef Kaban και Carl Gotham είπαν ότι η αντίδραση του κοινού στο πρωτότυπο θα καθορίσει το αν η MG θα το προχωρήσει ώστε να δούμε και την έκδοση παραγωγής.

2

Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, το Cyberster είχε σχεδιαστεί εξ’ αρχής ώστε να βγει τόσο σε «ανοιχτή» όσο και σε «κλειστή» έκδοση. Γι’ αυτό άλλωστε και η σχεδίαση του νέους GTS μοιάζει τόσο κοντά σε έκδοση παραγωγής. Το εσωτερικό του μπορεί να αποκαλύφθηκε αλλά πιθανότατα θα είναι σχεδόν πανομοιότυπο με αυτό του Cyberster, απλά με δύο έξτρα θέσεις πίσω. Αυτό που ήθελε να επισημάνει η εταιρεία είναι πως θα πρόκειται για δύο πραγματικές θέσεις που θα μπορούν όντως να χωρέσουν επιβάτες και όχι δύο καθίσματα που θα έχουν ως μοναδικό ρόλο τον επιπλέον αποθηκευτικό χώρο.

Η οροφή είναι ελαφρώς ψηλότερη από αυτή του Cyberster ώστε να αυξηθεί ο χώρος για τα κεφάλια, αλλά οι αλλαγές στη δομή του μοντέλου τελειώνουν εκεί, με το μετατρόχιο και το μεταξόνιο να παραμένουν απαράλλαχτα.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή MG 3 Hybrid+ 195 PS: Overqualified

Όσον αφορά το τι θα κρύβεται κάτω από τις λαμαρίνες, αν κρίνουμε από το Cyberster τότε είναι πιθανό να δούμε δύο εκδόσεις. Μία πισωκίνητη με έναν ηλεκτροκινητήρα 340 περίπου ίππων και μία τετρακίνητη με δύο ηλεκτρικά μοτέρ και συνδυαστική ισχύ 510 ίππων. Όσον αφορά το πρωτότυπο τώρα οι άνθρωποι της MG αναφέρουν πως είναι πισωκίνητο.

1

Κάποια αναφορά σχετικά με επίσημη παρουσίαση δεν έγινε, αλλά οι σχεδιαστές δεν έχασαν την ευκαιρία να επισημάνουν πως το 2025 θα είναι η 60η επέτειος από το λανσάρισμα του θρυλικού MG B GT coupe, το οποίο κυκλοφόρησε 2 χρόνια μετά από την ανοιχτή έκδοση. Όπως θα ακριβώς και τώρα δηλαδή αν το Cyber GTS κυκλοφορήσει μέσα στο επόμενο έτος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...