Επίσημο: Αυτή είναι η νέα BMW M5 Touring των 727 ίππων

Για τρίτη φορά στην ιστορία της, η BMW M5 είναι διαθέσιμη και με το πιο πρακτικό αμάξωμα Touring, παντρεύοντας τον οικογενειακό χαρακτήρα με τις εκρηκτικές επιδόσεις.

  • -
  • -

Γνωρίζαμε ήδη ότι η BMW M5 θα λανσαριζόταν σε έκδοση με το αμάξωμα Touring, για εκείνους που δεν θέλουν να κάνουν κανέναν συμβιβασμό στις επιδόσεις, αλλά ούτε και στους χώρους στο εσωτερικό. Η γερμανική μάρκα παρουσίασε λοιπόν με κάθε επισημότητα το super station wagon της γκάμας της, το οποίο διατηρεί όλα τα μηχανικά μέρη της sedan έκδοσης, δηλαδή το Plug-In Hybrid σύστημα κίνησης με τον ηλεκτροκινητήρα και τον turbo V8 που συνδυαστικά αποδίδουν 727 ίππους και κολοσσιαία ροπή. Ωστόσο το βάρος, ένα κομμάτι που το sedan μοντέλο είχε ήδη κατακριθεί, ανέβηκε ακόμη περισσότερο (κατά 63 kg) αγγίζοντας τα… 2.550 kg.

Καλύτερα ζυγισμένη από τη sedan έκδοση;

Τα στοιχεία της παρουσίασης για την BMW M5 Touring αναφέρουν ότι το ζύγισμα αγγίζει σχεδόν το 50:50 ανάμεσα στους δύο άξονες, πληροφορία που έλειπε εντελώς από την αντίστοιχη παρουσίαση της sedan εκδοχής. Τα δημοσιεύματα στο εξωτερικό υποστηρίζουν ότι η M5 Touring έχει καλύτερο ζύγισμα από την κλασική τετράθυρη M5, λόγω της σχεδίασης δύο όγκων! Ωστόσο μια ακόμη διαφορά είναι ότι η carbon οροφή μάλλον δεν θα προσφέρεται ως επιλογή στην Touring και θα υπάρχει μόνο στη sedan. Εδώ να αναφέρουμε ότι σε σύγκριση με τις απλές 5άρες σε εκδοχή Touring, η M5 έχει φαρδύτερα μετατρόχια, όπως και το κέντρο βάρους σε πολύ χαμηλότερο σημείο.

Άλλωστε οι επιδόσεις που εξασφαλίζει ο V8 των 4.4 λίτρων, μαζί με τον ηλεκτροκινητήρα, δεν αφήνουν περιθώρια για αμφισβητήσεις. Τα 0-100 km/h ολοκληρώνονται σε μόλις 3,6 sec, τα 0-200 km/h σε 11,1 sec και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά είτε στα 250 km/h, είτε στα 305 km/h, αν ο ιδιοκτήτης επιλέξει το M Driver’s Pack από τη λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού. Υπενθυμίζουμε ότι η απόδοση του συστήματος κίνησης είναι 727 ίπποι και… 1.000 Nm ροπή, που καταλήγουν και στους τέσσερις τροχούς μέσα από ένα 8άρι αυτόματο κιβώτιο ειδικά σχεδιασμένο για να ανταποκρίνεται στον πραγματικά σπορ χαρακτήρα μιας κατασκευής με το γράμμα M.

Δείτε ακόμη: Εδώ μπορείτε να μάθετε όλες τις πληροφορίες για τη νέα BMW M5

Επιβλητική και πρακτική

Οι πρώτες φωτογραφίες της BMW M5 Touring δείχνουν ότι το γερμανικό σπορ μοντέλο έχει μια άγρια αλλά και οικογενειακή εμφάνιση. Ως M5, τα πολύ έντονα φουσκώματα του αμαξώματος στους πίσω τροχούς, η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης και η διακριτική αεροτομή οροφής, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία και δίνουν το σπορ στίγμα. Επίσης οι σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου, η ειδικά σχεδιασμένη μάσκα και ο εμπρός προφυλακτήρας, ξεκαθαρίζουν αμέσως τη διαφορετικότητα της συγκεκριμένης έκδοσης. Το εσωτερικό, ουσιαστικά προέρχεται αυτούσιο από την M5 Sedan. Η διαφορά βρίσκεται στον χώρο αποσκευών με τον όγκο των 500 lt, που μπορεί να φτάσει και στα 1.630 lt αν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα. Τα τελευταία, διαιρούνται σε τρία κομμάτια (40:20:40) αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την πρακτικότητα.

Δείτε ακόμη: Η τιμή της BMW M5 στην Ελλάδα

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...