Όλα όσα θέλετε να μάθετε για το νέο smart #5 – Τον αντίπαλο του Tesla Model Y

H smart παρουσίασε το νέο μοντέλο της γκάμας της, το πρώτο μεσαίο πολυτελές SUV της ιστορίας της, το οποίο τοποθετείται απέναντι από το Tesla Model Y.

  • -
  • -

Στην κατηγορία των premium SUV εισέρχεται η smart με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που εξοπλίζεται με τον πιο προηγμένο επεξεργαστή, έχει εξαιρετικούς χώρους, τεράστιες οθόνες, κορυφαία μπαταρία που φορτίζει σε χρόνο ρεκόρ και ξεχωριστή εμφάνιση.

Το ολοκαίνουριο smart #5 έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στη μακρινή Αυστραλία και στην Ευρώπη αναμένεται να λανσαριστεί στις αρχές του 2025. Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά μοντέλο της νέας σειράς της μάρκας μετά τα smart #1 και #3, όντας το μεγαλύτερο, το πιο πρακτικό και το πιο σύγχρονο, καλύπτει τις διαφορετικές ανάγκες των οδηγών παγκοσμίως.

smart5

Όπως δήλωσε ο Dirk Adelmann, CEO της smart Europe, με αυτό το όχημα εκφράζεται όχι μόνο ένα νέο επίπεδο πολυτέλειας για τη smart, αλλά της δίνεται η ευκαιρία να εξερευνήσει νέες δυνατότητες στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Το SUV της smart έχει μήκος 4.705 mm

Tο smart #5 σχεδιάστηκε από τη Mercedes-Benz και υιοθέτησε τυπικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της smart, όπως η πανοραμική οροφή, οι πόρτες χωρίς πλαίσιο και οι κοντοί εμπρός και πίσω πρόβολοι. Το μεταξόνιο αγγίζει τα 2.900 mm και το μήκος τα 4.705 mm, προσφέροντας εξαιρετικούς χώρους στους επιβάτες.

Διαθέτει τα χαρακτηριστικά μακρόστενα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω καθώς και το λογότυπο της smart στην κολώνα D. Οι δίχρωμοι καθρέπτες και τα αιωρούμενα καλύμματα των τροχών με το λογότυπο της φίρμας στο κέντρο, το οποίο παραμένει όρθιο όταν οι τροχοί περιστρέφονται, διασφαλίζουν τον premium χαρακτήρα του.

smart5

Εξοπλισμένο με το αποκλειστικό πακέτο «Adventurers' Collection», το smart #5 Summit Edition συνδυάζει premium ποιότητα, πρακτικές καινοτομίες και πολυχρηστικότητα με τα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνει, όπως η μπάρα φώτων οροφής, ο ηλεκτρικός κοτσαδόρος και η προστατευτική ποδιά, η σχάρα οροφής, τα σκαλοπάτια, η πλευρική θήκη και η πλευρική σκάλα.

Φώτα ανάγνωσης και καθίσματα ύπνου  

Tο ολοκαίνουριο #5 προσφέρει ένα σύγχρονο, ευρύχωρο και τεχνολογικά προηγμένο εσωτερικό. Τα καθίσματα μηδενικής βαρύτητας με ανάκλιση 121 μοιρών, επενδυμένα με δέρμα και αερόσακους κεφαλής σε σχήμα V, αερόσακους στο μαξιλάρι και ζώνες ασφαλείας ενσωματωμένες στο κάθισμα είναι μερικά από τα βασικά του χαρακτηριστικά. Στο πίσω μέρος, τα δερμάτινα θερμαινόμενα καθίσματα με δυνατότητα ρύθμισης της πλάτης τους, άπλετο χώρο για το κεφάλι 1.060 mm, ηλεκτρικό αλεξήλιο και φώτα ανάγνωσης LED σε στιλ «First Class» αεροπλάνου, κάνουν τη διαφορά.

smart5

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε τα Smart #1 και #3 στην Ελλάδα!

Τα χαρακτηριστικά άνεσης περιλαμβάνουν τον ατμοσφαιρικό φωτισμό με 256 χρώματα και τη δυνατότητα όλα τα καθίσματα να ρυθμίζονται ώστε να δημιουργούν ένα king-size, queen-size ή μονό χώρο ύπνου στο εσωτερικό. Το σύστημα ψυχαγωγίας διαθέτει έναν ενσωματωμένο προτζέκτορα σε συνδυασμό με το ηχοσύστημα 20 ηχείων και ενός φορητού ηχείου Sennheiser Signature Sound System. Το ηχείο που ανυψώνεται μαζί με τον φωτισμό του περιβάλλοντος συγχρονίζονται με το ρυθμό της μουσικής και προσφέρουν μία οπτικοακουστική εμπειρία. Επιπλέον το όχημα διαθέτει 34 αποθηκευτικούς χώρους, ένα  frunk (χώρο αποθήκευσης στο εμπρός καπό) 72 λίτρων και ευρύχωρο αποθηκευτικό χώρο πίσω.

Οθόνες AMOLED για το νέο smart #5    

Στο επίκεντρο του εσωτερικού του smart #5 βρίσκεται ένα σύγχρονο ΗMI με διαισθητικό σχεδιασμό. Εξοπλίζεται με Head-up Display επαυξημένης πραγματικότητας 25,6 ιντσών, έγχρωμο πίνακα οργάνων 1 Ultra HD LCD 10,3 ιντσών και δύο οθόνες AMOLED 2.5K 13 ιντσών. Ένας υπερσύγχρονος φωνητικός βοηθός τεχνητής νοημοσύνης επιτρέπει στον οδηγό να χρησιμοποιήσει μία ποικιλία πηγών ώστε να παρέχει ακριβείς απαντήσεις σχεδόν σε κάθε ερώτηση.

smart5

Χάρη στο τσιπ υψηλής υπολογιστικής ισχύος AMD V2000, ο χρήστης έχει στη διάθεσή του ένα μοναδικό σύστημα που του παρέχει έξυπνη και διαδραστική εμπειρία, ελέγχοντας τα πάντα με ακρίβεια, ταχύτητα και ευκρίνεια.

Φορτίζει σε 15 λεπτά

Με την πλατφόρμα των 800-volt, το smart #5 μπορεί να φτάσει νέα επίπεδα απόδοσης, όσον αφορά στην ταχύτητα φόρτισης και την αυτονομία. Η μπαταρία 100 kWh διαθέτει λειτουργία super-charging (4C), η οποία επιτρέπει τη φόρτιση έως το 70% της χωρητικότητας σε μόλις 15 λεπτά της ώρας (φόρτιση από 10%-80%). Η αυτονομία ξεπερνά τα 740 km (στον κινεζικό κύκλο CLTC), ενώ η πρίζα 220 V στο πορτ μπαγκάζ προσφέρει απεριόριστη ευελιξία εκτός «πολιτισμού».

smart5

Το νέο smart #5 τοποθετείται απέναντι από το Tesla Model Y, το best seller της αγοράς. Αναλυτικά στοιχεία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, τις τιμές και τον ακριβή χρόνο λανσαρίσματος, θα δοθούν το επόμενο διάστημα. Φυσικά, το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα από τον επόμενο χρόνο.

 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...