Αυτό είναι το νέο Audi Q5 – Οι πρώτες τιμές

Η νέα γενιά του best seller μεσαίου SUV της Audi παρουσιάστηκε επίσημα. Το νέο Q5 έρχεται ριζικά αναβαθμισμένο, με τρείς ήπια υβριδικούς κινητήρες και τιμές από…

  • -
  • -

Το νέο Audi Q5 είναι γεγονός, με τη γερμανική εταιρεία να δίνει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία του αυτοκινήτου, τις προδιαγραφές, τους κινητήρες που θα λανσαριστεί σε πρώτη φάση, αλλά και τις τιμές στην γερμανική αγορά. Η νέα γενιά του δημοφιλούς μοντέλου της εταιρείας, περιγράφεται ως ένα σπορτίφ all-rounder SUV με δυναμική σχεδίαση, εντυπωσιακό εσωτερικό, σύγχρονα συστήματα και αποδοτικούς κινητήρες.

audi

Το αυτοκίνητο ξεκίνησε ήδη την εμπορική του πορεία από τη Γερμανία, με τις τιμές για τη βασική έκδοση με τον δίλιτρο κινητήρα των 204 ίππων, ήπιο υβριδικό σύστημα και αυτόματο κιβώτιο, να ξεκινούν από 52.300 ευρώ. Η έκδοση με το ίδιο μοτέρ και τετρακίνηση Quattro κοστίζει 54.650 ευρώ, ενώ το Q5 TDI quattro 204 PS από 57.100 €. Όσο και το κορυφαίο SQ5 με τον 3.0 V6 TFSI κινητήρα των 367 ίππων τιμάται στην εγχώρια αγορά στα 82.900 €. Αυτά τα σύνολα είναι τα πρώτα που λανσάρονται. Αργότερα θα ακολουθήσουν οι plug-in hybrid εκδοχές.

audi

Σύμφωνα με την Audi, το νέο Q5 θέτει νέα πρότυπα στην κατηγορία των μεσαίων premium SUV. Το αυτοκίνητο βασίζεται στην πλατφόρμα Premium Platform Combustion (PPC), ενσωματώνοντας τις κορυφαίες λύσεις συνδεσιμότητας, τεχνολογιών και ψηφιακών υπηρεσιών.

Άψογες αναλογίες και μεγαλύτεροι χώροι

Η τρίτη γενιά του Q5 διαθέτει ακόμη πιο κομψή και δυναμική εμφάνιση. Οι σχεδιαστές της Audi κατάφεραν και δημιούργησαν ένα από τα πιο ελκυστικά αισθητικά μεσαία SUV, τονίζοντας την ισχυρή σιλουέτα του αμαξώματος. Η μάσκα Singleframe είναι τοποθετημένη ψηλότερα, προκειμένου να αναδειχθούν περαιτέρω οι εισαγωγές αέρα και τα ιδιαίτερα σχεδιαστικά φωτιστικά σώματα Matrix LED που είναι στάνταρ. Στο πίσω τμήμα, η φωτεινή λωρίδα που ενώνει τα τύπου 3D φώτα και ο διαχύτης, αναδεικνύουν τον σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου, ενώ οι διαθέσιμες ζάντες ανάλογα την έκδοση είναι διαστάσεων από 17 έως 21 ίντσες.

audi

Για πρώτη φορά, η Audi χρησιμοποιεί σε αυτοκίνητό της στην Ευρώπη και το πίσω φως σε στυλ προτζέκτορα, το οποίο χρησιμοποιεί το πίσω παρμπρίζ ως επιφάνεια προβολής, εμφανίζοντας προσαρμοσμένα γραφικά που προειδοποιούν τους οδηγούς που ακολουθούν για τυχόν κινδύνους.

audi

Στο εσωτερικό, οι επιβάτες απολαμβάνουν επιπλέον χώρο χάρη στη νέα μινιμαλιστική φιλοσοφία σχεδιασμού που ακολούθησε η γερμανική μάρκα. Ένα από τα πιο πρακτικά στοιχεία του μοντέλου είναι το πλήρως ρυθμιζόμενο πίσω κάθισμα που μετακινείται κατά μήκος, αυξάνοντας τον όγκο του πορτμπαγκάζ όταν απαιτείται.

audi

5 ενήλικες επιβάτες φιλοξενούνται χωρίς παραχωρήσεις στο σαλόνι του Q5, με την Audi να προσθέτει πολυάριθμους χώρους αποθήκευσης για κλειδιά, γυαλιά, κινητά και άλλα καθημερινά αντικείμενα, δύο θύρες USB-C μπροστά και δύο πίσω, θέση ασύρματης φόρτισης smartphone και πολλά ακόμη. Το σύστημα infotainment από την άλλη, αποτελείται από έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 11,9 ιντσών και μια οθόνη OLED 14,5 ιντσών, ενώ προσφέρεται ως έξτρα και τρίτη οθόνη 10,9 ιντσών για τον συνοδηγό.  Το λειτουργικό είναι Android Automotive OS, εξασφαλίζοντας ταχύτατη και απρόσκοπτη πρόσβαση σε αμέτρητες εφαρμογές και λειτουργίες.

Δείτε ακόμη: Το φθηνότερο Audi του 2024 στην Ελλάδα – Κάτω από 25.000 ευρώ η τιμή του

audi

Ο φωτισμός στην καμπίνα του αυτοκινήτου έχει μελετηθεί ώστε να δημιουργεί διάφορα εφέ σε ταμπλό, πόρτες και κεντρική κονσόλα. Φυσικά, όλα τα υλικά είναι ανώτερης ποιότητας, με την αεροδυναμική και αεροακουστική του νέου Q5 να έχουν βελτιστοποιηθεί στον ανώτερο βαθμό.

audi

Ο εξοπλισμός από την άλλη, περιλαμβάνει κυριολεκτικά τα πάντα, είτε αναφερόμαστε σε συστήματα υποβοήθησης, είτε άνεση. Η Audi πρόσθεσε στην τεχνολογική φαρέτρα του μοντέλου το πιο πλήρες ψηφιακό πακέτο, κάνοντας τη ζωή του οδηγού και των επιβατών πιο άνετη και ασφαλής.

Η παραγωγή του νέου Audi Q5 θα γίνεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Μεξικό και οι παραδόσεις στους πελάτες, σε όλη την Ευρώπη, θα ξεκινήσουν μέσα στο 2025

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...