Επίσημο: Αυτό είναι το νέο SUV CUPRA Terramar - Ο αντίπαλος της BMW X1

Έχοντας σαν στόχο την καρδιά των premium C-SUV, ο νέος εκπρόσωπος της CUPRA διατίθεται σε πολλές εκδόσεις, μεταξύ των οποίων Plug-In Hybrid με ηλεκτρική αυτονομία 113 km.

  • -
  • -

Το νέο CUPRA Terramar είναι η νεότερη προσθήκη στην γκάμα της ισπανικής εταιρείας και το μοντέλο με το οποίο θα διεκδικήσει το δικό της μερίδιο στην δημοφιλέστατη κατηγορία των premium C-SUV. Με πιο SUV στόχευση συγκριτικά με το crossover Formentor, αλλά και μεγαλύτερες διαστάσεις που αγγίζουν τα 4,5 μέτρα, το Terramar είναι έτοιμο να πέσει στη μάχη με καταξιωμένους αντιπάλους όπως είναι η BMW X1, το DS 7, αλλά και το «ομόσταυλο» Volkswagen Tiguan. Το κλειδί της επιτυχίας θα είναι ο έντονα σπορ χαρακτήρας που θα αποτυπώνεται και στην οδική συμπεριφορά του μοντέλου, όπως και η πληρέστατη γκάμα κινητήρων με mild hybrid, αλλά και plug-in hybrid επιλογές.

Οι κινητήρες του νέου CUPRA Terramar

Το CUPRA Terramar θα διατίθεται με πέντε διαφορετικούς κινητήρες. Όλοι τους θα συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG, ενώ κάποιοι θα έχουν και δυνατότητα επιλογής τετρακίνησης. Η βάση της γκάμας θα είναι ο τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.5 TSI με τους 150 ίππους και ήπια υβριδική ενίσχυση για μέγιστη οικονομία καυσίμου. Ψηλότερα θα συναντήσουμε τον επίσης τετρακύλινδρο turbo 2.0 TSI με 204 ή 265 ίππους (χωρίς υβριδική ενίσχυση) και τέλος, θα αναλάβουν τα Plug-In Hybrid σύνολα, τα οποία στη συγκεκριμένη κατηγορία συγκεντρώνουν και πολύ μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον.

Η μικρότερη PHEV έκδοση θα αποδίδει συνδυαστικά 204 ίππους και η ισχυρότερη, 272 ίππους. Ο βενζινοκινητήρας του συνόλου θα είναι ο γνωστός 1.5 TSI και η μπαταρία θα έχει χωρητικότητα 19,7 kWh, η οποία εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία που αγγίζει τα 113 km με μια φόρτιση! Αξίζει να σημειωθεί ότι το CUPRA Terramar θα υποστηρίζει και ταχυφόρτιση DC με ισχύ έως 50 kW, ενώ σε εναλλασσόμενο ρεύμα AC, η ισχύς φόρτισης θα αγγίζει τα 11 kW. Με αυτά ως δεδομένα, το ισπανικό premium SUV θα είναι μια ιδανική επιλογή για εκείνους που ζητούν ένα αποδοτικό Plug-In Hybrid μοντέλο με κορυφαίες επιδόσεις και ελάχιστη κατανάλωση βενζίνης.

Γνήσιο CUPRA στην οδήγηση!

Το νέο CUPRA Terramar βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MQB Evo, την ίδια που έχουμε δει και σε άλλα μοντέλα του Volkswagen Group, όπως το νέο Skoda Kodiaq. Η CUPRA ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι το δικό της δημιούργημα δεν κάνει «εκπτώσεις» στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς, ενσωματώνοντας σημαντικές διαφοροποιήσεις. Για παράδειγμα η μικρότερη απόσταση από το έδαφος, η αναθεωρημένη γεωμετρία της μπροστινής ανάρτησης, όπως και το μεγαλύτερο camber των τροχών, θα έχουν ως αποτέλεσμα ένα δυναμικό SUV με σπορ στοιχεία, όπως αρμόζει στο DNA της μάρκας. Οι κορυφαίες εκδόσεις VZ θα έχουν επιπλέον ένα πρόγραμμα οδήγησης με το όνομα “CUPRA”, όπως και τη δυνατότητα απενεργοποίησης του ESC.  

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...