Το σούπερ σεντάν των 782 ίππων που κάνει 829 km με ένα ντεπόζιτο!

Επιπλέον, με χρήση της Plug-in τεχνολογίας αυτό το σεντάν μπορεί να καλύψει 76 km με χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και να πραγματοποιήσει το 0-100 km/h σε μόλια 3,5 sec.

  • -
  • -

Τετράθυρο σεντάν με θηριώδη ισχύ, επιδόσεις hypercar και φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα. Ένα κοκτέιλ που μοιάζει αδύνατο, αλλά η Bentley κατάφερε να κάνει πραγματικότητα. Η Flying Spur είναι ένα πολυτελές σεντάν υψηλών επιδόσεων που με τη χρήση της plug-in hybrid τεχνολογίας συνδυάζει όλα τα παραπάνω στοιχεία. Η κορυφαία αποδοτικότητα της Flying Spur νεότερης γενιάς, βασίζεται στο νέο Ultra Performance Hybrid σύστημα της Bentley. Η παρουσία του επιτρέπει στο πανίσχυρο σεντάν να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για περίπου 76 km, έχοντας εκπομπές ρύπων που αγγίζουν τα 33 gr/km!

Όμως, όταν ο οδηγός πατήσει τέρμα το γκάζι οι 782 ίπποι που αποδίδουν συνδυαστικά ο οκτακύλινδρος κινητήρας και το ηλεκτρικό μοτέρ (147 περισσότεροι σε σχέση με την προηγούμενη γενιά) είναι αρκετοί για να το μεταμορφώσουν σε hyper car. Δεν είναι υπερβολή πως χρειάζεται μόλις 3,5 sec για τα πρώτα 100 km/h από στάση. Το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έχει οκτώ σχέσεις, ενώ στη λειτουργία σπορ η ροπή εκτοξεύεται στο απίθανο νούμερο των 1.000 Nm! Είναι χαρακτηριστικό, πως η ροπή είναι κατά 11% αυξημένη σε σχέση με το παρελθόν και σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη ισχύ, η νέα Flying Spur είναι το ισχυρό σεντάν που έχει κατασκευάσει ποτέ η Bentley.

Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 190 ίππους και 450 Nm ροπή και η μπαταρία έχει χωρητικότητα 25,9 kWh. Σύμφωνα με τη βρετανική μάρκα, συνδυαστικά ο οκτακύλινδρος κινητήρας και το ηλεκτρικό μοτέρ χαρίζουν στη νέα Flying Spur χιλιομετρική ελευθερία που μπορεί να φτάσει έως τα 829 km. Με χρήση ηλεκτρικής ενέργειας η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 140 km/h, ενώ σε λιγότερες από τρεις ώρες η μπαταρία μπορεί να ανανεώσει πλήρως την ενέργεια της. Όσον αφορά το σύστημα μετάδοσης, το Bentley Performance Active Chassis διατίθεται στον βασικό εξοπλισμό της Flying Spur Speed. Τα χαρακτηριστικά της νέας εξελιγμένης διάταξης περιλαμβάνουν τα Bentley Dynamic Ride και All-Wheel Steering, μαζί με το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο Limited Slip Differential. Τα νέα αμορτισέρ διπλής βαλβίδας επιτρέπουν τον ξεχωριστό έλεγχο της απόσβεσης εκτόνωσης και συμπίεσης, δημιουργώντας μια σαφή οριοθέτηση των δυναμικών δυνατοτήτων μεταξύ των λειτουργιών Comfort, Bentley και Sport. 

Βρετανική αύρα…

Ο προσανατολισμένος στις επιδόσεις χαρακτήρας της νέας Flying Spur Speed υπογραμμίζεται από τις τελευταίες σχεδιαστικές επεμβάσεις. Οι γυαλιστερές χρωμιωμένες επιφάνειες είναι φινιρισμένες σε σκούρα απόχρωση δίνοντας στο εξωτερικό μια σπορ, techno αίσθηση, ενώ η νέα μάσκα ειδικά για τη Speed, ο μπροστινός προφυλακτήρας και ο πίσω διαχύτης δημιουργούν μια φρέσκια, εμπνευσμένη εμφάνιση. Το στιλιστικό πακέτο Styling Specification aero έχει πλέον το χρώμα του αμαξώματος, αν και οι ιδιοκτήτες μπορούν εναλλακτικά να επιλέξουν φινίρισμα από ανθρακονήματα. Μία νέας σχεδίασης ζάντα 22" Ten Swept Spoke είναι διαθέσιμη σε δύο φινιρίσματα (Grey Painted και Bright Machined, και Black Painted), μαζί με άλλα δύο σχέδια 22" που διατίθενται σε μια σειρά από φινιρίσματα βαφής Black Painted, Dark Tint και Pale Brodgar Satin. 

Δείτε ακόμη: Κλεμμένα οχήματα χρηματοδοτούν την τρομοκρατία! 

Απαράμιλλη πολυτέλεια…

Μέσα στην ευρύχωρη καμπίνα, οι επιβάτες απολαμβάνουν την πιο πρόσφατη έκφραση της διάσημου σχεδιασμού και της υψηλής χειροτεχνίας της Bentley, με ολοκαίνουργια σχέδια καθισμάτων. Δέρμα με τρισδιάστατο αδαμάντινο μοτίβο Tactile Precision ντύνει το εσωτερικό της πόρτας και τις κολόνες Β. Τα νέα γραφικά οργάνων οδηγού ολοκληρώνουν το πακέτο σχεδιαστικών βελτιώσεων, ενώ η διάσημη περιστρεφόμενη οθόνη Bentley με την επιλογή της οθόνης υψηλής ευκρίνειας 12,3 ιντσών, τριών αναλογικών καντράν ή μιας μονοκόμματης πλευράς χειροποίητου καπλαμά συνεχίζει να προσφέρεται προαιρετικά.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...