Η Citroen αποκαλύπτει το επόμενο C5 Aircross - Με τι κινητήρες θα έρθει;

Η γαλλική μάρκα παρουσιάζει μία ολοκαίνουργια και ολοκληρωμένη γκάμα μοντέλων στο Σαλόνι του Παρισιού, συμπεριλαμβανομένης της νέας γενιάς του δημοφιλούς οικογενειακού SUV.

  • -
  • -

Με αφορμή τα λανσαρίσματα των ολοκαίνουργιων C3 and C3 Aircross, η Citroen επιταχύνει τη μεταμόρφωσή της, παρουσιάζοντας μια πλήρως ανανεωμένη και εξηλεκτρισμένη γκάμα στο περίπτερό της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού 2024. Εκεί βρίσκουμε παγκόσμιες πρεμιέρες για νέα 4 μοντέλα: Tα νέα C4 και C4 X, το ανανεωμένο Ami και τέλος, ίσως το σημαντικότερο όλων, το C5 Aircross Concept. Ένα οικογενειακό SUV με αιχμηρή σχεδίαση.

1

Το C5 Aircross Concept διαφοροποιείται από τα τυπικά SUV, φέρνοντας μια νέα, δυναμική προσέγγιση στο σχεδιασμό. Με μήκος 4,65 μέτρα και ύψος 1,66 μέτρα, το πρωτότυπο SUV διατηρεί μια κομψή και ισχυρή σιλουέτα. Ο σχεδιασμός του πίσω μέρους τονίζει τον μεγάλο χώρο φόρτωσης, ενώ η κατακόρυφη διάταξη ενισχύει την αεροδυναμική του απόδοση.

2

Αυτό είναι και ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του C5 Aircross Concept. Παρά τις δυσκολίες που συχνά παρουσιάζουν τα SUV στον τομέα της αεροδυναμικής, η Citroen έχει εφαρμόσει μια σειρά από σχεδιαστικές λύσεις για να βελτιώσει την απόδοσή του. Το μπροστινό μέρος που κοσμείται από το νέο σήμα είναι χαμηλωμένο, ενώ η οροφή του οχήματος έχει μια ελαφριά κλίση προς τα πίσω, επιτρέποντας στον αέρα να ρέει αποτελεσματικά κατά μήκος του οχήματος.

2

Μια άλλη καινοτομία που προσφέρει το C5 Aircross Concept είναι η ενσωμάτωση των φώτων Citroen Light Wing στο πίσω μέρος. Αυτά τα φώτα, με τη χαρακτηριστική τους εμφάνιση, λειτουργούν επίσης ως αεροδυναμικά στοιχεία, καθοδηγώντας τον αέρα και βελτιώνοντας την απόδοση του οχήματος. Συνολικά, η αεροδυναμική σχεδίαση του οχήματος προσφέρει τη βέλτιστη ηλεκτρική αυτονομία, η οποία εκτιμάται πως έχει επωφεληθεί με έως και 30 επιπλέον χιλιόμετρα στον αυτοκινητόδρομο σε σύγκριση με το τρέχον μοντέλο.

Δείτε ακομη: Νέο SUV με χώρο αποσκευών 460 lt και τιμή 18.900 € ήρθε στην Ελλάδα – Ποιο είναι;

6

Στα της καμπίνας τώρα, τι C5 Aircross Concept έχει σχεδιαστεί με επίκεντρο την άνεση και τη συνδεσιμότητα, στοιχεία που αποτελούν τον πυρήνα της φιλοσοφίας της γαλλικής μάρκας. Το εσωτερικό του οχήματος παραμένει μυστικό για την ώρα, αλλά η εταιρεία υπόσχεται έναν χώρο που θα θυμίζει σαλόνι, προσφέροντας απόλυτη ηρεμία και ευρυχωρία για τους επιβάτες. Το όχημα έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει άνεση στις οικογενειακές διαδρομές, με πέντε καθίσματα και προηγμένα συστήματα ψυχαγωγίας και συνδεσιμότητας.

7

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Peugeot E-3008 210 PS 73 kWh

Τέλος, κάτω από το καπό λογικά θα δούμε κινητήριες επιλογές αντίστοιχες με παρόμοια μοντέλα του Ομίλου που πατούν στην ίδια πλατφόρμα (STLA Medium), όπως το νέο 3008. Αυτό σημαίνει πως το νέο C5 Aircross θα έρθει τόσο με θερμικά σύνολα (mild hybrid), plug-in υβριδικά, αλλά και ως αμιγώς ηλεκτρικό. Η επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου παραγωγής θα γίνει μέσα στο 2025.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...