Eπίσημο: Αυτή είναι η ριζικά ανασχεδιασμένη Citroen C4 και C4 X!

Η Citroen αποκάλυψε με κάθε επισημότητα τη νέα αναβαθμισμένη Citroen C4 και C4 X. Πότε αναμένεται στην αγορά;

  • -
  • -

Η νέα Citroen C4 και C4 X έκανε στην έκθεση του Παρισιού την πρώτη δημόσια εμφάνιση της. Η νεότερη γενιά του εκπροσώπου του γαλλικού εργοστασίου στο C-Segment αναβαθμίστηκε σε όλους τους τομείς, με τις σημαντικότερες αλλαγές να εστιάζονται στον τομέα της σχεδίασης. Η νέα ταυτότητα της Citroen είναι ευδιάκριτη και στις C4 και C4 X, ακολουθώντας τη λογική που γνωρίσαμε στα νέα C3 και C3 Aircross. Η C4 είναι σημαντικό μοντέλο για τη μάρκα, αφού έχει γνωρίσει μεγάλη εμπορική επιτυχία και δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο εξάμηνο του 2024 ήταν δεύτερη σε πωλήσεις στην κατηγορία της πίσω από το Volkswagen Golf. Η νέα Citroen C4 και C4 X θα ξεκινήσει την εμπορική της πορείας στις αρχές του νέου έτους! 

Σχεδίαση: Όπως το νέο C3… 

Έτσι, οι μεγαλύτερες αλλαγές εντοπίζονται στο ριζικά ανασχεδιασμένο εμπρός μέρος. Αντλώντας έμπνευση από το πρωτότυπο OLI, η νέα μάσκα που φιλοξενεί και το νέο σήμα της μάρκας χαρίζει στη C4 δυναμισμό και εκλεπτυσμένο στιλ. Τα λεπτά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, σε συνδυασμό με τα φώτα ημέρας -επίσης LED- αποτελούν χαρακτηριστικό της νέας ταυτότητας της Citroen. Ο ιδιαίτερος προφυλακτήρας με τους αεραγωγούς σε ασημί απόχρωση είναι ακόμα ένα στοιχείο που έχει ενδιαφέρον. Όπως αναφέρουν οι Γάλλοι, όσες λεπτομέρειες παρατηρούμε στο αμάξωμα, έχουν εξελιχθεί με μεγάλη προσοχή, στοχεύοντας στη βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής. Στοιχείο που συμβάλλει σημαντικά στην αυξημένη αποδοτικότητα.

Οι τονισμένοι θόλοι ενισχύουν τη δυναμική του αυτοκινήτου, την ώρα που επανασχεδιασμένα είναι και τα πλαϊνά μαρσπιέ, ενώ τελείως νέα είναι η σχεδίαση των ζαντών αλουμινίου. Το πίσω μέρος στην περίπτωση της C4 είναι πιο αεροδυναμικό σε σχέση με το παρελθόν, ενώ διαφοροποιημένα είναι και τα πίσω φωτιστικά σώματα. Η C4 X εξακολουθεί να υιοθετεί τη fastback λογική, με το νέο λογότυπο της Citroen να δεσπόζει στο πίσω μέρος. Σημειώστε, και τα δύο μοντέλα είναι διαθέσιμα με διχρωμία στο αμάξωμα, ενώ στην παλέτα έχουν προστεθεί δύο νέα χρώματα.

Δείτε ακόμη: Αποκάλυψη για το νέο C5 Aircross! 

Εσωτερικό: Ακόμα πιο άνετη!

Η άνεση των επιβατών είναι ένα στοιχείο που έχει καθιερώσει και τα δύο μοντέλα, και για αυτόν ακριβώς το λόγο η Citroen βελτίωσε ακόμα περισσότερο την καμπίνα των επιβατών στοχεύοντας στην περαιτέρω αναβάθμιση της εμπειρίας στο εσωτερικό των C4 και C4 X. Τα καθίσματα τεχνολογίας Advanced Comfort έχουν επανασχεδιαστεί και πλέον διαθέτουν ειδικό υλικό το οποίο κατά 15 mm πιο παχύ σε σχέση με το παρελθόν. Χωροταξικά δεν υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με το παρελθόν, με τα δύο μοντέλα να εξακολουθούν να προσφέρουν άφθονους χώρους στο εσωτερικό τους.

Σε επίπεδο τεχνολογίας και τα δύο μοντέλα εφοδιάστηκαν με ό,τι πιο σύγχρονο διαθέτει σήμερα η Citroen στη διάθεση της. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 7΄΄ είναι τελείως καινούργιος, ενώ η οθόνη αφής έχει διάσταση 10’’. Σε αυτή συναντάμε το νέο σύστημα πολυμέσων με τρισδιάστατη απεικόνιση. Επιπλέον, η νέα C4 και C4 X εφοδιάζεται με τεχνολογία ChatGPT, με τη γαλλική μάρκα να παρουσιάζει ένα νέο είδος τεχνητής νοημοσύνης, μέσω φωνητικών εντολών. Σε επίπεδο ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, εφοδιάζονται από τη βασική έκδοση με περισσότερα από 20 συστήματα ADAS.

Μηχανικά μέρη: Υβριδικό και ηλεκτρικό!

Στην ευρωπαϊκή αγορά και τα δύο μοντέλα θα διατίθενται σε υβριδικές και ηλεκτρικές εκδόσεις. Οι δύο κινητήρες βενζίνης των 1.200 cc που ενισχύονται με το υβριδικό σύστημα των 48V απόδοσης 100 και 136 ίππων θα προσφέρονται και στα δύο μοντέλα, ενώ επιπλέον θα διατίθεται και σε αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή με ισχύ 110 kW (Μπαταρία 50 kW) και 115 kW (Μπαταρία 54 kW), με αυτονομία 355 και 425 km, αντίστοιχα. Σημαντικό είναι πως θα διαθέτουν βελτιωμένη ταχύτητα φόρτισης, η οποία αγγίζει τα 100 kW, κάτι που επιτρέπει τη φόρτιση από το 10% στο 80% σε λιγότερο από μισή ώρα. Επιπλέον, η νεότερη γενιά των αμιγώς ηλεκτρικών εκδόσεων, θα διαθέτει τεχνολογίας V2L, κάτι που σημαίνει ότι επιτρέπει τη φόρτιση μικρών ηλεκτρικών συσκευών. Τέλος, σε κάποιες αγορές, θα διατίθεται και η γνωστή μας έκδοση με τον συμβατικό 1.200άρη PureTech απόδοσης 130 ίππων, ο οποίος και συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο ΕΑΤ8 των οκτώ σχέσεων.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...