BYD Sealion 7: Ότι πρέπει να γνωρίζετε για τον αντίπαλο του Tesla Model Y

Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της BYD ανήκει στα μεσαία SUV, θα προσφέρεται και ως τετρακίνητο και διαθέτει μπαταρίες Blade Battery. Οι παραγγελίες στην Ευρώπη ξεκινούν άμεσα.

  • -
  • -

Η BYD εμπλουτίζει την γκάμα των αυτοκινήτων της στην Ευρώπη με το Sealion 7, ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο οικογενειακό SUV, που συνδυάζει τη σπορ απόδοση, με την κομψή σχεδίαση και τις ηλεκτρικές τεχνολογίες αιχμής.

Το νέο μοντέλο της κινεζικής μάρκας έχει σχεδιαστεί με βάση τις ανάγκες των ευρωπαίων οδηγών και τοποθετείται απέναντι από το best seller της αγοράς, το Tesla Model Y. Με συνολικό μήκος 4.830 mm και μεταξόνιο 2.930 mm, σε συνδυασμό με τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας, τι επιδόσεις και την ταχύτητα ταχείας φόρτισης, ανταποκρίνεται πλήρως στις επιθυμίες των αγοραστών.

byd

Υιοθετεί τη σχεδιαστική γλώσσα Ocean Series, την ίδια με τα Dolphin και Seal, έχοντας εξαιρετικά αποδοτικό σχήμα που συμβάλλει στην επίτευξη της μεγάλης αυτονομίας, έντονο προφίλ και βαθιά σμιλευμένες επιφάνειες. Το χαμηλό μπροστινό μέρος έρχεται σε ισορροπία σε σχέση με την στρογγυλεμένη οροφή και το τύπου fastback πίσω μέρος που κοσμείται από μια λεπτή ducktail αεροτομή. Οι χειρολαβές είναι χωνευτές και οι προβολείς τεχνολογίας LED Dual U, με τη φωτεινή υπογραφή στην πόρτα του χώρου αποσκευών να αποτελεί το highlight.

Υψηλή ποιότητα

Με το υπερυψωμένο αμάξωμα τύπου SUV, το Sealion 7 εξασφαλίζει εξαιρετικούς χώρους και πρακτικότητα στην καμπίνα. Οι αυξημένες διαστάσεις του αμαξώματος (10mm μακρύτερο από το BYD Seal), καθώς και το εντελώς επίπεδο δάπεδο της πλατφόρμας e-Platform 3.0, δημιουργούν άνετο χώρο στο θάλαμο των επιβατών για πέντε ενήλικες.

byd

Tο ταμπλό συνδυάζει την τυπική υψηλή τεχνολογία της BYD με ρέοντα σχήματα και μια κεντρική κονσόλα δύο επιπέδων που εξασφαλίζει μια «αέρινη» κομψότητα. Ακόμα και οι χειρολαβές των θυρών είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να δίνουν την αίσθηση ενός «αιωρούμενου φτερού». Σε καμπίνα υιοθετούνται τα καλύτερα στην κατηγορία υλικά, ενώ ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού τα καθίσματα διαθέτουν επένδυση από δέρμα vegan ή Nappa.

Η μπαταρία τύπου Blade Battery αναπτύχθηκε εσωτερικά από την BYD και έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει κορυφαία ασφάλεια, αντοχή, απόδοση και να καταλαμβάνει όσο το δυνατόν λιγότερο χώρο. Επιπλέον, η μπαταρία χρησιμοποιεί φωσφορικό σίδηρο λιθίου (LFP) ως υλικό καθόδου και καθόλου κοβάλτιο, ένα υλικό που έχει εγείρει ηθικούς και περιβαλλοντικούς προβληματισμούς στη βιομηχανία εξόρυξης.

byd

Οι μπαταρίες LFP είναι επίσης πιο ανθεκτικές σε ακραίες θερμοκρασίες, λιγότερο ευαίσθητες στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και μπορούν να αντέξουν περισσότερους κύκλους φόρτισης και εκφόρτισης χωρίς σχεδόν καμία απώλεια χωρητικότητας, γεγονός που τους εξασφαλίζει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Ταχεία φόρτιση και 0-100 σε 4,5 δευτερόλεπτα 

Αν και η Blade Battery μαζί με τη δομή CTB αποτελούν τον πυρήνα του Sealion 7, το νέο μοντέλο διαθέτει επίσης το καινοτόμο ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης της BYD, το οποίο ενσωματώνει τα περισσότερα από τα βασικά εξαρτήματα ηλεκτρικού ελέγχου και διαχείρισης σε ένα πακέτο, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα και βοηθώντας στην ελαχιστοποίηση του χώρου που καταλαμβάνει. Υπάρχει επίσης μια εξαιρετικά αποδοτική αντλία θερμότητας ως στάνταρ εξοπλισμός, η οποία χρησιμοποιεί την απορριπτόμενη θερμότητα από το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης για τη μεγιστοποίηση της αυτονομίας, ιδιαίτερα σε χαμηλές θερμοκρασίες.

byd

Το μοντέλο θα διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις και θα μπορεί να φορτίζει με ταχύτητες έως και 230kW. Στην ισχυρότερη έκφανσή του, με δύο κινητήρες και τετρακίνηση, μπορεί να επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα είναι 215 km/h.

byd

Δείτε ακόμη: Έφτασε Ελλάδα το μεγάλο υβριδικό SUV της BYD που καίει 0,9 lt/100km – Οι τιμές του

Η δομή Cell-to-Body συμβάλλει στην εξασφάλιση όχι μόνο πολύ υψηλών επιπέδων στρεπτικής ακαμψίας αλλά και χαμηλού κέντρου βάρους, ενώ η ανάρτηση είναι ρυθμισμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζει εξαιρετικό χειρισμό και ασφαλή έλεγχο του οχήματος. Η οδηγική συμπεριφορά ενισχύεται περαιτέρω από το νέο σύστημα Intelligent Torque Adaption Control (iTAC), το οποίο προσφέρεται στις εκδόσεις με τετρακίνηση και δύο ηλεκτροκινητήρες. Λειτουργεί κατανέμοντας έξυπνα τη ροπή, χρησιμοποιώντας torque shift, μειώνοντας τη ροπή και εφαρμόζοντας ακόμη και αρνητική ροπή για να ελαχιστοποιηθεί η ολίσθηση. Αυτό βελτιώνει την ασφάλεια και την οδηγική εμπειρία.

Πότε θα έρθει το νέο BYD Sealion 7

Όπως ανακοινώθηκε στην έκθεση του Παρισιού, το Sealion 7 θα λανσαριστεί στις αγορές της Ευρώπης από τον Οκτώβριο κιόλας, με τις παραδόσεις να ξεκινούν προς τα τέλη του 2024. Όσο για τις τιμές, θα γίνουν γνωστές το επόμενο διάστημα, μαζί με τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...