Το γαλλικό τετρακύλινδρο αυτοκίνητο με τιμή ακριβότερη από… supercar - Ποιο είναι;

Πρόκειται για ένα από τα ακριβότερα αυτοκίνητα στον πλανήτη με τετρακύλινδρο κινητήρα και το ακριβότερο όλων, από όσα κυκλοφορούν σήμερα ως καινούργια. Σκεφτήκατε για ποιο μιλάμε;

  • -
  • -

Η Alpine A110 είναι ένα κεντρομήχανο σπορ κουπέ, το οποίο είναι διαθέσιμο σε διάφορες εκδόσεις. Η νεότερη όμως, που μόλις παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι, είναι η A110 R Ultime. 15 από τις 110 μονάδες που θα παραχθούν, φοράνε το πακέτο “La Bleue” με την τιμή να αγγίζει τις 330.000 ευρώ! Οι «απλές» εκδόσεις χωρίς το πακέτο αυτό στοιχίζουν περίπου 265.000 ευρώ. Πρόκειται για το ακριβότερο αυτοκίνητο που πουλάει η Alpine σήμερα, η οποία για όσους δεν γνωρίζουν, είναι ιστορική γαλλική μάρκα που σήμερα βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του ομίλου Renault και αποτελεί το σπορ παρακλάδι της εταιρείας. Μάλιστα, πήρε και το όνομά της στη Formula 1!

Το ακριβότερο τετρακύλινδρο σήμερα

Το Alpine A 110 R Ultime είναι το ακριβότερο καινούργιο αυτοκίνητο με τετρακύλινδρο κινητήρα σήμερα. Εφοδιάζεται με έναν turbo των 1.8 λίτρων με απόδοση έως 345 ίππους με 420 Nm ροπή, αν χρησιμοποιηθεί αγωνιστικό καύσιμο. Οι επιδόσεις είναι καλύτερες από ότι αφήνει να εννοηθεί το νούμερο της ισχύος, αφού ολοκληρώνει τα 0-100 km/h σε 3,8 sec. Η μεγαλύτερη απόδοση έρχεται χάρη σε τροποποιήσεις διάφορων περιφερειακών, όπως του μεγαλύτερου turbo και του συστήματος εξαγωγής από την Akrapovic.

Δείτε ακόμη: Το νέο Alpine A290 - Το Renault 5 στην πιο extreme εκδοχή του

Φυσικά πλαισιώνεται από πολλές αλλαγές σε επίπεδο στησίματος, όπως ρυθμιζόμενη ανάρτηση της Ohlins και φρενάρει αποτελεσματικά με δαγκάνες φρένων της AP Racing, δίσκους 330 mm στον εμπρός άξονα, σωληνάκια υψηλής και ειδικά σχεδιασμένα τακάκια. Οι τροχοί είναι σφυρήλατοι 19 ιντσών (πίσω) και 18 ιντσών (μπροστά) με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2, που τονίζουν τον «πιστάδικο» χαρακτήρα της κατασκευής. Αναφορικά με την εξωτερική εμφάνιση, ξεχωρίζει από το «άγριο» αεροδυναμικό πακέτο με τη μεγάλη αεροτομή πίσω που προσφέρει περίπου 160 kg κάθετης δύναμης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...