Αυτή είναι η νέα BMW Σειρά 2 Gran Coupe – Πότε ξεκινούν οι πωλήσεις

Η δεύτερη γενιά της Σειράς 2 Gran Coupe παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα, με τη BMW να ανακοινώνει όλα τα στοιχεία του αυτοκινήτου, αλλά και τον χρόνο έναρξης των πωλήσεων.

  • -
  • -

Η BMW ανανεώνει περαιτέρω την γκάμα της, παρουσιάζοντας τη νέα γενιά της Σειρά 2 Gran Coupe, ένα τετράθυρο compact αυτοκίνητο με ιδιαίτερη εμφάνιση, ακόμη πιο δυναμικές στιλιστικές λεπτομέρειες, αποδοτικά κινητήρια σύνολα, βελτιωμένη τεχνολογία ανάρτησης, καινοτόμα συστήματα και αναβαθμισμένες ψηφιακές υπηρεσίες.

Από πλευράς διαστάσεων, η νέα BMW Σειράς 2 Gran Coupe έχει μεγαλύτερο μήκος κατά 20 mm φτάνοντας τα 4.546 mm, ενώ το μεταξόνιο είναι 2.670 mm. Το πλάτος του οχήματος ανέρχεται στα 1.800 mm και το ύψος έχει αυξηθεί κατά 25 mm αγγίζοντας τα 1.445 mm.

gran coupe

Η εξωτερική σχεδίαση του αυτοκινήτου χαρακτηρίζεται από τη φαρδιά μάσκα, τον μεγάλο κάτω αεραγωγό και τους προσαρμοζόμενους προβολείς LED με αντιθαμβωτική δέσμη. Η πλαϊνή όψη καθορίζεται από το μακρύ καπό, τους κοντούς προβόλους και την ομαλή, ρέουσα γραμμή οροφής. Στο πίσω μέρος του επιμηκυμένου πλαϊνού παραθύρου, ένας διακριτικός ανάγλυφος αριθμός 2 τονίζει το σχεδιαστικό στοιχείο Hofmeister kink (η γωνία που σχηματίζει το πίσω παράθυρο στην κολόνα C).

Το αυτοκίνητο διατίθεται σε δύο συμπαγή εξωτερικά χρώματα και επτά μεταλλικά, μαζί με τέσσερα φινιρίσματα και ζάντες 17 έως 19 ιντσών.

gran coupe

Νέα καθίσματα και πορτμπαγκάζ 430 λτ.

Το πρόσφατα σχεδιασμένο εσωτερικό της BMW Σειράς 2 Gran Coupé χρησιμοποιεί επενδύσεις χωρίς δέρμα, με το φρεζαρισμένο αλουμίνιο στις φωτιζόμενες επενδύσεις, το BMW Curved Display και τον νέας σχεδίασης επιλογέα ταχυτήτων να συμβάλλουν στην κομψή και σπορ premium ατμόσφαιρα.

Τα νέα καθίσματα προσφέρουν υψηλό επίπεδο άνεσης, με τους υποψηφίους αγοραστές να έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ ηλεκτρικών σπορ καθισμάτων M, λειτουργίες θέρμανσης και μασάζ. Μεταξύ οδηγού και συνοδηγού υπάρχει κεντρικός αερόσακος, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 430 λίτρα.

gran coupe

Όσον αφορά στα συστήματα υποβοήθησης, τα Driving Assistant με προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης, Lane Departure Warning, προειδοποίηση εξόδου και Speed Limit Info, καθώς και το Parking Assistant με Reversing Assistant, περιλαμβάνονται στον στάνταρ εξοπλισμό.

Έξτρα είναι το Steering & Lane Control Assistant, το αυτόματο Speed Limit Assist και ο έλεγχος ταχύτητας διαδρομής κατά τη χρήση του Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, το BMW Live Cockpit Professional με BMW Head-Up Display και Augmented View στην οθόνη ελέγχου, καθώς και το Parking Assistant Plus.

gran coupe

Η διευρυμένη λίστα βασικού εξοπλισμού της νέας 2 Gran Coupé περιλαμβάνει επίσης το BMW Live Cockpit Plus με το σύστημα πλοήγησης BMW Maps που βασίζεται στο cloud. Το πακέτο Premium περιλαμβάνει ασύρματη φόρτιση τηλεφώνου, Comfort Access, προβολή λογότυπου από τους εξωτερικούς καθρέπτες στο έδαφος και αυτόματη σκίαση εσωτερικού καθρέπτη.

Τι να προσέξετε στη νέα Σειρά 2 Gran Coupe

Στο επίκεντρο του τετράθυρου compact βρίσκεται φυσικά το BMW iDrive που βασίζεται στο BMW Operating System 9. Αποτελείται από δύο ψηφιακές οθόνες, είναι διαισθητικό και άνετο στον χειρισμό του, με το QuickSelect να επιτρέπει την άμεση πρόσβαση σε όλες τις κύριες λειτουργίες χωρίς να χρειάζεται μετάβαση σε υπομενού. Αυτό σημαίνει ότι το cockpit της νέας BMW Σειράς 2 Gran Coupé είναι σχεδιασμένο με συνέπεια για χειρισμό με ποικίλους τρόπους, όπως μέσω αφής, φωνητικών εντολών και πλήκτρων πολλαπλών λειτουργιών στο τιμόνι.

Δείτε ακόμη: Η νέα BMW που έκανε sold out πριν καν μπει στο εργοστάσιο

gran coupe

Οι υπηρεσίες ψυχαγωγίας, όπως μουσική και video streaming, ειδήσεις και παιχνίδια, πρόσθετες λειτουργίες My Modes, αλλά και προηγμένες λειτουργίες πλοήγησης, όπως Satellite View και 3D απεικόνιση κτιρίων, καθώς και το νέο Curve-Ahead View σε συνδυασμό με το BMW Head-Up Display, δεν θα μπορούσαν να λείπουν. Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε πως, οι απομακρυσμένες αναβαθμίσεις λογισμικού επιτρέπουν τη δωρεάν «over the air» λήψη βελτιώσεων ποιότητας και πρόσθετων λειτουργιών στο όχημα.

Οι κινητήρες της νέας BMW

Η γκάμα κινητήρων αποτελείται από 4κύλινδρα σύνολα βενζίνης και diesel με απόδοση 170 hp στη νέα BMW 220 Gran Coupé και 163 hp στην 220d Gran Coupé. Η έκδοση 218d Gran Coupé έχει ισχύ 150 hp, με τις δύο πρώτες να υιοθετούν ήπια υβριδική τεχνολογία 48 Volt. Όλα τα μοτέρ συνδυάζονται στάνταρ με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων Steptronic.

gran coupe

Η BMW M235 xDrive Gran Coupé βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας και διαθέτει σημαντικά βελτιωμένα χαρακτηριστικά επιδόσεων. Χάρη στον τετρακύλινδρο δίλιτρο κινητήρα των 300 ίππων επιταχύνει από 0 σε 100 km/h σε 4,9 δευτερόλεπτα. Η προσαρμοζόμενη ανάρτηση, η οποία αποτελεί ένα στάνταρ χαρακτηριστικό της M235 xDrive Gran Coupé που προσφέρεται ως μέρος του προαιρετικού πακέτου M Sport για όλες τις άλλες εκδόσεις, ενισχύει τόσο την ευελιξία όσο και την άνεση σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων διαθέτοντας μηχανικά ελεγχόμενα αμορτισέρ μεταβλητής απόσβεσης με βάση τη συχνότητα των κραδασμών.

Η νέα BMW Σειρά 2 Coupe θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία, με το λανσάρισμα στις αγορές να ξεκινά τον Μάρτιο του 2025.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...