O Hamilton μιλάει για την μάχη του με τον Rosberg

  • -
  • -

Η μάχη ανάμεσα στους δυο οδηγούς της Mercedes συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Η εγκατάλειψη του Rosberg στον αγώνα της M. Βρετανίας έφερε τους δυο οδηγούς σε διαφορά μόλις 4 βαθμών. Μεγάλη κουβέντα γίνεται και για το γεγονός ότι υπάρχει διαφάνεια στα δεδομένα της τηλεμετρίας των δυο οδηγών.

 

Η μάχη τους υπάρχει από την εποχή που έτρεχαν καρτ, αλλά «Στα καρτ δεν υπάρχουν δεδομένα. Δεν υπάρχουν πιτ στοπ, δεν έχει να κάνει με την θερμοκρασία των φρένων ή τι έχεις στο κουμπάκι boost», είπε στο BBC Radio 5 Live ο Βρετανός οδηγός. «Έτσι όταν έχεις ένα πλεονέκτημα το κουβαλάς. Ο οδηγός πίσω δεν το βλέπει πουθενά. Με την τεχνολογία όμως που είναι διαθέσιμη, είναι τόσο δύσκολο να αποκρύψεις πράγματα. Όπως με την εμπειρία που είχα με τον Fernando (όταν ήταν και οι δυο στην McLaren το 2007). Όταν μπήκα στην F1 σκεφτόμουν ‘Αμάν ο Fernando είναι τόσο γρήγορος και χρησιμοποιεί όλες αυτές τις διαφορετικές τεχνικές’. Αλλά ευτυχώς υπήρχαν στοιχεία. Εάν δεν υπήρχαν τα δεδομένα δεν θα μπορούσα να τον κερδίσω τότε. Έτσι κάποιες φορές όταν ο Nico είναι μπροστά μπορώ να βλέπω αυτά τα πράγματα. Και τις φορές που είμαι εγώ μπροστά μπορεί να τα δει αυτός. Για παράδειγμα την κατανάλωση καυσίμου. Μετά από τον τελευταίο αγώνα είδαμε πόσο εξοικονόμηση καυσίμου έκανα και τώρα το ξέρει και ίσως έρθει πιο κοντά σε μένα στην χρήση καυσίμου. Κάθε φορά αυτό το μικρό πλεονέκτημα εξαφανίζεται, είτε είναι αυτός είτε εγώ, και κάθε φορά πρέπει να βρίσκεις κάτι καινούργιο», τόνισε.

 

Όσον αφορά την πίεση τόνισε ότι είναι πολύ κοντά οι δυο οδηγοί και τα παραμικρά λάθη κοστίζουν : «Αυτός είναι ο κανόνας του παιχνιδιού. Είναι καλό που είμαστε τόσο κοντά. Ποτέ μου δεν ήθελα να οδηγήσω με μισή καρδιά και να κερδίζω. Θέλεις να νιώθεις ότι έκανες το παν, και κάθε σταγόνα του ιδρώτα σου από κάθε ουγγιά της ενέργειάς σου έγινε για το καλό της νίκης και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την αίσθηση όταν κερδίζεις»

 

Κλειδί για την μάχη ανάμεσά τους αποτελούν τα προκριματικά και όπως λέει ο Hamilton «Είναι τόσο δύσκολο να προσπεράσεις τον οδηγό με το ίδιο αυτοκίνητο, που ο μόνος τρόπος είναι μέσα από τα πιτ στοπ».

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...