Η Ferrari σκέφτεται να κλείσει την ακαδημία οδηγών

Λουκέτο στο Ferrari Driver Academy;

  • -
  • -

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Ιταλικό τύπο η Ferrari σκέφτεται να βάλει λουκέτο στην ακαδημία οδηγών που έχει στο Maranello. Διευθυντής της ακαδημίας είναι ο πρώην μηχανικός της Scuderia Luca Baldisseri.

 

Η ιδέα της ακαδημίας ξεκίνησε από την πορεία που είχε ο Felipe Massa μέσα στην Scuderia μέχρι να πάρει θέση οδηγού το 2006. Πρώτος οδηγός της ακαδημίας ήταν ο αδικοχαμένος Jules Bianchi, ενώ είχαν περάσει από αυτή οι Bortolotti, Daniel Zampieri, Sergio Perez, Brandon Maisano, ενώ τώρα υπάρχουν σε αυτή οι Raffaele Marciello, Lance Stroll, Antonio Fuoco και Guanyu Zhou.

 

Πέρα από τους Perez και Bianchi δεν «μεγάλωσε» κάποιος άλλος οδηγός που να έχει κάνει μεγάλη εντύπωση και έτσι η Ferrari βάζει στο τραπέζι το μέλλον της ακαδημίας της μετά από 5 σχεδόν χρόνια λειτουργίας της.

 

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μέχρι πέρσι ο τότε αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari Marco Mattiacci είχε πει ότι θα πρέπει να μεγαλώσει τους οδηγούς που έχει υπο την αιγίδα της η FDA για να μπορέσει κάποιος να κάνει μεγάλη καριέρα. Μήνες μετά τα πράγματα δείχνουν να αλλάζουν.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...