Οι γείτονές μας και η F1

  • -
  • -

Εκτός από την Τουρκία που ήδη έχει πίστα F1 στο καλαντάρι προσπαθούν να μπουν και άλλοι γείτονές μας. Ο Zoran Stefanovic είχε πει ότι προτίθεται να κατασκευάσει πίστα F1 έξω από το Βελιγράδι όταν ανακοίνωνε την προσπάθειά του για να μπει στο grid της F1.

 

Αυτές τις μέρες οι Βούλγαροι υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με εταιρία από το Abu Dhabi για κατασκευή πίστας 15 χλμ έξω από την Σόφια. H Emirates Association Group από το Abu Dhabi θα βοηθήσουν την Βουλγαρία, ενώ το μέρος που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί είναι το παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο του Dobroslavski. Βέβαια από το να κατασκευάσεις την πίστα μέχρι να πάρεις αγώνα η απόσταση είναι απίστευτα μεγάλη.

 

Όμως και οι Ιταλοί κοιτάζουν να πάρουν άλλον ένα αγώνα, αυτή τη φορά στους δρόμους της Ρώμης. «Από το 2012 ή το αργότερο το 2013 θα υπάρχει αγώνας στην Ρώμη», είπε ο Δήμαρχος της πόλης Gianni Alemanno. Θα είναι στο σκεπτικό του Μονακό και της Βαλένθια, θα κοστίσει 50εκ Ευρώ και η πόλη αναμένει έσοδα 125 εκ Ευρώ. Λέγεται ότι ο σχεδιαστής Hermann Tilke έχει προτείνει 3 διαφορετικά σχέδια για την πόλη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...