Οι Έλληνες πρωταγωνιστές!

Τo ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους Έλληνες οδηγούς να ξεχωρίσουν στη μεγαλύτερη σκηνή των αγώνων Ράλλυ.

  • -
  • -

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για τους Έλληνες οδηγούς. Παραδοσιακά σηματοδοτεί μία μεγάλη ευκαιρία να μετρήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στους κορυφαίους οδηγούς του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Πολλές φορές στο παρελθόν, σπουδαίοι οδηγοί κατάφεραν να διακριθούν στον εθνικό μας αγώνα, αποδεικνύοντας ότι η ταχύτητα δεν είναι το στοιχείο που λείπει από τους Έλληνες οδηγούς. Σήμερα, η ψαλίδα με τους οδηγούς από το εξωτερικό έχει μεγαλώσει, λόγω του άκρατου επαγγελματισμού και της εμπλοκής που διακρίνει το θεσμό. Όμως, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι μία σειρά από ταχύτατα ελληνικά πληρώματα θα προσπαθήσουν και φέτος να τους κοιτάξουν στα μάτια. Σε κάθε κατηγορία…

Απέναντι στους πρωταγωνιστές του WRC2 θα τεθούν μία σειρά από ελληνικά πληρώματα που θα διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο Λάμπρος Αθανασούλας, έχοντας πάντα δίπλα του τον Νίκο Ζακχαίο, μετά από τρεις χρονιές με το Hyundai i20 N Rally2 θα λάβει μέρος με το Skoda Fabia Rally2. Στα 47 του χρόνια πλέον, ο νικητής στην κατηγορία του PWRC το 2009 στο Ράλλυ Ακρόπολις, έχει ένα επιπλέον σημαντικό πλεονέκτημα. Την εμπειρία, την οποία και θα αξιοποιήσει σε ειδικές διαδρομές που γνωρίζει πολύ καλά… Στα ίδια χρώματα με τον Αθανασούλα, αυτά της On Sale Rally Team, θα αγωνιστεί ο Γιώργος Αμούτζας! Ο οδηγός που έχει εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις του στο Ελληνικό Πρωτάθλημα, όντας και διεκδικητής του φετινού τίτλου, θα οδηγήσει επίσης ένα Skoda Fabia Rally2, έχοντας τον Γιώργο Ηλιόπουλο στο δεξί του μπάκετ.

Η On Sale Rally Team θα συμμετάσχει στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με ακόμα ένα Skoda Fabia Rally2, με τον Γιώργο Κεχαγιά στα πηδάλια. Ο Πρωταθλητής Ελλάδος το 2019, με τον Νίκο Πετρόπουλο δίπλα του, θα προσπαθήσει να επαναλάβει την επιτυχία του 2021, όταν και είχε τερματίσει πρώτος ανάμεσα στα ελληνικά πληρώματα. Με ακόμα ένα Skoda Fabia Rally2, θα δούμε και τον Παναγιώτη Ρουστέμη. Πάντα με το Χρήστο Μπακλώρη στο δεξί μπάκετ, ο ταλαντούχος οδηγός θα προσπαθήσει να σημειώσει ανταγωνιστικούς χρόνους, αλλά αποφεύγοντας λάθη που θα τον θέσουν εκτός αγώνα…

Με αυτοκίνητο προδιαγραφών Rally2, θα συμμετάσχουν δύο ακόμα συνδυασμοί με μεγάλη εμπειρία. Ο Βασίλης Βελάνης, που το 2022 είχε τερματίσει δεύτερος ανάμεσα στα ελληνικά πληρώματα, φέτος θα έχει στο δεξί μπάκετ του Skoda Fabia Rally2 τον Ηλία Παναγιωτούνη και θα προσπαθήσει να επαναλάβει μία αντίστοιχη επιτυχία. Επίσης, ενδιαφέρον έχει η παρουσία του Νίκου Παυλίδη με τον πολύπειρο Alan Harryman παραπλεύρως σε ακόμα ένα Skoda Fabia Rally2, ο οποίος θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στο Ράλλυ Ακρόπολις στο πλαίσιο του WRC. Θυμίζουμε, ότι ο Παυλίδης τα τελευταία χρόνια λαμβάνει μέρος σε αγώνες στη γειτονική Ιταλία.

Αντίστοιχα μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που συγκεντρώνουν τα ελληνικά πληρώματα στην κατηγορία WRC3. Τα αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally3 έχουν πληθύνει στη χώρα μας και μία σειρά από εξαιρετικούς συνδυασμούς θα διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα απέναντι στους ξένους οδηγούς, και φυσικά τους ταχύτατους νεαρούς του JWRC. Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν οι Νώντας Καρανικόλας-Γιώργος Κακαβάς με το Ford Fiesta Rally3, αλλά και οι Χατζημάρκος-Τσαούσογλου με το Renault Clio Rally3. Και οι δύο συνδυασμοί έχουν την ταχύτητα να κινηθούν σε επίπεδο κορυφής, κάτι που ισχύει για τους Παντελή-Λάο με ακόμα ένα Renault Clio Rally3! To κυπριακό πλήρωμα έχει αποδείξει ότι μπορεί να σημειώσει εξαιρετικές επιδόσεις, όντας και επικεφαλής στη βαθμολογία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος!

Με ίδιο αυτοκίνητο, θα εκκινήσουν και οι Χαλκιάς-Κομνός, με τον πολύπειρο οδηγό να έχει βελτιώσει κατακόρυφα της επιδόσεις του πίσω από το τιμόνι του Clio. Επίσης, στη ράμπα της αφετηρίας θα βρεθεί ακόμα ένα Ford Fiesta Rally3, με τον Μάνο Στεφανή στη θέση του οδηγού. Δίπλα του, θα βρεθεί για ακόμα μία φορά ο πατέρας του Κώστας Στεφανής, ο οποίος θα εκκινήσει το 30ο του Ράλλυ Ακρόπολις μέσα σε 49 χρόνια! Ο κατά πολλούς κορυφαίος Έλληνας συνοδηγός αποτελεί μέρος της ζωντανής ιστορίας του Ακρόπολις.

Όσον αφορά την κατηγορία Rally4, με αυτοκίνητα μετάδοσης της κίνησης στους εμπρός τροχούς, η νίκη θα είναι ελληνική υπόθεση ανάμεσα σε δύο Peugeot 208 Rally4. Ο Σάββας Λευκαδίτης μαζί με τον Βαγγέλη Ακράτο συνδυάζουν εμπειρία και ταχύτητα, στοιχεία που επιδεικνύουν με κάθε ευκαιρία στις ειδικές διαδρομές. Βέβαια, το έργο τους δεν θα είναι εύκολο, αφού θα έχουν απέναντι τους ένα πλήρωμα με μεγάλη εμπειρία, αυτό των Πλάγου-Κουζιώνη, που είναι δεδομένο ότι θα κινηθούν γρήγορα.

Όσοι βρεθείτε στο βουνό μη φύγετε από τη θέση σας όταν περάσουν οι «Θεοί» του WRC. Παρακολουθήστε την προσπάθεια των Ελλήνων οδηγών και χειροκροτήστε την προσπάθεια τους. Το θέαμα θα σας αποζημιώσει, με δεδομένο ότι όλα τα ελληνικά πληρώματα συμμετέχουν για τη δική σας παρότρυνση και το δικό σας χειροκρότημα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...