JWRC: Οι Πρωταθλητές του αύριο!

Περισσότερες από δύο δεκαετίες, το JWRC μας χαρίζει τους μελλοντικούς Πρωταθλητές του WRC! Και σίγουρα αξίζει να τους δείτε στις ε.δ. του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

  • -
  • -

Στις αρχές της δεκαετίας του ’00 η FIA πήρε τη μεγάλη απόφαση και ουσιαστικά καθιέρωσε το Πρωτάθλημα Νέων, γνωστό και ως Junior WRC. Από τότε, ο θεσμός που μοναδικό στόχο έχει την ανάδειξη νέων ταλέντων, έχει δώσει την ευκαιρία σε οδηγούς όπως ο Sebastien Loeb και ο Sebastien Ogier να σκαρφαλώσουν στην πυραμίδα των αγώνων Ράλλυ και να κατακτήσουν την κορυφή. Η λογική πίσω από το JWRC είναι απλή. Συγκεκριμένος αριθμός αγώνων, με τους οδηγούς να συμμετέχουν με ακριβώς ίδια αυτοκίνητα και ελαστικά, έτσι ώστε τη διαφορά να κάνει το οδηγικό ταλέντο. Στο θεσμό οι συμμετέχοντες οδηγούν το νέο Ford Fiesta Rally3, το οποίο είναι υπερτροφοδοτούμενο, με σειριακό κιβώτιο και σύστημα μετάδοσης της κίνησης στους τέσσερις τροχούς. Μία κατηγορία που ουσιαστικά είναι αρκετά κοντά στην αμέσως μεγαλύτερη, αυτή των Rally2. Και τι κερδίζει ο νικητής του θεσμού; Εκτός από αναγνωρισιμότητα, τη συμμετοχή του σε τέσσερις αγώνες του WRC με ένα Ford Fiesta Rally2!

Το κύριο χαρακτηριστικό της φετινής χρονιάς είναι ότι έχουμε τους περισσότερους πρωτοεμφανιζόμενους από κάθε άλλη φορά! Συγκεκριμένα, 13 από τα συνολικά 19 πληρώματα που ακολουθούν το θεσμό, συμμετέχουν για πρώτη φορά στο JWRC. To EKO Ράλλυ Ακρόπολις είναι ο 5ος και τελευταίος γύρος του θεσμού, με το αποτέλεσμα του εθνικού μας αγώνα να προσμετράει διπλό! Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον τέσσερις οδηγοί έχουν μαθηματικές ελπίδες για τον τίτλο, με τον Εσθονό Romet Jürgenson να διατηρεί βραχεία κεφαλή στην βαθμολογία. Ο νικητής του γύρου στην Κροατία βρίσκεται μόλις οκτώ βαθμούς μπροστά από τον Αυστραλό TaylorGill. Ο 20χρονος οδηγός που συμμετέχει για πρώτη φορά εκτός της πατρίδας του, έχει εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις, καταφέρνοντας μάλιστα να κερδίσει την κατηγορία στο Ράλλυ Φινλανδίας! Λίγο πιο πίσω, ο Τούρκος Ali Turkkan και ο Diego Dominguez Jr. διατηρούν μαθηματικές ελπίδες για τον τίτλο, με τον Παραγουανό να μετράει επίσης μία νίκη φέτος, και συγκεκριμένα στο Ράλλυ Σαρδηνίας. 

Σίγουρα, όσοι βρεθείτε στις ειδικές διαδρομές του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις αξίζει να παρακολουθήσετε τις προσπάθειες τους. Είναι δεδομένο ότι θα σας εντυπωσιάσουν με περάσματα τους!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...