Προσβάσεις Ειδικών Διαδρομών - Άνω Παύλιανη

Η κλασσική ακροπολική διαδρομή με διαφορετική φορά, με το κατηφορικό κομμάτι να αποτελεί πρόκληση!

  • -
  • -

Τα αρχικά 6,7 χλμ. σε αρκετά φαρδύ και γρήγορο δρόμο (η παλιά Ε.Δ. Κουμαρίτσι) είναι εξαιρετικά τόσο για τα πληρώματα, όσο και για τους θεατές. Από εκεί και μετά υπάρχει ένα πολύ στενό ανηφορικό κομμάτι μήκους 1,30 χλμ. και στη συνέχεια ένα σχετικά αδιάφορο αλλά τεχνικό κομμάτι, μήκους 5,0 χλμ. που συναντάει την περυσινή ε.δ. Παύλιανη (λίγο πριν την «Πυρά Ηρακλέους»). Από εκεί και για τα επόμενα 9,5 χλμ. η διαδρομή είναι γρήγορη κατηφορική (η περυσινή με αντίθετη φορά) και τερματίζει μετά από μια δεξιά φουρκέτα στο σημείο που τα προηγούμενα χρόνια βρισκόταν η αφετηρία.
Προσοχή: Δεδομένου ότι η ειδική διαδρομή είναι επαναλαμβανόμενη, θα ληφθούν υπόψη οι συνθήκες και εφόσον κριθεί ασφαλές, θα ανοίξει ο δρόμος για τη μετακίνηση των θεατών για συγκεκριμένο χρόνο και με τη φορά της ειδικής διαδρομής.

Μήκος: 22,47 χλμ.

Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: 04:55

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: Ε.Δ.1 - 07:58 / Ε.Δ.4 - 14:29

Προσβάσεις θεατών

1 (Ι.Χ. Αυτοκίνητο)

Ερχόμενοι από την Επαρχιακή Οδό Οίτης ή από την Επαρχιακή Οδό Σπερχιάδας-Άμφισσας, θα φτάσετε στη διασταύρωση της Νέας Παύλιανης. Εκεί θα βρείτε γήπεδο μπάσκετ και ταβέρνα στα αριστερά σας. Μηδενίζετε το χιλιομετρητή και συνεχίζετε προς Άνω Παύλιανη. Σε 1,5 χλμ. στρίβετε δεξιά ακολουθώντας πορεία προς το κοιμητήριο του χωριού. Η πρόσβαση είναι ασφάλτινη και θα είναι ανοιχτή μέχρι 180 μ. μετά το κοιμητήριο. Από εκεί ξεκινάει χωματόδρομος που σε 500 μ. συναντάει την ειδική στο 6.71 χλμ. σε τεχνικό ανηφορικό κομμάτι (λίγα μέτρα μετά την πρόσβαση, με τη φορά της ειδικής, υπάρχει και μία φουρκέτα). Η αναχώρηση μπορεί να γίνει από τον περιφερειακό δεξιά.

Προσοχή: O δρόμος αποτελεί διαφυγή ασθενοφόρου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Διατηρήστε τον ανοιχτό. Το μπλοκάρισμα δρόμου διαφυγής μπορεί να προκαλέσει την ακύρωση της ειδικής διαδρομής.

Για πλοήγηση πατήστε εδώ

2 (SUV)

Ερχόμενοι από την Επαρχιακή Οδό Οίτης ή από την Επαρχιακή Οδό Σπερχιάδας-Άμφισσας, θα φτάσετε στη διασταύρωση της Νέας Παύλιανης. Εκεί θα βρείτε γήπεδο μπάσκετ και ταβέρνα στα αριστερά σας. Μηδενίζετε το χιλιομετρητή και συνεχίζετε προς Άνω Παύλιανη. Σε 1,5 χλμ. στρίβετε αριστερά σε διασταύρωση όπου δεξιά οδηγεί προς κοιμητήριο και περιφερειακό. Ακολουθείτε πορεία προς το ορεινό καταφύγιο «ΦΟΙΒΟΣ». Είναι χωματόδρομος σε καλή κατάσταση. Μετά από 2 χλμ. θα φτάσετε στο 9.62 χλμ. της ε.δ. Είναι ένα γρήγορο στενό κομμάτι, με την Μονή Προφήτη Ηλία (στο 10,11 χλμ.) να αποτελεί ένα από τα περιορισμένα σημεία θέασης στο συγκεκριμένο τμήμα της ε.δ..

Για πλοήγηση πατήστε εδώ

3 (SUV)

Ερχόμενοι είτε από τη Νέα Παύλιανη είτε από την Καλοσκοπή, φτάνετε στο Καταφύγιο «ΟΙΤΗ» όπου και μηδενίζετε το χιλιομετρητή. Σε 200 μ. θα βρείτε διασταύρωση όπου στρίβετε δεξιά προς «Καστριώτισσα-Μαυρολιθάρι-Πυρά». Μετά από 5 χλμ., πάνω σε δεξιά στροφή, στρίβετε δεξιά προς τα πίσω και ακολουθείτε μέτριο ανηφορικό χωματόδρομο για 4 χλμ. Οδηγεί σε διασταύρωση όπου στα αριστερά βρίσκεται η Πυρά Ηρακλέους και δεξιά, στο 1 χλμ. η ειδική διαδρομή. Φτάνετε στο 16.67 χλμ. όπου παρουσιάζονται αρκετές ευκαιρίες για ασφαλή θέαση.

Για πλοήγηση πατήστε εδώ

4_α (Ι.Χ. Αυτοκίνητο)

Ερχόμενοι από την Επαρχιακή Οδό Οίτης θα φτάσετε στη διασταύρωση της Νέας Παύλιανης. Εκεί θα βρείτε γήπεδο μπάσκετ και ταβέρνα στα αριστερά σας. Mηδενίζετε και στρίβετε αριστερά. Σε 2,20 χλμ., πάνω σε αριστερή στροφή βρίσκεται το STOP της ειδικής. (ΠΡΟΣΟΧΗ: μετά από αυτό το σημείο ΔΕΝ θα επιτρέπεται το παρκάρισμα - είναι πορεία των αγωνιστικών αυτοκινήτων). Συνεχίζετε στην άσφαλτο και σε 1,20 χλμ. στρίβετε δεξιά προς τα πίσω, σε ανηφορικό χωματόδρομο. Σε 600 μ. φτάνετε στο 21.95 χλμ. της ειδικής διαδρομής.

Για πλοήγηση πατήστε εδώ

4_β 1 (Ι.Χ. Αυτοκίνητο)

Ερχόμενοι από την Καλοσκοπή με κατεύθυνση προς Παύλιανη, θα συναντήσετε διασταύρωση που αριστερά οδηγεί προς Πυρά-Στρώμη. Στρίβετε δεξιά και μετά από 4 χλμ. θα βρείτε τον ανηφορικό χωματόδρομο που αναφέρεται παραπάνω και οδηγεί στο 21.95 χλμ.

Για πλοήγηση πατήστε εδώ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...