Προσβάσεις Ειδικών Διαδρομών - Οινοχώρι

Ένα γνωστό όνομα, μία ειδική που θυμόμαστε από παλιότερα Ακρόπολις και σήμερα επιστρέφει στο προσκήνιο

  • -
  • -

Τα πρώτα 3,41 χλμ είναι ανηφορικά με πολύ καλό οδόστρωμα. Τα επόμενα 2,83 χλμ. είναι η χαρά του θεατή! Εξελίσσονται ανάμεσα σε νταμάρια με πολύ μεγάλα κομμάτια θέασης και άπλετο χώρο για ασφαλές camping. Μετά ακολουθούν 3,70 χλμ. σχετικά στενού δασικού δρόμου, που βγαίνει στην άσφαλτο Σκλήθρου- Οινοχωρίου για 220 μ. και μπαίνει ξανά στον στενό -χωρίς ενδιαφέρον για το θεατή- χωματόδρομο, μέχρι τον τερματισμό που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό Κάτω Παύλιανη. 

Μήκος: 17,47 χλμ.

Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: 05:56

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: 08:59

Προσβάσεις Θεατών

1 (SUV – 4x4 - Enduro)

Φτάνοντας στην πλατεία του Οινοχωρίου -ερχόμενοι είτε από Καστέλια είτε από Καλοσκοπή-, στρίβετε δεξιά προς την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης. Εκεί συνεχίζετε προς τα αριστερά, αφήνοντας στα δεξιά σας τον ξενώνα «Τα τέσσερα βουνά». Μετά από 150 μ. περνάτε ένα ρυάκι και εισέρχεστε σε στενό χωματόδρομο. Έπειτα από 2,3 χλμ. φτάνετε στο 8,25 χλμ. της ειδικής διαδρομής.

Πατήστε για πλοήγηση

2 (Ι.Χ. Αυτοκίνητο)

Πρόσβαση για το ενδιάμεσο ασφάλτινο κομμάτι της ειδικής διαδρομής υπάρχει ΜΟΝΟ από το Οινοχώρι. Ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο θα φτάσετε μέχρι 700 μ. μετά το τελευταίο σπίτι στην έξοδο του Οινοχωρίου. Παρκάρετε σύμφωνα με τις υποδείξεις των κριτών και συνεχίστε πεζή σε ανηφορικό ασφάλτινο δρόμο για 500 μ. για να βρεθείτε στο 9,62 χλμ. της ειδικής διαδρομής, στο σημείο όπου τα αγωνιστικά αυτοκίνητα μπαίνουν από την άσφαλτο στο χώμα.

Η πρόσβαση από το Σκλήθρο μέχρι το 9,40 χλμ. της ε.δ. (το σημείο όπου τα αγωνιστικά αυτοκίνητα από το χώμα μπαίνουν στην άσφαλτο), μήκους περίπου 1,5 χλμ. θα είναι προσβάσιμη μόνο πεζή. Η κυκλοφορία θα διακόπτεται στο τελευταίο σπίτι του χωριού δεδομένου ότι δεν υπάρχουν θέλεις πάρκινγκ, ο δρόμος είναι στενός και αποτελεί διαφυγή ασθενοφόρου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Πατήστε για πλοήγηση 

3 (SUV)

Μπαίνοντας στο χωριό Νέα Παύλιανη φτάνετε σε διασταύρωση που ευθεία οδηγεί προς Άνω Παύλιανη και αριστερά προς Καλοσκοπή. Σε εκείνο το σημείο, όπου θα δείτε γήπεδο μπάσκετ και ταβέρνα, μηδενίζετε και στρίβετε αριστερά. Σε 3,6 χλμ., σε διχάλα με κίτρινη ταμπέλα και εκκλησάκι στο βάθος, στρίβετε αριστερά. Σε 300 μ. στη διχάλα στρίβετε αριστερά (δεξιά οδηγεί προς Αγία Τριάδα) και σε 600 μ. φτάνετε στο 14,48 χλμ. της ειδικής διαδρομής.

Πατήστε για πλοήγηση

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...