Ράλλυ Ακρόπολις: Η CYCLON στον αγώνα των «Θεών»!

Η CYCLON επιστρέφει στο Ράλλυ Ακρόπολις και στις ειδικές διαδρομές που έχει γράψει χρυσές σελίδες στη Βίβλο των αγώνων…

  • -
  • -

Το Ράλλυ Ακρόπολις μετράει 71 χρόνια ζωής και είναι ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα που λαμβάνουν κάθε χρόνο στη χώρα μας. Ο εθνικός μας αγώνας είναι ένα παγκόσμιο γεγονός, στο οποίο η CYCLON έχει γράψει χρυσές σελίδες επί σειρά ετών. Ήταν το 1987, όταν για πρώτη φορά ο «Τζίγκερ» με τον πολύπειρο Κώστα Στεφανή στο δεξί του μπάκετ, πέρασαν τη ράμπα της αφετηρίας κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολις, οδηγώντας τη Lancia Delta HF 4WD στα χρώματα της κορυφαίας εταιρείας λιπαντικών. Από εκείνη τη χρονιά, ακολούθησε μία πορεία που συνοδεύτηκε με κορυφαίες επιδόσεις και διακρίσεις στον εθνικό μας αγώνα, με τους «Τζίγκερ»-Στεφανή να μετρούν πέντε πρώτες θέσεις μεταξύ των ελληνικών πληρωμάτων και αντίστοιχους τερματισμούς στην πρώτη δεκάδα.

Μετά από τρεις δεκαετίες, τα χρώματα της CYCLON θα βρεθούν και πάλι στις ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Ακρόπολις, με τον 18χρονο Hubert Laskowski στο τιμόνι του Ford Fiesta Rally3. Η κορυφαία εταιρεία λιπαντικών καλείται και πάλι να αντιμετωπίσει τον σκληρότερο αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Μία τριήμερη πρόκληση για ανθρώπους και μηχανές. Ακόμα και οι κορυφαίες αγωνιστικές κατασκευές, πρέπει να λειτουργούν στο απόλυτο 100% για να ανταπεξέλθουν στις αντίξοες συνθήκες του αγώνα. Η αντοχή, η αξιοπιστία, αλλά και η απόδοση είναι ένα στοιχείο που οδηγεί στην επιτυχία και ουσιαστικά χαρακτηρίζει την CYCLON. Είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν το DNA της κορυφαίας εταιρείας λιπαντικών και την σειρά προϊόντων της. Η ποιότητα τους εγγυάται την απροβλημάτιστη λειτουργία του κινητήρα, στοιχείο που στους αγώνες μπορεί να φέρει ένα πλήρωμα ακόμα πιο κοντά στην επιτυχία.

Και ο ταλαντούχος Laskowski θα προσπαθήσει για την απόλυτη διάκριση στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία του JWRC. Γνωστή και ως Πρωτάθλημα Νέων, αποτελεί τη… «βασική πηγή άντλησης» νέων ταλέντων στο WRC. Είναι ο θεσμός μέσα από τον οποίο έχουν αναδειχθεί Παγκόσμιοι Πρωταθλητής, όπως ο Sebastien Loeb και ο Sebastien Ogier, αλλά και σπουδαίοι οδηγοί όπως ο Dani Sordo και ο Elfyn Evans. Με όριο ηλικίας τα 29 έτη, όλοι οι οδηγοί συμμετέχουν με Ford Fiesta Rally3 ακριβώς ίδιων προδιαγραφών, στοιχείο που εγγυάται ότι θα ξεχωρίσει ο ταχύτερος και ο καλύτερος όλων!

Ο Hubert Laskowski, ο οποίος θα έχει στο δεξί του μπάκετ τον συμπατριώτη του Michal Kusnierz, μπορεί να είναι μόλις 18 ετών, αλλά έχει ήδη προλάβει να εκκινήσει σε 34 αγώνες! Ο 18χρονος Πολωνός αγωνίστηκε το 2022 και το 2023 σε Εσθονία και Λετονία, όπου επιτρέπεται η συμμετοχή σε αγώνες από τα 16, και κατάφερε να διακριθεί κάνοντας το μεγάλο άλμα φέτος στο JWRC. Η πρώτη του εμφάνιση στο θεσμό έγινε πριν από μερικές εβδομάδες στο Ράλλυ Φινλανδίας, και πάλι με τα χρώματα της CYCLON, αφήνοντας υποσχέσεις για τη συνέχεια. Βέβαια, η κορυφαία εταιρεία λιπαντικών έχει φέτος γενικότερα σημαντική παρουσία στο χώρο των αγώνων, αφού στο Εθνικό μας Πρωτάθλημα συμμετέχει με τα χρώματα της ο «Flandy» με συνοδηγό τον πολύπειρο Dennis Giraudet και όπλο τους ένα Ford Fiesta Rally3! Γεγονός που αποδεικνύει στην πράξη τη στήριξη και την επένδυση της CYCLON στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ραντεβού, λοιπόν, το διάστημα 5-8 Σεπτεμβρίου στο βουνό και στις ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο και φέτος θα έχει επίκεντρο την πόλη της Λαμίας. Όλοι οι πρωταγωνιστές της μεγαλύτερης σκηνής των αγώνων Ράλλυ θα βρίσκονται εκεί, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν το χώμα, τις πέτρες και τις υψηλές θερμοκρασίες των ειδικών διαδρομών. Σε έναν μαραθώνιο, και όχι σπριντ, όπου η αντοχή και η αξιοπιστία σε οδηγούν στην επιτυχία, η CYCLON θα δώσει το παρών και θα είναι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές, προτάσσοντας στοιχεία όπως η ποιότητα, η αξιοπιστία και φυσικά ο δυναμισμός!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...