Σοβαρό τρακάρισμα για το safety car στο Grand Prix της Monza [video]

Το αυτοκίνητο ασφαλείας της F1 αποχώρησε με γερανό από την πίστα της Monza, καθώς ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του safety car και αυτό προσέκρουσε στα προστατευτικά ελαστικά.

  • -
  • -

Το να βλέπεις το safety car της F1 πάνω στα προστατευτικά, με διαλυμένο το αμάξωμα δεν είναι το συνηθέστερο πράγμα στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Κι όμως, στο πλαίσιο του Grand Prix της Monza, το αυτοκίνητο ασφαλείας αποχώρησε από την πίστα πάνω σε γερανό, έπειτα από ατύχημα.

Στο video, φαίνεται η ειδικά διαμορφωμένη Aston Martin Vantage των 655 ίππων να κινείται στη Monza, στο πλαίσιο ελέγχου του ιταλικού circuit. Λίγο πριν τη φημισμένη στροφή Parabolica, ο Bernd Maylander, ο 53χρονος οδηγός του safety car χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, προσπαθεί να το σώσει, αλλά αυτό φεύγει προς την αμμοπαγίδα.

monza

Η Aston Martin περιστρέφεται και καταλήγει στα προστατευτικά.  Όπως επιβεβαίωσε η FIA, ο οδηγός και ο συνοδηγός δεν έπαθαν το παραμικρό. Το περιστατικό ερευνάται από την Aston Martin. Φυσικά, o αγώνας στη θρυλική ιταλική πίστα θα πραγματοποιηθεί κανονικά, καθώς υπάρχει πάντοτε διαθέσιμο και δεύτερο safety car.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...