Tι σχέση έχουν το Ράλλυ Ακρόπολις και η απόδραση του Παλαιοκώστα - Δείτε τι συνέβη το 2006

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας είναι ο νούμερο 1 καταζητούμενος στην Ελλάδα ακόμα και σήμερα, ενώ έχει αποδράσει δύο φορές με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό. Τη μία φορά, τον βοήθησε... το Ράλλυ Ακρόπολις.

  • -
  • -

Πώς γίνεται το Ράλλυ Ακρόπολις, ένας αγώνας μηχανοκίνητου αθλητισμού με αυτοκίνητα, να σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο με μία από τις μεγαλύτερες αποδράσεις που έγιναν ποτέ στην ιστορία της Ελλάδας;

Κι όμως γίνεται. Μάλιστα, όχι μόνο σχετίζεται αλλά στην πραγματικότητα το Ράλλυ Ακρόπολις έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στη μία από τις δύο αποδράσεις του Βασίλη Παλαιοκώστα με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, βοηθώντας καταλυτικά το έργο του δραπέτη.

rally-acropolis-oaka-2006-ypereidiki

Ποια είναι η απόδραση που οφείλεται στο Ράλλυ Ακρόπολις;

Η απόδραση στην οποία αναφερόμαστε είναι η πρώτη από τις δύο που έκανε ο Βασίλης Παλαιοκώστας, μαζί με τον συνεργό του, Αλκέτ Ριζάι. Η εν λόγω απόδραση έγινε στις 4 Ιουνίου 2006 με έναν απλό, αλλά και ιδιαίτερα έξυπνο τρόπο. Ένα ελικόπτερο προσγειώθηκε στο προαύλιο των φυλακών, ο Παλαιοκώστας με τον Ριζάι μπήκαν μέσα και έφυγαν. Τόσο απλά.

Δείτε ακόμα: Πόσο πληρώνουν τη βενζίνη τα αγωνιστικά του Ράλλυ Ακρόπολις;

Βέβαια, πίσω από αυτήν την απόδραση κρύβονται μερικές ιδιοφυέστατες ιδέες. Στις 4 Ιουνίου 2006 είχε προγραμματιστεί να γίνει η Υπερειδική του Ράλλυ Ακρόπολις στο ΟΑΚΑ. Γι’ αυτόν το σκοπό πάνω από τον ουρανό της Αθήνας πετούσαν περίπου 15 ελικόπτερα της Αστυνομίας.

palaiokostas-elikoptero-apodrasi-2006

Τι ιδέα είχε ο Παλαιοκώστας ώστε να μην κινήσει υποψίες το ελικόπτερο της απόδρασης;

Ο Παλαιοκώστας κανόνισε εκείνη την ημέρα να μισθωθεί από συνεργούς του που βρίσκονταν εκτός της φυλακής ένα λευκό ελικόπτερο με μπλε λωρίδες, ώστε να μοιάζει με εκείνα της Αστυνομίας.

Η προσοχή των Αρχών στη διεξαγωγή της Υπερειδικής του Ράλλυ Ακρόπολις στο ΟΑΚΑ και η ύπαρξη τόσων ελικοπτέρων στον Αττικό Ουρανό, ήταν παράγοντες αρκετοί για να πετύχει το σχέδιο των Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι.

Μπορεί αργότερα να συνελήφθησαν ξανά και οι δύο, όμως πλέον είχαν αποκτήσει εμπειρία και το 2009 απέδρασαν εκ νέου από τις φυλακές Κορυδαλλού, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Απλά τη δεύτερη φορά δεν χρειάστηκαν τη βοήθεια του Ράλλυ Ακρόπολις.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...