Πότε τα αυτοκίνητα του WRC πρέπει να κινούνται τελείως ηλεκτρικά στο Ράλλυ Ακρόπολις;

Αντάρα προκαλούν με τον εκκωφαντικό θόρυβο που κάνουν σε κάθε πέρασμά τους τα αυτοκίνητα WRC στο Ράλλυ Ακρόπολις, όμως υπάρχουν και σημεία που αυτά τα θεϊκά μοτέρ σβήνουν και κινούνται αμιγώς ηλεκτρικά.

  • -
  • -

Η Ελλάδα αντιλαλεί από τον ήχο των αγωνιστικών του Ράλλυ Ακρόπολις, με εκείνα που ανήκουν στο WRC (η κατηγορία Rally1), να έχουν με διαφορά τον πιο δυνατό και πιο έντονο ήχο από όλα τα άλλα.

Αυτός ο ήχος των αγωνιστικών του WRC είναι που τα κάνει να ξεχωρίζουν, ενώ αποτελεί και έναν εύκολο τρόπο να αντιληφθεί ένας θεατής τον ερχομό του αυτοκινήτου στο σημείο που έχει επιλέξει να καθίσει για να δει τα περάσματα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/15c3d24130ee5e1f4c5d0dba18ff6079.jpg

Γιατί είναι υβριδικοί οι κινητήρες των WRC που συμμετέχουν στο Ράλλυ Ακρόπολις;

Τα τελευταία χρόνια το WRC προσπαθεί να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα της διοργάνωσης, όπως και κάθε άλλη μορφή μηχανοκίνητου αθλητισμού, με ένα από τα βασικότερα μέτρα που έχει λάβει προς αυτήν την κατεύθυνση να είναι η υιοθέτηση υβριδικών κινητήρων.

Δείτε ακόμα: Πώς περνάνε τα διόδια τα αγωνιστικά του Ράλλυ Ακρόπολις; – Δείτε τι ισχύει αναλυτικά

Αυτό σημαίνει ότι τα αγωνιστικά του WRC που συμμετέχουν σε όλο το καλεντάρι, συμπεριλαμβανομένου του Ράλλυ Ακρόπολις, έχουν ένα κλασικό θερμικό μοτέρ, όμως έχουν και έναν ηλεκτρικό κινητήρα, ο οποίος συνοδεύεται με την ανάλογη μπαταρία.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/afdbf312135cb0b393b6ca07086c1d57.jpg

Μπορούν να κινηθούν αμιγώς ηλεκτρικά τα WRC αγωνιστικά του Ράλλυ Ακρόπολις;

Το υβριδικό σύστημα των αγωνιστικών του WRC είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην λειτουργεί μόνο υποστηρικτικά προς τον κινητήρα βενζίνης, αλλά να μπορεί να κινήσει το αυτοκίνητο και μόνο με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Δηλαδή με το θερμικό μοτέρ σβηστό.

Πού κινούνται αμιγώς ηλεκτρικά τα WRC αγωνιστικά του Ράλλυ Ακρόπολις;

Μάλιστα, αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά. Συγκεκριμένα, οι κανονισμοί αναφέρουν ότι τα αγωνιστικά του WRC που συμμετέχουν στο Ράλλυ Ακρόπολις πρέπει να κινούνται αμιγώς ηλεκτρικά μέσα στο service park, αλλά και όταν εισέρχονται σε αυτό.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/b09460dd66e6ffbeaaa32e5f17ea8eaf.jpg

Το εν λόγω απόσπασμα των αγωνιστικών κανονισμών μπορούμε να το βρούμε στο έγγραφο με την ονομασία Ελληνικός Συμπληρωματικός Κανονισμός 2024. Εκεί υπάρχει η ενότητα 12.13 με την ονομασία «Ζώνες HEV για αυτοκίνητα Rally 1», στην οποία αναφέρονται τα παρακάτω.

«Τα αυτοκίνητα Rally1 πρέπει να οδηγούν σε ηλεκτρική λειτουργία στο Service Park (ξεκινώντας από το πρωί της Πέμπτης κατά την αναχώρηση για το Shakedown) και αλλού, όπως υποδεικνύεται στα Road Books και/ή στα Δελτία Πληροφοριών».

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...