Πρόστιμο 30.000 ευρώ με αναστολή στον Ogier – Τι είπε στο Ράλλυ Ακρόπολις

Ο Sebastien Ogier έκανε κάποια σχόλια κατά τη διάρκεια του Ράλλυ Ακρόπολις. Ένα δίκιο το είχε, αλλά η ομοσπονδία του επέβαλλε πρόστιμο 30.000 ευρώ με αναστολή. Δείτε τι είπε.

  • -
  • -

Σε κάθε άθλημα, από το WRC, έως την F1, το μπάσκετ και, το άλμα εις μήκος (βλέπε Τεντόγλου), οι πρωταθλητές, όταν θεωρούν πως κάτι πρέπει να βελτιωθεί ή να αλλάξει, δεν διστάζουν το δηλώσουν. Αυτό ακριβώς έκανε και ο Sebastien Ogier στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Ο 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, βλέποντας τη σκόνη που συσσωρεύεται στην πρώτη ειδική διαδρομή Άνω Παύλιανη 1 της Παρασκευής, ζήτησε από τους αγωνοδίκες η διάρκεια της εκκίνησης μεταξύ των αυτοκινήτων να μεταφερθεί από τα 3 στα 4 λεπτά, προκειμένου να καθαρίζει η ατμόσφαιρα και οι οδηγοί να έχουν καλύτερη ορατότητα.

ogier

Το αίτημα του Ogier απορρίφθηκε σε πρώτη φάση από τους αγωνοδίκες και κατά τη συνέντευξη στην τηλεόραση μετά το τέλος της ειδικής, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν μαθαίνουν ποτέ και αυτό είναι εκνευριστικό. Υπήρχε πολύ σκόνη στον αέρα και ζητήσαμε να μεσολαβεί ένα διάστημα 4 λεπτών ανάμεσα στα αυτοκίνητα πριν την εκκίνηση, αλλά είπαν όχι. Τι έχουν μέσα στο κεφάλι τους; Μάλλον τίποτα. Είναι τρελό πραγματικά».

Οι δηλώσεις αυτές χαρακτηρίστηκαν ως προσβλητικές από τους αγωνοδίκες και με βάση το άρθρο  12.2.1.ΣΤ’ του Αθλητικού Κώδικα της FIA , το οποίο αναγράφει: «οποιεσδήποτε προφορικές δηλώσεις, πράξεις ή γραπτές δηλώσεις, που ζημιώνουν την FIA, τους φορείς, τα μέλη ή τα εκτελεστικά στελέχη της FIA και γενικότερα το συμφέρον του μηχανοκίνητου αθλητισμού και τις αξίες που υπερασπίζεται η FIA», τον τιμώρησαν με πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Θα πληρώσει ο Ogier 30.000 ευρώ πρόστιμο;

Το πρόστιμο αυτό είναι με αναστολή, γεγονός που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να καταβάλλει τα χρήματα, εκτός αν υποπέσει σε αντίστοιχο παράπτωμα μέσα σε 2 χρόνια.

ogier

Οι αγωνοδίκες της FIA εξέδωσαν ανακοίνωση για το συμβάν, λέγοντας πως όλοι οι αγωνιζόμενοι είναι ελεύθεροι να εκφράζουν τις απόψεις, αλλά πάντοτε με σεβασμό και προς το συμφέρον του αθλήματος. Αναλυτικότερα η παγκόσμια ομοσπονδία έγραψε: «Όλοι οι αγωνιζόμενοι είναι ελεύθεροι να εκφράσουν τις απόψεις τους, αλλά πρέπει πάντα να προσέχουν να μην υποπέσουν σε γενικές παραβάσεις ή πράξεις, αντίθετες προς το συμφέρον του αθλήματος. Όσοι εμπλέκονται στις δραστηριότητες της FIA αντιμετωπίζονται με δίκαιο τρόπο, με σεβασμό, αξιοπρέπεια και εκτίμηση. Οι συζητήσεις των όποιων διαφορών και η κριτική στα τρέχοντα ζητήματα ενός αγώνα, θα πρέπει να γίνονται με μη συγκρουσιακό τρόπο».

ogier

Εδώ, αξίζει να τονίσουμε ότι, ο Ogier ζήτησε συγνώμη κατά την ακρόαση, αλλά η απόφαση των αγωνοδικών για το πρόστιμο δεν άλλαξε. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως, από τη δεύτερη κιόλας ειδική διαδρομή, το τρίλεπτο έγινε τετράλεπτο για τους αγωνιζομένους, αφού η οργάνωση αντιλήφθηκε το πρόβλημα που υπήρχε. 

Δείτε ακόμη: EKO Ράλλυ Ακρόπολις: «1-2-3» για τη Hyundai!

Με απλά λόγια, η άποψη του Γάλλου οδηγού εισακούστηκε σε δεύτερη φάση από τους αγωνοδίκες του Ράλλυ Ακρόπολις, αλλά το γεγονός πως μίλησε τόσο προσβλητικά, δεν τον γλύτωσε από το πρόστιμο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...