F1: Δυο ενδιαφέροντα σενάρια για Kubica και Raikkonen

  • -
  • -

Υπάρχουν κάποια ονόματα οδηγών τα οποία βλέποντας να αναγράφονται σε τίτλους ειδήσεων δεν μπορείς να μην κλικάρεις για να δεις περί τίνος πρόκειται. Μέσα σε αυτά σε επιφανή θέση είναι και αυτά των Kimi Raikkonen και Robert Kubica. Πρόσφατα ο δημοσιογράφος Joe Saward έβγαλε 2 ενδιαφέροντα σενάρια τα οποία αν μη τι άλλο μας δίνουν τροφή για σκέψη.

 

Θα ξεκινήσουμε από τον Kubica. Ο Πολωνός οδηγός είναι μεγάλο κεφάλαιο για την F1. Μετά από το τρομακτικό ατύχημα που είχε σε Ράλι στην Ιταλία τον Φεβρουάριο φέτος υπήρχε μεγάλο ερωτηματικό για το πόσο θα μπορέσει να οδηγήσει και πάλι στην F1. Το συμβόλαιό του με την Lotus Renault GP λήγει στο τέλος της χρονιάς και η ομάδα από το Enstone με δηλώσεις του Eric Boullier δηλώνει ότι θέλει να του δώσει την ευκαιρία να δοκιμάσει με ένα από τα παλαιότερα μονοθέσιά της (γιατί οι δοκιμές επιτρέπονται με μονοθέσια 2 χρονών πίσω) ώστε να δει εάν μπορεί να γυρίσει ή όχι. Ένα σενάριο που κυκλοφόρησε στα Paddock του Abu Dhabi ανέφερε ότι ο Πολωνός κοιτάζει την πιθανότητα να δοκιμάσει με την Ferrari ώστε αυτή να δει εάν μπορεί να τον υπολογίζει για το 2013 ή όχι! Πρακτικά να φύγει από την ομπρέλα της Lotus Renault GP και να  πάει σε αυτή της Ferrari. Κάτι τέτοιο θα ήταν άσχημο παιχνίδι του μάνατζερ του Πολωνού προς την ομάδα που υποστήριξε και υποστηρίζει τον οδηγό του. Όπως και να έχει είναι ένα σενάριο το οποίο έχει βάση από την στιγμή που η Ferrari έχει την δυνατότητα να του προσφέρει κάτι τέτοιο. Έχει δυο πίστες στην διάθεσή της και φυσικά παλιά μονοθέσια. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε την συνέχεια.

 

Το άλλο αφορά τον Kimi Raikkonen και συγκεκριμένα τους αδελφούς Robertson που τον μανατζάρουν. Φαίνεται λοιπόν ότι οι μάνατζερ του προσπαθούν να πάρουν μερίδιο της ομάδας της Williams, ώστε να επωφεληθούν από την αξία που θα πάρει η ομάδα στο χρηματιστήριο με τον Raikkonen οδηγό. Πρέπει να σημειώσουμε ότι Williams είναι στο Γερμανικό χρηματιστήριο. Αυτή η ιστορία έχει κρατήσει πολύ και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται όχι μόνο με τον Φιλανδό οδηγό αλλά και με τους Barrichello, Sutil, Bottas και Bianchi. Μπορούμε να μιλήσουμε μόνο με πιθανότητες για το ποιος θα μπορεί να πάρει την θέση δίπλα στον Maldonado. Φαίνεται λοιπόν ότι οι περισσότερες είναι με το μέρος του Φιλανδού με τους Sutil, Barrichello, Bottas και Bianchi να ακολουθούν. Αυτή που πρέπει να πάρει σημαντική απόφαση είναι η Williams και πρέπει να ζυγίζει καλά τα πράγματα.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...