F1: Και νάμαστε στο Μονακό!

Αγώνας «ειδικών συνθηκών»

  • -
  • -

Ο αγώνας στο Μονακό είναι ένας ξεχωριστός αγώνας. Η χλιδή του μικρού πριγκιπάτου κρατάει τον αγώνα αυτό για πάνω από 50 χρόνια. Είναι ένας ξεχωριστός αγώνας στον οποίο τα προσπεράσματα είναι σχεδόν απαγορευτικά, ενώ τα αυτοκίνητα ασφαλείας είναι καθοριστικά για την έκβαση. Από την άλλη τα πάρτι πάνε και έρχονται, οι VIP καθώς και οι κινηματογραφικοί αστέρες, που βρίσκονται δίπλα στις Κάνες, δίνουν το παρόν στον αγώνα, μετατρέποντας το grid σε … πασαρέλα. Όταν κάποια ομάδα θελήσει να προσελκύσει χορηγούς ή να ανακοινώσει συμφωνίες, το Μονακό είναι η ευκαιρία.

 

Τα θέματα συζήτησης αυτές τις μέρες είναι περισσότερο … εκτός πίστας. Η F1 βρίσκεται κοντά στην είσοδό της στο χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης και ο επενδυτικός οίκος που έχει την πλειοψηφία των μετοχών πούλησε το 20% από το 60 που περίπου κατείχε σε 3 επενδυτικούς οίκους, ένας από τους οποίους είναι και η γνωστή σε μας τους Έλληνες BlackRock έναντι 1,6 δις δολαρίων. Οι κουβέντα λοιπόν είναι γύρω από το Concorde Agreement, από το χρηματιστήριο αλλά και για το πότε η Mercedes θα συμφωνήσει με τον Bernie.

 

Το άλλο θέμα που κουβεντιάζεται είναι το μέλλον των Schumacher, Massa και Senna. Η Mercedes θα ήθελε να κρατήσει τον Γερμανό στις τάξεις της αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να μπουν στο τραπέζι. Όλοι περιμένουν τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να κάνει το «θαύμα» του και να ανέβει μια φορά στο βάθρο. Ο Brawn τον υποστήριξε σήμερα και είπε ότι η ομάδα δεν του έχει σταθεί όσο θα έπρεπε και τον έχει απογοητεύσει, την στιγμή που ο Nick Fry της Mercedes είπε ότι ο di Resta είναι στο ραντάρ της ομάδας, εφόσον ο Schumacher θέσει το ερώτημα στον εαυτό του εάν θα συνεχίσει ή όχι. Για τον Massa τα έχουμε πει. Πρέπει να περιμένουμε. Όσον αφορά τον Senna από την άλλη πρέπει να βελτιωθεί γιατί περιμένει ορεξάτος ο Valterri Bottas ο οποίος κάνει πολύ καλές εμφανίσεις τις Παρασκευές και έχει και την υποστήριξη της ομάδας.

 

Κάτι άλλο που κουβεντιάζεται είναι εάν θα έχουμε τον 6ο διαφορετικό νικητή στο Μονακό και εάν θα είναι από 6η διαφορετική ομάδα. Εάν θα θέλαμε να συνεχιστεί αυτή η ωραία παράδοση, θα μπορούσε να είναι μια από τις Lotus ή μια από τις Sauber. Δεν πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να δούμε κάτι διαφορετικό.

 

Τι θα δούμε και πώς θα τα δούμε;

 

Στον OTE TV Ζωντανή κάλυψη

 

Πέμπτη 24/5

10:50 – 12:45 : 1α Ελεύθερα Δοκιμαστικά

14:50 – 16:45 : 2α Ελεύθερα Δοκιμαστικά

 

Σάββατο 26/5

11:50 – 13:15 : 3α Ελεύθερα Δοκιμαστικά

14:50 – 16:30 : Προκριματικά

 

Κυριακή 27/5

14:45 – 17:15 : Αγώνας

 

Στον Alpha TV

 

Κυριακή 27/5

14:00 – 17:15 : Αγώνας σε ζωντανή μετάδοση

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...