Τέλος στις κλοπές των Kia και Hyundai - Το σύστημα που εντοπίζει αμέσως τα αυτοκίνητα

Οι Kia και Hyundai θέλουν να κάνουν αδύνατη την κλοπή των αυτοκινήτων τους, γι’ αυτόν το σκοπό συνεργάζονται με τη Samsung, σε μία λύση που θυμίζει και το Apple AirTag.

  • -
  • -

Οι κλοπές αυτοκινήτων είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε ιδιοκτήτης, καθώς όσο περνάνε τα χρόνια τα περιστατικά αυξάνονται. Τώρα η Kia και η Hyundai εφαρμόζουν μία νέα λύση, σε συνεργασία με τη Samsung.

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε μια νέα στρατηγική συνεργασία με τις Hyundai και Kia, που υπόσχεται να φέρει επανάσταση στην εμπειρία συνδεσιμότητας των χρηστών. Μέσα από την ενσωμάτωση της πλατφόρμας IoT SmartThings της Samsung στα λογισμικά των οχημάτων των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών, θα προσφέρεται μια σειρά από καινοτόμες δυνατότητες.

Hyundai-Kia-Samsung-othoni

Πώς η Samsung θα κάνει παρελθόν τις κλοπές αυτοκινήτων σε Kia και Hyundai;

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά είναι η εισαγωγή μιας νέας λειτουργίας εντοπισμού οχημάτων, παρόμοιας με την τεχνολογία του Apple Airtag, η οποία φιλοδοξεί να κάνει πολύ δύσκολη έως ανέφικτη την κλοπή των αυτοκινήτων μάρκας Kia και Hyundai.

Δείτε ακόμα: Το αξεσουάρ των 6 ευρώ που προστατεύει όλα τα Tesla από φθορές και βανδαλισμούς

Με τη βοήθεια του SmartThings Find, ένα δίκτυο από εκατομμύρια συσκευές Galaxy, οι χρήστες θα μπορούν να εντοπίζουν τα οχήματά τους ακόμα και χωρίς σύνδεση σε 4G ή 5G δίκτυα. Αυτή η τεχνολογία βασίζεται στο Bluetooth Low Energy (BLE), και αναμένεται να διευκολύνει σημαντικά την ανεύρεση κλεμμένων ή χαμένων αυτοκινήτων.

hyundai-ioniq-smartphone-kinito

Πώς λειτουργεί το σύστημα των Kia, Hyundai και Samsung για τις κλοπές αυτοκινήτων;

Για να το πούμε πιο απλά, αν ένα αυτοκίνητο κλαπεί, θα ψάχνει μόνιμα για κάποιο Samsung Galaxy κινητό κοντά του. Αν βρει έστω και ένα, θα το χρησιμοποιήσει ώστε να στείλει την τοποθεσία του, στον πραγματικό του ιδιοκτήτη. Δεδομένου ότι είναι εκατομμύρια τα Samsung Galaxy κινητά στον πλανήτη, αργά ή γρήγορα κάποιο θα βρεθεί στην εμβέλεια που χρειάζεται. 

Βέβαια, παράλληλα με τις εταιρείες αυτοκινήτων και τους τεχνολογικούς κολοσσούς, εξελίσσονται το ίδιο γρήγορα αν όχι ταχύτερα και οι κλέφτες. Οπότε κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί στον ιδιοκτήτη ότι το αυτοκίνητο δεν θα κλαπεί. Το κέρδος όμως, είναι ότι η επιπλέον πολυπλοκότητα θα στρέψει τους κλέφτες σε κάποιο άλλο, ευκολότερο στόχο.  

samsung-kinito-smartphone

Το Samsung κινητό ελέγχει το αυτοκίνητο – Τα Kia και Hyundai ελέγχουν το σπίτι

Εκτός από τον εντοπισμό, οι οδηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν απομακρυσμένα το σύστημα κλιματισμού του οχήματος και να παρακολουθούν την υπόλοιπη αυτονομία τους μέσω του Quick Panel των Galaxy smartphones. Το σύστημα SmartThings θα επιτρέπει επίσης στους χρήστες να ρυθμίζουν τις οικιακές συσκευές τους εν κινήσει, όπως κλιματιστικά και καθαριστές αέρα, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο σύστημα συνδεσιμότητας ανάμεσα στο όχημα και το σπίτι.

Μελλοντικά, η συνεργασία υπόσχεται επιπλέον υπηρεσίες, όπως παρακολούθηση της υγείας των επιβατών μέσω καμερών και έξυπνες λύσεις για τη φροντίδα κατοικιδίων στο όχημα. Η Samsung, η Hyundai και η Kia εργάζονται για να δημιουργήσουν ένα οικοσύστημα που συνδυάζει τεχνολογία αιχμής και καθημερινή άνεση, αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο που βιώνουμε την κινητικότητα.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...