Ηλεκτρικό με leasing - Το τρικ για να γλιτώσεις περισσότερα λεφτά

Το leasing γνωρίζει μέρες δόξας και στην Ελλάδα, με τα ποσοστά του να αυξάνονται. Αν μάλιστα αφορά ηλεκτρικό αυτοκίνητο, υπάρχει ένα τρικ που σου γλιτώνει πολλά λεφτά.

  • -
  • -

Η στροφή προς το leasing είναι δεδομένη στην Ελλάδα, με τα ποσοστά αυτού του τρόπου απόκτησης αυτοκινήτου να είναι ολοένα μεγαλύτερα, καθώς προσφέρει ευελιξία σε όσους το επιλέγουν.

Δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι πλέον ενδιαφέρονται για χρήση του αυτοκινήτου ως εργαλείο δουλειάς, χωρίς να θέλουν ταυτόχρονα να δώσουν πολλά χρήματα για να το αγοράσουν, το leasing καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες τους.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/a6146411235e83d5c0e477e72e4ab820.jpg

Ηλεκτρικό με leasing σε εταιρεία – Ο νόμος δίνει επιπλέον οφέλη

Ειδικά για τις εταιρείες, το leasing έχει ακόμα μεγαλύτερη θετική οικονομική επίπτωση, καθώς συνοδεύεται από φορολογικά οφέλη, τα οποία έχουν σημαντική επίδραση στη διαμόρφωση της κερδοφορίας.

Δείτε ακόμα: Κινούμαι Ηλεκτρικά 3 - Αυτοκίνητα: Μάθετε τα πάντα για τους ιδιώτες

Μάλιστα, αν επιλεγεί ηλεκτρικό αυτοκίνητο για leasing, τότε ο νόμος δίνει ένα επιπλέον bonus. Όταν μια εταιρεία κάνει leasing ηλεκτρικού, το μίσθωμα περνάει στα έξοδα με συντελεστή 150%. Για παράδειγμα, αν το μίσθωμα είναι 600 ευρώ, η εταιρεία θα γράψει στα έξοδά της 900 ευρώ. Αν το μίσθωμα είναι 1.000 ευρώ, η εταιρεία θα γράψει στα έξοδα 1.500 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι μειώνονται το ποσό για το οποίο η εταιρεία θα φορολογηθεί, τελικά.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/5be32e92063d15c518b3f15d095add29.jpg

Ηλεκτρικό με leasing σε εταιρεία – Το τρικ για μέγιστο όφελος

Η εν λόγω πρόβλεψη του νόμου οδηγεί αβίαστα στο εξής «τρικ». Για να έχει μία εταιρεία το μέγιστο όφελος, θα πρέπει να δώσει όσο γίνεται μικρότερη προκαταβολή, ώστε να έχει πολύ μεγάλο μίσθωμα, άρα και μεγαλύτερο φορολογικό όφελος.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/9c0049c1d302713721eb1c927fc1b6fc.jpg

Το πιο συνηθισμένο σενάριο σήμερα για μία εταιρεία είναι το εξής. Δίνει προκαταβολή για leasing ηλεκτρικού της τάξης των 6.000 ευρώ, και αφήνει το μίσθωμα να διαμορφωθεί ανάλογα. Τα 6.000 ευρώ θα επιστρέψουν στο ταμείο από την επιδότηση του Κινούμαι Ηλεκτρικά 3 (άρα η εταιρεία ουσιαστικά θα έχει δώσει 0 ευρώ για προκαταβολή), ενώ η προσαύξηση στα έξοδα κατά 150% θα υφίσταται για όλα τα χρόνια της μίσθωσης.

Φυσικά η κάθε εταιρεία διαμορφώνει την διαχείριση των χρημάτων της ανάλογα με τις ανάγκες της, όμως η παραπάνω διαδικασία είναι αυτή με το μεγαλύτερο όφελος και αυτή που επιλέγει η πλειοψηφία.