Παρκάρουν τα microcars στις θέσεις των moto - Τι ισχύει;

Τα microcars είναι μικρά, εύκολα στην οδήγηση και παρκάρουν παντού, όμως μπορούν να σταθμεύσουν σε θέσεις που προορίζονται για moto;

  • -
  • -

Στην Ελλάδα βλέπουμε συνεχώς να αυξάνονται τα microcars που διατίθενται, ενώ το ίδιο γίνεται και με τις πωλήσεις τους, κάτι που φαίνεται στους δρόμους των μεγάλων πόλεων, κυρίως.

Άλλωστε, τα μεγάλα αστικά κέντρα είναι το βασικό πεδίο δράσης των microcars, καθώς το μικρό τους μέγεθος λύνει πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αυτοκίνητα στους στενούς δρόμους, με βασικότερο εκείνο του parking.

parking-moto-mixai-motosikleta

Ποια κατηγορία των microcars είναι πιο κοντά στα moto;

Τα microcars μπορεί να τα αντιλαμβανόμαστε ως μικρά αυτοκίνητα, όμως νομικά έχουν πολλά κοινά στοιχεία με τα moto, ενώ υπάρχει περίπτωση να συναντήσουμε και τον όρο τετράτροχη μοτοσικλέτα.

Δείτε ακόμα: Microcars: Είναι μικρά, αλλά αξίζουν δισεκατομμύρια

Η κατηγορία που είναι πιο κοντά στα moto είναι η L6e. Πρόκειται για τα microcars που έχουν τελική ταχύτητα μέχρι 45 km/h, μέχρι δύο θέσεις (συμπεριλαμβάνεται αυτή του οδηγού) και το βάρος τους δεν ξεπερνάει τα 425 kg. Μερικά ενδεικτικά μοντέλα είναι το Citroen Ami, το Ecocar City, μοντέλα της Zhidou, αλλά και της BEEV.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/5a558d080fa3c8afa0a80e33c15af32a.jpg

Ποια είναι τα κοινά στοιχεία ανάμεσα σε microcars και moto;

Τα βασικότερα κοινά στοιχεία ανάμεσα στα microcars κατηγορίας L6e και τα moto είναι ότι οδηγούνται από την ηλικία των 16 ετών με δίπλωμα μοτοσικλέτας και ότι έχουν πινακίδες μόνο πίσω, με τρία γράμματα και τρεις αριθμούς.

moto-parking-mixani-motosikleta

Μπορούν τα microcars να παρκάρουν στις θέσεις για moto;

Αυτά τα κοινά στοιχεία δημιουργούν το ερώτημα αν τα microcars κατηγορίας L6e μπορούν να παρκάρουν στις θέσεις των moto. Η απάντηση είναι ότι τα microcars δεν μπορούν να παρκάρουν στις θέσεις των moto, καθώς αυτές προορίζονται αποκλειστικά για δίκυκλα, όπως αναγράφεται ξεκάθαρα στις σχετικές πινακίδες.

Δεδομένου ότι και τα ATV («γουρούνες») ταξινομούνται ως τετράτροχες μοτοσικλέτες, ίσως υπάρχει επίσης σύγχυση ως προς το parking. Η απάντηση και σε αυτήν την περίπτωση είναι ξεκάθαρη. Οι «γουρούνες» δεν μπορούν να παρκάρουν στις θέσεις των moto, για τον ίδιο λόγο. Επειδή αυτές οι θέσεις προορίζονται αποκλειστικά για δίκυκλα.